Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняРецепта за сьомга
Модератор: sapuna
Рецепта за сьомга
Здравейте колеги споделете някоя и друга рецепта за приготвяне на сьомга.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата
- Мнения: 712
- Регистриран на: Сря Юли 09, 2008 7:17 pm
- Местоположение: Gent BE/ Ст.Загора BG
Re: Рецепта за сьомга
Виж този линк колега http://gotvarstvo.georgievi.net/a/salmon
А и в Google като напишеш и излизат доста
А и в Google като напишеш и излизат доста
Re: Рецепта за сьомга
[quote="doberman"]ти от каде хвана сьомга бе
[/quot
от магазина я хванах
[/quot
от магазина я хванах
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Re: Рецепта за сьомга
Котлет на скара (или плоча) С лимон и студено бяло вино....много е успешно....
Но най я обичам студено-пушена с водка или с готина лека ракия....но предполагам ти питаш за готварски рецепти, Скоро ми казаха че са я консумирали като суши, но на мен определено не ми допадна ...и все пак помисли за скарата
Но най я обичам студено-пушена с водка или с готина лека ракия....но предполагам ти питаш за готварски рецепти, Скоро ми казаха че са я консумирали като суши, но на мен определено не ми допадна ...и все пак помисли за скарата
Последно промяна от vinil на Нед Фев 07, 2010 7:41 pm, променено общо 1 път.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
-
- ще става разбирач
- Мнения: 325
- Регистриран на: Вто Мар 03, 2009 10:08 pm
- Местоположение: силистра
- Обратна връзка:
Re: Рецепта за сьомга
олио и бам в тигана
иначе незная виж в тарсачката на www.google.bg
иначе незная виж в тарсачката на www.google.bg
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
и на браконерите.........да го ЕВА
Re: Рецепта за сьомга
Сьомгата е мазничка - не е за "олио и бам в тигана"kasabov_le написа:олио и бам в тигана
иначе незная виж в тарсачката на http://www.google.bg
Скара брат'чед , скара..... но ако е котлет, за филе - незная
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Re: Рецепта за сьомга
сьомгата е цяла чистена с глава
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- ще става разбирач
- Мнения: 383
- Регистриран на: Чет Май 07, 2009 5:01 pm
- Местоположение: София
Re: Рецепта за сьомга
doberman написа:еееееееееееее то в магазина лесно се лови
Не ви ли омръзна да остроумничите или казваш или мълчиш а каде е лесно и ти май не знаеш
-
- ще става разбирач
- Мнения: 383
- Регистриран на: Чет Май 07, 2009 5:01 pm
- Местоположение: София
Re: Рецепта за сьомга
Ако е за мезе сложи я за 24 часа в морска сол покрии я цялата и след това си ти
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 112
- Регистриран на: Сря Юли 04, 2007 1:43 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: Рецепта за сьомга
колега това е закачка (майтап) не е остроумничене и ако трябва да съм откровен знам каде е лесно и каде е трудноVIKI_HARI написа:Не ви ли омръзна да остроумничите или казваш или мълчиш а каде е лесно и ти май не знаешdoberman написа:еееееееееееее то в магазина лесно се лови
ули густуууу...
Re: Рецепта за сьомга
Ами кажи, че и ние да знаемdoberman написа: и ако трябва да съм откровен знам каде е лесно и каде е трудно
Re: Рецепта за сьомга
ПО принцип бих и извадил филетата,ако можеш ще си спестиш излишното чистене на кости(не че ги има много но все пак)!Ако успееш да отделиш двете филета ги обръщаш със вътрешната страна на горе,с тъпото на ножа ги остъргваш от към опашката нагоре няколко пъти.Така ще се покажат редицата костици между самото филе и ребрата!После със пинсета една по-една издърпваш,малко е играчка но си заслужава Така получените филета на порции както ти допадат.Опитай няколко варянта на приготвяне така ще разбереш за следващия път койе твоят(На скара,на тефлонов тиган със много малко мазнина,във фолио със екстри вътре и тн.)Ако не ти се занимава с филетиране кълцай на котлети и пак същите операции.Ribko написа:сьомгата е цяла чистена с глава
п.п Лично аз преди да си я приготвя си я накисвам за известно време във прясно исцеден лимон,зехтин(но малко самата риба си е мазна)и малко счукан чесън!Може и едно соче със сметана със Рокфор но при положение че е на скара или полусух тиган че става тежичка!И да истудиш бялото винце
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!