Страница 1 от 1

Каракуда/Таранка Русе

Публикувано: ср ное 20, 2019 3:13 pm
от airstyle
Здравейте риболовци !

Накратко ще нахвълям някои неща за да разберете за какво иде реч.

Отскоро се занимавам с аквапоника, гледане на растения и риби заедно, но за целта ми трябват риби. Започнах с един шаран, след това два-три, но поради неправилни грижи от моя страна си заминаха рибките. Затова реших да продължа опитите с каракуди/таранки.

Едно приятелче ми даде осем каракуди след като разбра за занаятието, но аз държах на шараните по това време и затова пригодих един стар хладилник и сложих каракудите вътре, за резерва. Храних ги много рядко и много се учудих на това че отцеляха два-три месеца без филтри, помпа за въздух,сменяне на водата или други екстри които шараните имаха. Това ме наведе на мисълта че карадудите са много корави риби и ще е най-добре да продължа с тях.

Тук идва и проблемът, трябват ми повече риби. Някой знае ли от къде мога да си закупя таранки в района на Русе. Трябва ми между пет и десет килограма, в зависимост от големната на рибките, за предпочитане са по-малките. Та ако някой знае откъде да си набавя каракудата ще бъда много благодарен.

Поздрави !
ПС1: Не съм никакъв рибар и затова предпочитам да си ги купя, но ако не стане, хващам въдицата.
ПС2 : Прикачам няколко снимки, ако на някой му е интересно.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Re: Каракуда/Таранка Русе

Публикувано: чет ное 21, 2019 9:10 am
от Don4o_62
Забери 1 - 2 роми,закарай ги на някой канал или гьол дето има каракуди,купи им по една баничка с боза и ще ти наловят 2 кофи :D