Удължено микропоресто тяло за мухи SBS

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Потребителски аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1187
Регистриран на: ср яну 26, 2011 10:06 pm
Местоположение: София
Контакти:

Удължено микропоресто тяло за мухи SBS

Мнениеот jagger1 » ср ное 21, 2018 3:20 pm

Тази техника е разновидност на техниката за изработване на удължени телца за сухи мухи от микропорест материал чрез използването на игла. Разликата е в това, че след закрепване на микропорестия материал и неговото сегментиране върху иглата с конеца, както това се прави и при традиционната техника, при тази техника следва внимателно загряване на микропорестия материал от всички страни с помощта на запалка или газова горелка. Конецът не трябва да прегаря в процеса на загряване. Това се прави с цел трайно формоване на сегментираното тяло. Разтопява се само повърхностния слой на микропорестия материал много внимателно, който след изстиване запечатва формата на сегментите. След загряването, при тази техника конецът се отстранява по обратния ред на неговото навиване и остава само формованият на горещо микропорест материал.

Това позволява при изработването на съответната муха, в зависимост от модела й, да скъсяваме сегментираното тяло без опасност да развалим неговата форма. Несегментираният участък може да бъде оставен за изработване на корубата (кутийката) на главогръда или да бъде също отстранен в зависимост от това, каква муха искаме да изработим.

При традиционната техника, конецът не се отстранява и формата на телцето (сегментирането) е зависима от него, т.е. ако бъде скъсено тялото, ще бъде срязан и конеца, което води до разваляне формата на сегментите.

Удължено микропоресто тяло (Extended body) за сухи мухи, изработено чрез нагряване.
https://youtu.be/TttS253CMwo

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.

Удължено микропоресто тяло за мухи SBS

РекламаОще от naRiba.com


Върни се в “Мухарски риболов”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост