Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняОще една рецепта
Модератор: sapuna
Още една рецепта
Здравейте почитатели на различните вкусотии!Както сме се засилили с рецептите реших да споделя още една такава с вас.Вземат се ЗЕЛЕНИ чушки за пълнене(големи и месести и тлъсти) броят им според участниците в компанията.Внимателно се изрязват капачетата им защото после ще трябват.Чистят се хубаво от семките .В друг големичък съд ситно се нарязват сланина-тя е задължителна бекон, кашкавал ,сирене ,кремвирш и всичко друго за което се сетите че може да се пече(полуфабрикат).Разбърквате хубаво тази чудесия и я пълните в чушките.Слагате капачетата на местото им и вече пълнените чушки заминават на скарата.Нужна е хубава жар за да се изпекът чушките.Скарата трябва да е леко наклонена и чушките се поставят с капачетата нагоре за да не изтече пълнежа им .Пече се бавно да изгори ципата която имат чушките отвън,Те сами ше подскажат кога са готови (поомекват хубаво).Вече изпечените чушки се слагат в тенджера с капак за да се задушат малко.От този момент всеки сам избира питието ,количеството и компанията смесена или МУЖСКАЯ както беше ми споменал колега от форума.На мен ми остава само да ви пожелая НАЗДРАВЕ и да чакам споделените ваши впечатления като опитате моята рецепта!НАЗДРАВЕ !!!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Мнения: 567
- Регистриран на: Нед Яну 10, 2010 10:14 am
- Местоположение: Кърджали
- Обратна връзка:
Re: Още една рецепта
Звучи интересно. Аз обичам разни такива експерименти. Мерси. Ще се пробва. Няма ли да се разтече като го махам от скарата или в тенджерата. Капачетата едва ли че стоят на местата си в тенджерата.Смятам че ще е по добре ако се увие във фолио и тогава се метне на скарата. Няма да залепва, няма да се разтича и ще се задуши и запече едновременно.
Re: Още една рецепта
С вкусовите си качества пред мен се е доказала.Не съм се сетил до сега да ги увивам.По принцип си пускат сок и чушките и другите работки.Това е идея колега.Пробвай и пиши после какво се е получило!!!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- lishev_64
- разбира нещата
- Мнения: 928
- Регистриран на: Сря Май 25, 2011 10:19 pm
- Местоположение: Варна
Re: Още една рецепта
Туй за фолиото - допада ми. Въобще цялата идея е супер - аз обичам да съм около скарата! Виж, за бекончето - хубаво е да го има наситнено вътре в чушките, ама аз бих оставил да има и добри филийки от него измежду тях върху скарата, та после във тенджерата вкусовете на всичко да се умесят и да стане една "рапсодия в мазно". Ако обичаш като мен люто - задължителни са и лютите пиперчици, опукани на скарата и хвърлени в тенджерката... Абе, ай стига толкова, че ми потекоха лигите.....НАЗДРАВЕ!!!!!
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Re: Още една рецепта
На писалите до тук НАЗДРАВЕ! Чакам и други мнения!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 297
- Регистриран на: Чет Яну 20, 2011 9:17 am
- Местоположение: RUSE
Re: Още една рецепта
Привет
Вместо капачета на чушките сложих парченца сланина тънко нарязана на праоъгалници,и стана чудесно.С фолио не се получи ,неможе да се запече чушката и да се получи желания изпечен вкус,получи се сварени пълнени чушки ако някой ги обича свърени може да проба ,аз предпочитам без фолио.
Благодаря за добрата рецепта
Вместо капачета на чушките сложих парченца сланина тънко нарязана на праоъгалници,и стана чудесно.С фолио не се получи ,неможе да се запече чушката и да се получи желания изпечен вкус,получи се сварени пълнени чушки ако някой ги обича свърени може да проба ,аз предпочитам без фолио.
Благодаря за добрата рецепта
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Re: Още една рецепта
Като обяснавах рецептата писах че сланината е задължителна.Нека всеки сам прецени как да си ги направи! Аз ги харесвам на скара хубаво изпечени.Но всеки е с различен вкус!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Re: Още една рецепта
Моля колегите които направят печените чушки или пилето на сол ако наистина са доволни да направят снимки и ги пуснат в темата!!!!Поздрави и наздраве!!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Re: Още една рецепта
Няма ли колеги да споделят мнение за рецептата?Как е на вкусови качества струва ли си???
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 106
- Регистриран на: Вто Фев 15, 2011 4:01 pm
- Местоположение: В.Търново
Re: Още една рецепта
Още не съм изпробвала рецептата с чушките, но когато го направя, непременно ще сложа вътре и гъбки.Мисля, че ще стане още по-вкусно.
Re: Още една рецепта
Моля след гъбките и за няколко снимки в темата!!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 106
- Регистриран на: Вто Фев 15, 2011 4:01 pm
- Местоположение: В.Търново
Re: Още една рецепта
Май скоро няма да има снимки, защото сега не е сезона на чушките.А тези, които предлагат в момента на пазара, не знам къде, на какво и от какво са пораснали.
Re: Още една рецепта
Интересно звучи,а ти ще можеш ли да качиш някоя снимка как се правят и във завършен вид
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!