Ами Спасе старая се на база малка лична колекция от слабо разпространени у нас примамки да ги презентирам през моят поглед като се надявам на дискусия от страна на други притежатели на други или същите слабо разпространени у нас и съответно добиване на по-ясна представа от страна на колегата рибоуловец какво си заслужава и какво не толкова

Друг е въпроса че ако човек вземе дадена марка примаки работещи до някакво положение и се съсредоточи единственно върху тях то той почва да ги "разбира" и при него те стават доста по-работещи отколкото са по принцип и тъй . Точно за това се стремя да бъда максимално субективен ако и да е на база собственно виждане и то на не само една марка воблери . Друг е въпроса че за наште условия всездесъщите Голди и Салмо удрят в земята доста представителни марки с претенции а като погледнеме специално Голди продукцията откриваме само откровенни имитации на други марки най-вече американски а от скоро и на японски такива
Та аз да си карам нататък
IMA !!! Воблери за шампиони ! В случаят воблера изкарал най-мното титли в басс и мъски състезанията по щатско , японско и австралийско . Първата марка произведени с цел комерсиализъм воблери в Япония или иначе казано :
IMA is.... ORIGIN!!!В случаят мен по-горните неща не ме греят особенно защото IMA продукцията си е пак основно за тежък спининг и гонене на риби над десетте и над стоте килограма но все пак :
B-ta 80 SR Specs и Ima BT 70 Bay Area

Едни уникални примамки ! Без значение че са произведени основно за соленоводен риболов то си ловят в наши условия съвсем сполочливо - щука , распер , клен , костур та дори и войственно настроени червеноперки нападащи воблера основно когато пропада или се издига
Като споменах пропадането то въпреки че има перфектна икра с малка амплитуда при равномерна проводка поразителен ефект има съвсем кратко спиране с леко припомпване на върха и оттам на там продължаване на равномерната проводка . Какво се получава в случаят ?!? Имаме един бързо потъващ , плитко газещ воблер със следните преимущества :
1) При по-далечно замятане оставяме воблера да потъне и след това с равномерна проводка си го изкарваме без да го оставиме по дъното . Пример :

2 ) При падане на воблера започваме веднага да то прибираме и той се движи само и единственно по най-горният слой . Точно тогава от време на време правиме отпускане за момент и примамката рязко слиза надалу като и в момента на слизане така и в момента на последващото изкачване има забележителна игра имитираща пропадаща зашеметена рибка и в последствие свестяваща се постепенно и изплуваща такава .
Друг воблер на IMA за който се чудя защо не го ползват наще Дунавски спинингисти ( сигур щото никой не им е споменал за него де

) е Gyo Do Heavy Surfer 90 .
Забележителен воблер за далечен кастинг ! Послужил за направа на не безизвестният Кристал Миноу и на по-малкият му събрат Л-Миноу на Йо-Зури . Като погледнеме от тази точка откриваме как самите Йо-Зури , Култива , Екогиър па да не споменаваме Р2С и Страйк Про ползват за база култови примамки на други фирми . Та воблера :

Невероятен кастинг с прекрасна игра !

Ползвал съм го съм го само няколко пъти поради това че не съм особен почитател на големите примамки което ми е донесло некоя и друга щука и бяла рибка

Предполагам че и распера не би му се разсърдил ама ич и тъй !