Дата и час: Съб Ное 01, 2014 11:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


За да видите пълното съдържание на форума, трябва да сте регистрирани и да влезнете с профила си.



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 2:50 pm 
Аватар
ще става разбирач
ще става разбирач
Offline

Регистриран на: Сря Юни 06, 2007 5:54 pm
Мнения: 347
Местоположение: софия


Колеги понеже съм си вкъщи та ми пратиха от село домашен заек за разкош и разни сирена и кашкавали
искам да попитам дали някой знае некояя хубава рецепта за заека че се чудя кво да го правя .
сега съм го сложил в една марина от подправки но утре ще трябва да го сготвя .... :P :P :P
искам да е нещо по специално ..
забравих да до бавя че рецептата е за гости
п-п забравих че това е заек не риба но се пак темата е за рецепти

_________________
Бъдете здрави за риболов


Последна промяна Виктор71 на Сря Фев 25, 2009 3:16 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил WWW  
 

ДОМАШЕН ЗАЕК

Реклама



Реклама
 

 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 3:15 pm 
Аватар
Модератор
Модератор
Offline

Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 6:13 pm
Мнения: 6520
Галерия: 6 снимки
Местоположение: Добрич


Значи колега ,щом си го сложил в марина е добре, мажеш целия заек с масло шпиковаш го с скилидки чесън, пълниш го вътре с запържини свински
вратни пържоли и печеш 3 часа с фолио на 200гр. :wink: и ако искаш ме каниш да го дегустираме :drinkers: :drinkers: :drinkers:


Върнете се в началото
 Профил WWW Personal album  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 3:18 pm 
разбира нещата
разбира нещата
Offline

Регистриран на: Чет Мар 03, 2005 11:16 am
Мнения: 675
Галерия: 0 снимки
Местоположение: Карлово


Задушен заек

Продукти:

800 г заешко месо
1 ч.ч. бяло вино
1 глава лук
50 г. олио
50 г. масло
30 г. галета
мащерка
магданоз
1 скилидка чесън
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции. Заливаме ги с виното и оставяме да престоят 1-2 ч. Задушаваме нарязания лук в олиото прибавяме месото и изпържваме до зачервяване. Посоляваме, прибавяме подправките, заливаме с виното от маринатата и задушаваме до омекване. Слагаме го в тавичка, добавяме към соса галетата, счукания чесън,заливаме заешкото с разтопено масло и запичаме за малко в гореща фурна.

_________________
За един ден на риба , Господ два дена дава !


Върнете се в началото
 Профил WWW Personal album  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 3:21 pm 
разбира нещата
разбира нещата
Offline

Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:35 pm
Мнения: 1037
Местоположение: София


Изцеждаш заека от марината, разфасоваш го на порции, намазваш дъното на един гювеч или голяма йенска с краве масло и нареждаш месото отгоре, посолява се леко. В отделен съд нарязваш на кубчета две кила кромид лук, три глави чесън - скилидките обелени и нарязани на филийки, два моркова на ситно, една глава целина на ситно, пет дафинови листа начупени, 10 цели зърна бахар, 20 зърна цели чер пипер, една супена лъжица брашно от манатарка или едно гъбено бульонче, което стриваш на прах, една ситно нарязана връзка магданоз заедно с дръжките, една щипка сух босилек. Всичкия този зарзават и подправките се размесват добре и с тях се покрива месото в гювеча или йенската. Вместо вода се налива една бутилка бяло сухо вино 0,7 литра и се добавя остатъка от пакетчето масло. Покрива се с капака и се пече 2,5 часа в умерена фурна или докато ястието остане на мазнина.
Вместо масло, може да се ползва олио - тогава тази манджа може да се сервира както топла, така и студена. Ако зарзаватът не може да се побере изцяло в съда, остатъкът може да се сготви с малко водица и мазнина на яхния, която също е много вкусна.
Да ви е сладко!

