Страница 1 от 1

Избор на директен

Публикувано: вт окт 08, 2019 9:00 am
от Crucian40
Здравейте, колеги! Искам да ви помоля да ми помогнете малко в избора на директен, като още не съм на 100% сигурен дали директен или една къса щека 7,8 метра ще ми е по-добре. Започвам от там че въдицата ще се използва за различен риболов, тъй като не мога да отделя по-голяма сума за закупуването на няколко различни за различните ситуации. Камшика ще ползвам за риболов на средно големи платики, каракуди и бабушки около 400-500 грама, като искам да съм спокоен че нямя да има счупвания или проблеми с въдицата. Ще я ползвам предимно на язовири и по-рядко на реки и затова съм се насочил към 7 метровия вариянт на един конкретен модел (ще поставя линк по-надолу). Главния ми въпрос е дали ще мога да разглабям телескопа и да използвам каквато дължина ми е удобно. Искам да знам дали ще има проблеми при риболова и дали е препоръчително да се прави това. Бях се насочил и към къса щека (уип), тъй като той е удобен заради промяната в дължината си и с него ще имам много по-голям контрол върху такъма. Но уви цената на един такъв е доста по-висока от тази която съм си определил и мога да отделя. Ще съм много благодарен на всички колеги, които ми кажат дали въдицата е подходяща, също и на другите въпроси. Това е въдицата, която съм набелязъл. Искам да е лек, тънък и стегнат,( не съм много сигурен дали ще е подходящ такъв с жило за риби с такива размери).Също имам възможност за закупуване на къса щека 7 метра на фирмата avanti, модела е still and deliver, но ми се струва че 750 грама на 7м е доста.Бюджетът ми е до 70 лева. Благодаря!
https://megafishing.bg/product/7427/dir ... -pole.html

Re: Избор на директен

Публикувано: чет окт 10, 2019 6:54 pm
от slambeca
Има една марка excellent пише че е разработена за румънският отбор по риболов с усилени надки малко повече от 2 години ползвам такава 8ца много съм доволен една идея по тежък е

Re: Избор на директен

Публикувано: чет окт 10, 2019 8:15 pm
от Crucian40
slambeca написа:Има една марка excellent пише че е разработена за румънският отбор по риболов с усилени надки малко повече от 2 години ползвам такава 8ца много съм доволен една идея по тежък е

Да не говориш за този, колега

https://pushka.eu/product/Въдица_Телеск ... lent-VP-80
На фирмата FL

Re: Избор на директен

Публикувано: чет окт 17, 2019 11:11 pm
от nikiil
Този последния не го взимай в никакъв случай: тежък, лигав, увиснал.
Имам го на 7 и 8 метра, имам и други директни, вярвай ми!
Единия вече го подарих, и за другия ще намеря мющерия....

Re: Избор на директен

Публикувано: пет окт 18, 2019 3:00 pm
от Crucian40
nikiil написа:Този последния не го взимай в никакъв случай: тежък, лигав, увиснал.
Имам го на 7 и 8 метра, имам и други директни, вярвай ми!
Единия вече го подарих, и за другия ще намеря мющерия....Колега за кой директен по-точно говориш ?

Re: Избор на директен

Публикувано: пет окт 25, 2019 11:50 pm
от nikiil
Какво не се разбира от поста ми???
За посочения от теб - FL Excellent.

Re: Избор на директен

Публикувано: съб окт 26, 2019 7:12 am
от ticho
Подариха ми за рожденния ден ROBINHAN PREMIER IM7 7m.
http://ribarche.com/index.php?route=pro ... uct_id=173
Приятно съм изненадан от пръчка от този ценови клас. Смених му върха с жило (идва със залепен конектор, който трябва да се отреже с диамантена пила).Не съм го пробвал още на риболов. Имам още един директен 7 м. от същия ценови клас Wind Blade, като ROBINHAN PREMIER e значително по-лек.
Наслука!

Re: Избор на директен

Публикувано: вт окт 29, 2019 9:34 am
от Crucian40
Благодаря на всички които се отзоваха на темата! Закупих въпросния директен на мистрал и съм страшно доволен. Лек тънък и стегнат, препоръчвам го!