Страница 1 от 1

Сито.Какъв размер?

Публикувано на: Сря Мар 08, 2017 2:07 pm
от meto123
Колеги, какъв размер сито ще ми препоръчате за пресяване на захранка. До сега никога не съм пресявал. Интересува ме размера на мрежата( дупките). Колко mm. ? Благодаря

Re: Сито.Какъв размер?

Публикувано на: Сря Мар 08, 2017 10:15 pm
от azareus
Колега, въпросът ти няма конкретен отговор. По-скоро може да се каже, че е добре да имаш няколко размера сита и според конкретните условия и място за риболов, ползваш подходящото. За пример, аз ползвам 3 размера сита: 2мм, 4мм и 6мм. Ситото от 2мм. го ползвам основно при работа с червей, глини и в зимнните месеци, когато искам максимално финна смес. Ситото от 4мм. го ползвам за пресяване на захранката в летните месеци на затоврени водоеми с цел добре да разбия сместа и да вкарам въздух в нея ( да стане пухкава). Ситото от 6мм. го ползвам единствено и само на река - целогодишно. Дано съм ти бил полезен.

Re: Сито.Какъв размер?

Публикувано на: Чет Мар 09, 2017 12:57 am
от miro253
За захранка ползвам само 6 мм. С по-ситните мъката е голяма.

Re: Сито.Какъв размер?

Публикувано на: Чет Мар 09, 2017 8:22 am
от meto123
Благодаря за отговорите колеги. :wink: :drinkers:

Re: Сито.Какъв размер?

Публикувано на: Нед Мар 12, 2017 3:44 pm
от galin_fcb
azareus написа:Колега, въпросът ти няма конкретен отговор. По-скоро може да се каже, че е добре да имаш няколко размера сита и според конкретните условия и място за риболов, ползваш подходящото. За пример, аз ползвам 3 размера сита: 2мм, 4мм и 6мм. Ситото от 2мм. го ползвам основно при работа с червей, глини и в зимнните месеци, когато искам максимално финна смес. Ситото от 4мм. го ползвам за пресяване на захранката в летните месеци на затоврени водоеми с цел добре да разбия сместа и да вкарам въздух в нея ( да стане пухкава). Ситото от 6мм. го ползвам единствено и само на река - целогодишно. Дано съм ти бил полезен.
Този отговор изчерпва всичко.
Мога само да добавя за улеснение когато искаш да направиш фина храна да ги прекараш от 6мм. до 2мм.
на сухо!!!! (запази си отделилите се едри частици за друг риболов) после си добавяш аромати и вода.
Тогава става направо............трепач.
То зависи и каква риба ще ловиш де ама.............
Успех.