_________________
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!


Риболовна академия "Негован"


Последна промяна docenta на Сря Фев 25, 2009 5:25 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил WWW  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 3:28 pm 
ще става разбирач
ще става разбирач
Offline

Регистриран на: Пон Юли 14, 2008 9:17 am
Мнения: 357
Галерия: 4 снимки
Местоположение: Асеновград


Потекоха ми лигите :partyman: :rolleyes: :supz: :rock: :smt016


Върнете се в началото
 Профил WWW Personal album  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 3:29 pm 
Аватар
ще става разбирач
ще става разбирач
Offline

Регистриран на: Сря Юни 06, 2007 5:54 pm
Мнения: 347
Местоположение: софия


до бри даже много добри рецепти
мисля нещо като заек в гювеч да бъде но още не съм сигурен
а дали може да го комбинирам с домашни сирена и кашкавали ...
или ще го разваля като рецепта
п.п просто гостите са ми добри приатели и скам да ги изненадам и то хубаво

_________________
Бъдете здрави за риболов


Върнете се в началото
 Профил WWW  
 

Re: ДОМАШЕН ЗАЕК

Реклама



Реклама
 

 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 4:26 pm 
новобранец
новобранец
Offline

Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 4:31 pm
Мнения: 23


Отивам до Билата да търся продуктите.................. :partyman: ..

_________________
рибарите се славят с търпение и могат да изчакат края, какъвто и да е той.


Върнете се в началото
 Профил WWW  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 5:22 pm 
Аватар
ще става разбирач
ще става разбирач
Offline

Регистриран на: Сря Юни 06, 2007 5:54 pm
Мнения: 347
Местоположение: софия


то там няма такива неща колега

_________________
Бъдете здрави за риболов


Върнете се в началото
 Профил WWW  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 5:41 pm 
разбира нещата
разбира нещата
Offline

Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:35 pm
Мнения: 1037
Местоположение: София


Виктор71 написа:
а дали може да го комбинирам с домашни сирена и кашкавали ...
или ще го разваля като рецепта
п.п просто гостите са ми добри приатели и скам да ги изненадам и то хубаво


Викторе,
За да сложиш кашкавал, нека да е тип Витоша, но преди това направи следното. В края на печенето вадиш гювеча от фурната и разбъркваш така, че месото да не стои вече на дъното, а да е равномерно в целия съд. Заглаждаш отгоре с дървената лъжица да стане равно. Настъргваш 150-200 грама кашкавал на ситно и го поръсваш равномерно по цялата повърхност да покрие всичко. След това поръсваш кашкавала с две щипки стрит сух джоджен и слагаш съда във фурната, докато кашкавалът се запече като за пица. Вадиш и си готов :D :D Може и с пушено сирене, но да не е от най-меките и смрадливите :!:

_________________
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!


Риболовна академия "Негован"


Върнете се в началото
 Профил WWW  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 5:47 pm 
Аватар
ще става разбирач
ще става разбирач
Offline

Регистриран на: Сря Юни 06, 2007 5:54 pm
Мнения: 347
Местоположение: софия


благодаря

_________________
Бъдете здрави за риболов


Върнете се в началото
 Профил WWW  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 6:01 pm 
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Offline

Регистриран на: Нед Мар 16, 2008 7:04 pm
Мнения: 129
Местоположение: Бургас


Ох, отиде ми диетата! Ама никой не каза какво да е питието. Аз бих избрал охладено вино Траминер. А наздраве! :drinkers:

_________________
Иван Събев


Върнете се в началото
 Профил WWW  
 

Re: ДОМАШЕН ЗАЕК

Реклама



Реклама
 

 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 6:32 pm 
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Offline

Регистриран на: Пон Сеп 08, 2008 6:36 pm
Мнения: 103
Местоположение: София


Няма ли да ни поканиш и ния да опитаме .остави малко


Върнете се в началото
 Профил WWW  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Сря Фев 25, 2009 8:54 pm 
Аватар
ще става разбирач
ще става разбирач
Offline

Регистриран на: Сря Юни 06, 2007 5:54 pm
Мнения: 347
Местоположение: софия


понеже вече станаха много питиета осто.авям коментарите за утре
чоууууууууууууууууууу

_________________
Бъдете здрави за риболов


Върнете се в началото
 Профил WWW  
 
 Заглавие: Re: ДОМАШЕН ЗАЕК
МнениеПубликувано на: Пон Мар 09, 2009 3:07 pm 
разбира нещата
разбира нещата
Offline

Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:35 pm
Мнения: 1037
Местоположение: София


Виктор71 написа:
понеже вече станаха много питиета осто.авям коментарите за утре
чоууууууууууууууууууу


Викторе, това "утре" много дълго, бре :D Изядохте ли заека и по каква рецепта?! :D

_________________
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!


Риболовна академия "Негован"


Върнете се в началото
 Профил WWW  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на: