Салати от чирузи???

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 118
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 11:50 pm
Местоположение: София
Обратна връзка:

Салати от чирузи???

Мнение от Fisherman66 »

Дорогие колеги,
Плийз дайте некоя рецепта за хубава чирузна салатка .... имам една бутилка почти-замразен-"абсолют" .... та ми требва идея за оформяне на мезето... :D
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 410
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 6:45 am
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Re: Салати от чирузи???

Мнение от babushka »

Малко късно, ама дано ти е от полза.
Салата от чируз/ сафрид-пролетен, меджит или зарган/.
Изкисваш чируза във вода 1-2 часа. Почиства се от кожата и се нарязва на парчета или накъсва на ивици. Прибавят се два варени и нарязани на кубчета картофи, кисели краставички - на ивици, малко маслини - без костилките и лук на дребни ивички - нарязан. Всичко това го поливаш с малко оцет и олио и ... салатата е готова за консумиране.
Да ти е вкусно!
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 410
Регистриран на: Сря Юни 21, 2006 1:05 pm
Местоположение: Варна

Re: Салати от чирузи???

Мнение от SILVESTER »

babushka написа:Малко късно, ама дано ти е от полза...........
Е ти пък сега...3-4 години на въпрос ли ще ги правим :shock: :D :D :D :lol:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 410
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 6:45 am
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Re: Салати от чирузи???

Мнение от babushka »

Здравейте!
По-добре късно, отколкото - никога!
Салата от чируз.
Приготвяте си 10-15 бр. чирузи, слагате ги върху скарата да се поопекат за няколко минутки, след това ги начуквате с дървен чук, обелвате ги, накъсвате ги на ивички. В чинията слагате късовете чирузи, наръсвате малко олио или зехтин за салати и оцет, около рибените късчета нареждате малко маслинки без костилките, нарязвате лук на кръгчета и го слагате върху рибата, украсявате с резенчета лимон и готово.
Вкусно е и с бяло винце за " блясък в очите".
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”