http://www.haskovo.net/news/121039/%D0% ... 0%B5%D0%B2Също подкрепям подписката. Защото ИАРА Хасково наистина отчита голяма дейност, само дето я ОТЧИТА и то от редовите риболовци.
И аз бях потърпевш, макар и неглобен за нарушение - опит за риболов във вододайната зона на Тракиец. Размина ми се щото не бях заметнал въдица във водата. И кВо? С една джигова пръчка ще изловя рибата в язовира?
Мисля си че целта на служителите на ИАРА в този случай е друга, а тя е пазачите на стената (които не са получавали заплати от 2г. и продължават чинно да си изпълняват задълженията) да могат необезпокоявано да си опъват мрежите между кулите.... Колко ли са навързани в та далавера кат свински черва?
Когато и да посетя та зона, винаги между кулите има лодка която просто си се шляе там..... И ние, дето си плащаме билетите пречим, защото гледаме, пишем или задаваме неудобни въпроси и разпърдяваме цялата история....... ДАЛИ И ДОКОЛКО СЪМ ПРАВ???
Най обидното е, че ние риболовците от Хасково даваме "излишните си левчета" за зарибяване на Тракиец. Кампаниите се правят всяка година в магазините в града и всеки помага, кой с кВото може... И язовира се зарибява всяка година. Ама, накрая пак се оказа че ние обикновените хора сме най големите глупаци, защото ние зарибяваме воема, ИАРА-та отчита дейност на нашия гръб, а бракониерите са най доволни от все...
п.п. Смятам, че при борбата с тоталното ни и продължаващо обезрибяване на водоемите в страната, първо трябва да се изреже основния тумор и после да се мисли как да се борим с метастазите. Сега и до сега се работи наобратно, което ще рече - дейност и усилия много, ама накрая пациента все умира....