Уклейка

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Bobi®
новобранец
новобранец
Мнения: 13
Регистриран на: Вто Авг 03, 2004 10:53 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Уклейка

Мнение от Bobi® »

- Уклеи
- Готварска сол
- Оцет
- Олио
- Копър
- Черен пипер на зърна
- Дафинов лист

Изчистваме и измиваме рибата
Приготвяме пренаситен солов разствор от вода и заливаме плътно, престоява 12 часа в хладилник. Изхвърляме водата и без да мием рибките заливаме плътно с оцет - преседява в хладилник още 12 часа.
Измиваме обилно рибата и нареждаме в буркани като през два реда прибавяме различни подправки. Заливаме с олио пак в хладилника - престоява поне една седмица
ribolov na pluvka , spining , zimen ribolov
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 227
Регистриран на: Пет Юни 04, 2004 11:58 pm
Местоположение: гр.София
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

Ммммммммм батенце, мисля да я пробвам тая рецепта, много е готина.
Само незнам, май-ства на въпрос за дребен уклей, Ако е едър ще стане ли пак без проблем?
Аватар
Bobi®
новобранец
новобранец
Мнения: 13
Регистриран на: Вто Авг 03, 2004 10:53 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Мнение от Bobi® »

da be nyama problem - i v dvata sluchaya ste tryabva da pozachistish kostite :lol:
ribolov na pluvka , spining , zimen ribolov
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 137
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 3:48 am
Местоположение: Велико Търново
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Не съм пробвал рецептата,но предполагам ,че от оцета ще и омекнат косите.Задължително следващия излет отивам специално за уклей(добре че кълват целогодишно)и ще си мариновам.Рецептата звучи страхотно.
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 383
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 5:15 pm
Местоположение: несебър-влас и обратно....

Мнение от spook »

колеги пробвайте да я сложите 16 часа в едра сол и след това 8 часа в оцет /ако е по едра - 20/10 / залива се с преварено олио /изстинало/ и не се държи в хладилник а само на хладно.с дафинов лист и черен пипер става божествена !
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Мнения: 4888
Регистриран на: Чет Яну 06, 2005 8:56 am
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Сложете и 4-5 зърна карамфил,рибата става още по-хубава! :P
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1526
Регистриран на: Пон Фев 14, 2005 12:58 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от Stefko »

Нямайте съмнение, че въпросната рецепта е супер! А ако след извайдането от буркана прибавите малко червен лук и някоя маслинка...еееех! Ракийка, водка и мастичка (за лятото) пасват идеално на такваз салатка :D :D :D
rimohit
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1391
Регистриран на: Пет Май 13, 2005 9:04 pm
Местоположение: Бургас-Стара Загора-в каяка

Мнение от rimohit »

Същата рецепта беше приложена и върху "Шановската"-бабушка и мога да ви уверя 4е резулата беше поразителен .Единствената разлика е, че кисненето в оцета да бъде около 24 часа :D
kuneca
новобранец
новобранец
Мнения: 83
Регистриран на: Нед Апр 25, 2004 1:59 pm
Местоположение: София

!!!!!

Мнение от kuneca »

awe kolega tva mi se struva mnooo dulgo ne6to!!!az ia 4ista 6ibam ia v bra6no i ia pliakam v tigana!!!:))
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”