Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняПастет от прясна риба.
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
- Мнения: 410
- Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 6:45 am
- Местоположение: Бургас
- Обратна връзка:
Пастет от прясна риба.
Това е стара рецепта от моята колекция /1992г/, може би някои от вас я знаят и в друг вариант.
Продукти за една доза:
300 г прясна /несолена/ риба, добре почистена, по избор,
125 г краве масло, 1 глава кромид лек,
средата на 2 филии сух, бял хляб, 2 средно големи сварени картофа,
1 с.л. оцет, 1 ч.л. стафиди, 1 щипка настъргана лимонена кора, сол, черен пипер на вкус и магданоз за гарнитура / ситно нарязан/.
Начин на приготвяне:
Почистената риба се нарязва на парчета и се вари в леко подсолена вода. Като кипне водата се прибавя оцетът.
Рибата се вари до разваряване, след което бульона се прецежда, а рибеното месо се претрира през сито заедно със сварените картофи. Прибавят се вкусовите подправки и накиснатия в бульона и изтискан хляб. Сместа се смесва добре и към нея се прибавя разбитото / с миксер/ на пяна масло. Готовият пастет се наръства със ситно нарязаният магданоз и се гарнира с лимонени резенчета, почистени от кората и семките, 1-2 сварени и нарязани яйца и няколко маслини.
Продукти за една доза:
300 г прясна /несолена/ риба, добре почистена, по избор,
125 г краве масло, 1 глава кромид лек,
средата на 2 филии сух, бял хляб, 2 средно големи сварени картофа,
1 с.л. оцет, 1 ч.л. стафиди, 1 щипка настъргана лимонена кора, сол, черен пипер на вкус и магданоз за гарнитура / ситно нарязан/.
Начин на приготвяне:
Почистената риба се нарязва на парчета и се вари в леко подсолена вода. Като кипне водата се прибавя оцетът.
Рибата се вари до разваряване, след което бульона се прецежда, а рибеното месо се претрира през сито заедно със сварените картофи. Прибавят се вкусовите подправки и накиснатия в бульона и изтискан хляб. Сместа се смесва добре и към нея се прибавя разбитото / с миксер/ на пяна масло. Готовият пастет се наръства със ситно нарязаният магданоз и се гарнира с лимонени резенчета, почистени от кората и семките, 1-2 сварени и нарязани яйца и няколко маслини.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Пастет от прясна риба.
..............................
Прекалихте!!!
Изтрих две страници мнения,но темата я оставям-все пак си е рецепта!
Преди да напишете нещо помислете!!!
Прекалихте!!!
Изтрих две страници мнения,но темата я оставям-все пак си е рецепта!
Преди да напишете нещо помислете!!!