Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Тактика Стръв и захранказа пружина
Модератор: Paublo_Eskobar
- Моряка
- кандидат преподавател
- Мнения: 2969
- Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 8:06 pm
- Местоположение: Иван Димитров-Варна
Re: за пружина
Просто се разрови надолу по темите.Пълно е с рецепти.Ако имах лоши намерения нямаше да търся и постна рецептата.Освен това ето и още нещо от мен.Сместа трябва да е достатъчно рехава да може да се държи на пружината само докато достигне дъното и там бързо да се разпадне\ако говорим за нетечаща вода/ и са достатъчни две малки качествени куки ,които ще бъдат засмукани,повярвай.
А сега де?
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: за пружина
Ами като ти работи котлона,ами времето докато я приготвяш.Качамака си е класика,няма да обяснявам как се приготвя,че тръгвам за риба.Ползвайте и захранките за фидер.Но за да ги бъркаш на водоема трябва да се изчака и час,за да дръпнат всички компоненти.sirius3 написа:Мисля че колегата е пуснал темата за да ни каже как да си направим по евтина и ефективна захранка.
Лесно е когато влезеш в магазина и оставиш 30 40 лв за стръв и храна ,но не всеки може да си го позволи
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 13896
- Регистриран на: Вто Яну 02, 2007 9:11 pm
- Местоположение: св.Влас
Re: за пружина
Ето една моя рецепта за пружина,по подходяща е за река или за фидер олово на язовир.500гр.царевично брашно,250гр.бяло брашно,3 яица,2 степчета ягода.Заббъркваме всичко на сухо,без яицата тах ги добавяме после с 50-100гр.вода и бъркаме докато стане тесто което не залепва по ръцете.Става и с други аромати.Същото го правя и като добавя 50гр.захранка за шаран,но яцата там са 6.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Re: за пружина
колеги, кои аромати е по-добре да се използват за шаран тези към които е привикнал(ванилия и естествени- които се намират и във водоема ) или нови(шоколад, банан, ягода и др.)
някъдепише че шаранът е добре да се лови на познати за него аромати и не кълве на др защото са подозрителни а другаде- е по-добре със непознати аромати заради неговото любопитсво.
ПОМОЩ!
някъдепише че шаранът е добре да се лови на познати за него аромати и не кълве на др защото са подозрителни а другаде- е по-добре със непознати аромати заради неговото любопитсво.
ПОМОЩ!
- vodi77
- ще става разбирач
- Мнения: 340
- Регистриран на: Пет Мар 07, 2008 5:51 pm
- Местоположение: Борката от София
Re: за пружина
Според мене, няма познати и не познати аромати,
или яде, или не.Има значение температурата на водата.
Иначе шарана си пада малко и пияница обича да му мерише на мастика
или яде, или не.Има значение температурата на водата.
Иначе шарана си пада малко и пияница обича да му мерише на мастика
Аз пак съм за риба;;;;
Re: за пружина
Има значение температурата на водата.
Иначе шарана си пада малко и пияница обича да му мерише на мастика [/quote]
тогава при температура на водата 15-25 градуса на кои аромати ще взима
----------------------------------------------
според мен мастиката важи само през зимата и по хладните месеци
Иначе шарана си пада малко и пияница обича да му мерише на мастика [/quote]
тогава при температура на водата 15-25 градуса на кои аромати ще взима
----------------------------------------------
според мен мастиката важи само през зимата и по хладните месеци
- Моряка
- кандидат преподавател
- Мнения: 2969
- Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 8:06 pm
- Местоположение: Иван Димитров-Варна
Re: за пружина
Бих казал,че точно мастиката е за лятото,а за зимата по-ще варви червено вино и сланина ,но знам,че си обидчив и няма да го кажа А сега сериозно пробвай с тахан халва
А сега де?
Re: за пружина
най-ефикасното е: колко си прецени6 чашки с вода слагаш да заврят когато водата заври слагаш в същите чашки царевично брашно бъркаш докато се сгъсти слагаш и го слагаш да истине.След това закачаш за пружината в пружината бучиш 3 куки и една отдолу закачаш на бял червей или на царевица на косъм.Ефикасно и изпробвано.
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
- Мнения: 849
- Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 9:12 am
- Местоположение: Светльо Радославов гр.София
Re: за пружина
Пробвал съм и купешки и сам съм си забърквал-но сега се сетих за едно нещо-погледнах дали на пликовете на захранките и смеските в магазина пише състава-ами ДА.Набавянето на съставките излиза с около 30% по-евтино за 10 КГ смес аромат и т.н.!та на които му се занимава да копува и да забърква сам
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Re: за пружина
От личен опит мога да кажа за една доказана рецепта за пружина.500гр. царевично брашно ,1 хляб,10 ванилии за сладкиш,300 грама пшенично брашно и един пакет Jaxon Premium feeder.Пробвайте резултатите за каракуда и шаран ще ви удивят.
-
- новобранец
- Мнения: 13
- Регистриран на: Пон Апр 05, 2010 9:05 am
Re: за пружина
В буркан от компот сипвате около полувин пакет царевичен грис, и горе долу същото количество тахан халва на парчета.Капват се 4-5 капки олио.Всичко това се слага в съд на чието дъно сипваме 2 ч.ч.вода и варим до получаването на еднородна смес.Оставя се да се охлади и с така получената смес напълваме пружините или фидер хранилките.
Re: за пружина
Каквото и да забърквама,просто във водоема трябва да има и риба. НАСЛУКА