Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняХайвер
Модератор: sapuna
Хайвер
She vi buda mnogo blagodaren ako niakoi mi kage dali moge da se iade haiver na sldkovodni ribi, na koi to4no i po koe vreme.Predvaritelno blagodaria
Re: Хайвер
Chuval sum che hajver na mrjana e otroven.Booker T написа:She vi buda mnogo blagodaren ako niakoi mi kage dali moge da se iade haiver na sldkovodni ribi, na koi to4no i po koe vreme.Predvaritelno blagodaria
Tozi na karakuda, sharan, pusturva stava.
Hajvera se jade kogato go ima v ribite
- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Мнения: 137
- Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 3:48 am
- Местоположение: Велико Търново
- Обратна връзка:
Ето и една рецепта по темата за почивка на чатещите:Основната пропорция е -на една чаена чаша хайвер бавно се прибавя литър олио на малки порции като през това време направо не спираш да бъркаш с пасатора.Отначало става доста гъсто но после като се прибави останалото олио се поразрежда до плътност на майонеза.После се добавя ,лимонов сок,копър и чесън.По темата за отровния хайвер
знам ,че само на Дунавската мрена е негоден.
знам ,че само на Дунавската мрена е негоден.
- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Мнения: 137
- Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 3:48 am
- Местоположение: Велико Търново
- Обратна връзка:
Ако 6те6 вярваъ,но аз слагам дайе и повече от литур.Иначе става много густо(като булкит направо).Пурво слага6 хаъвера в един голям и широк суд,разбива6 го с пасатора,после добавя6 малко олио и пак разбивар,пак добавя6 малко олио и пак разбива6 и така докато ти хареса на густота.За да стане с плутност на маЁнеза отива литур и нагоре олио за 1 чаена чаша хаъвер.Един познат слада и малко грис отначало.Те сега червеноперките,кустурите и 6туките са пулни с хаъвер.Като хване6 не6то извади хаъвера и пробваъ.
ВАЙНО:като извади6 хаъвера от рибата ко слага6 в някакув суд и го осолява6 пове4ко.Оставя6 го в хладилника да престои 2-3 дни или повече докато зурната узреят(стават много големи).Не се притесняваъ ако си го осолил доста,не се разваля дори за 2 седмиcи в хладилник.Но солта не трябва да се пести изоб6то-все пак после се разрейда с много олио.
ВАЙНО:като извади6 хаъвера от рибата ко слага6 в някакув суд и го осолява6 пове4ко.Оставя6 го в хладилника да престои 2-3 дни или повече докато зурната узреят(стават много големи).Не се притесняваъ ако си го осолил доста,не се разваля дори за 2 седмиcи в хладилник.Но солта не трябва да се пести изоб6то-все пак после се разрейда с много олио.
- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Мнения: 137
- Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 3:48 am
- Местоположение: Велико Търново
- Обратна връзка:
Между другото съм виждал доста хора да пържат по гореспоменатия начин и семенниците(едни бели лиготии) не мъжките рибоци.И да си кажа честно като ги гледах веднъж колко сладко ги `наъват`и аз пробвах и наистина рибешките ташаци се оказаха много вкусни,и ги слагам натравно с пържения хайвер по вкусови качества.