Страница 1 от 1

Крастата да си начешеш!

Публикувано: пон юли 23, 2018 3:23 pm
от docenta
Здравейте юнаци!

В тия времена на африканска чума по свинете, азиатска чума по овце и кози, птичи грип и разни други екстри, аз пък сериозно се разкиснах от непрестанните дъждове и така ме бе засърбяла крастата, та в събота сутринта още в пет часа бях на крак и в шест вече бях на най-близкия гьол, известен като Враждебна, Черното кафе /ВЧК/ Но имало и по-закраставели от мен, защото почти всички удобни места бяха вече заети, а един дядка ми каза, че дошъл още към четири сутринта и пет минути след него почнали да прииждат още коли. Причината бе повече от ясна - съботата бе единствения откровено слънчев и топъл ден през цялото досегашно така наречено лято. И се започна една епопея - спирах на всяко от известните ми места с колата, хайде до долу без въдици да проверя има ли място и така ударих гредата пет-шест пъти, но поне си поговорих с колеги, които търсеха платика на 4-5 метра дълбочина и вече бяха хванали по някоя риба.
В подобно на моето положение бе изпаднал и Влади, един по-млад от мен колега, с когото се запознахме по време на обиколката на гьола. Най-накрая двамата стигнахме и до оградата на самото летище, газихме някакви гнусни локви, но накрая успяхме да намерим едно местенце, колкото да се разпънат два телескопа.
Аз взех мачовата си въдица с подвижен четириграмов ваглер, но се оказа, че дълбочината пред нас в близките двадесет и пет метра не надминава метър и половина и това реши въпроса в полза на директния телескоп шестица. Сложих му фина обтекаема плувка 0,75 грама, утежнение от три цепени сачми по 0,20 и едно дроперче 0,10, микровирбел и кука 18 номер с повод 0,085.
Докато се оправях с телескопа Влади вече беше хвърлил малко уклейска захранка и почна да дърпа ...бабушки и то хубави. Аз пък бях сварил едно пакетче кус-кус и почнах периодично да сея от него в обсега на телескопите. Даде след десетина минути резултат и почнаха да излизат малки до средни платики.
По едно време положението стана "гол след гол", но ни нападнаха и слънчаците. Мерак ми беше да се закачи и някой лин, но този ден линовете явно стачкуваха. Като минах само на стръв кус-кус - елиминирах слънчаците и почнах двойно да си чеша крастата, защото кус-кусът лесно се откача от куката и трябва моментално да се засича. Така до обяд успяхме да хванем една дневна норма риба, която отиде да зарадва възрастната майка на Влади и други баби от квартал "Сухата река", където живее този симпатяга. Снимахме се за спомен и се разбрахме през някой от следващите уикенди пак да идем заедно на риба. Какво по-хубаво от това да се сдобиеш с нов приятел.
А ето го и Влади с рибата:
Изображение

Ето ме и мен - да не ме забравите!
Изображение

Айде, чао и наслука!

Re: Крастата да си начешеш!

Публикувано: пон юли 23, 2018 8:58 pm
от Don4o_62
Няма да те забравим :D пиши по често,че е кеф да те чете човек :D :drinkers:

Re: Крастата да си начешеш!

Публикувано: пон юли 23, 2018 10:00 pm
от Mr.Fish
Линът обича ситен дъжд, ръмеж. Успех и нека следващата тема да е с много едри каленици ☺️

Re: Крастата да си начешеш!

Публикувано: ср юли 25, 2018 9:44 am
от Vesko1
Евала доценте...начесал си крастата.

Re: Крастата да си начешеш!

Публикувано: пет юли 27, 2018 8:36 am
от mita4eto
Доценте ... апел и от мен - молба дори, ходете по-често и имайте запомнящи се излети, които да споделяте с нас ... Вашите постове са солта и пипера на тоя форум, липсват напоследък ... чакам повече подобни излети ;-) Благодарности за споделянето!