Страница 1 от 2

Щуки с мухарка

Публикувано: нед яну 08, 2017 4:51 pm
от dunavski
Едно кратко видео от вчера. Ходих до едни езера където в момента върви щукарски сезон и е разрешено да се лови с изкувственни примамки. Общо пет щуки за деня от едно езеро където би трябвало да нама щуки според собственника. Били го измрежили и преместили всичките щуки в дргудо по-голямо езеро щото това езеро било за плувкарски състезания. Незнам как са го мрежили, но беше пълно с щуки :lol: :lol: ясно се виждаше, че англичаните нямат опит в мрежаренето :lol: та се наложи да вървя напред назад между двете езера и да местя щуките. Накрая се надявах, че ще ми върне парите за билета в знак на благодарност, че му свърших работа ама човека не се появи повече :D :lol:
https://youtu.be/NxLdbw3FR40


п.п. Слагам линк към клипа защото не мога да го вградя. Същото се случи и в другият форум и незнам дали проблема е някаде в Youtube или във форумите защото никаде немога да вградя клип.

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: нед яну 08, 2017 7:30 pm
от Ачо ♣

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: нед яну 08, 2017 8:54 pm
от Николай Мерджов
Евала Дунавски , здраве и късмет ... право съм ти фен !!!

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: нед яну 08, 2017 9:50 pm
от Don4o_62
Ачо,че то като в Доспадска садка да меташ и да вадиш :lol: кви са тия глупости и риболов чак :mrgreen: но на Дунавския явно това му са възможностите, от рибарник със зор да изкара завалията някоя и друга риба :lol: ако е в Бг. се е отказал от рибарлъка на 3 - то ходене :lol: иначе е голеМ критикар спрямо риболовците в Бг. дето имат знания и ловят риби на диви водоеми :wink:

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: нед яну 08, 2017 10:28 pm
от dunavski
Don4o_62 написа:Ачо,че то като в Доспадска садка да меташ и да вадиш :lol: кви са тия глупости и риболов чак :mrgreen: но на Дунавския явно това му са възможностите, от рибарник със зор да изкара завалията някоя и друга риба :lol: ако е в Бг. се е отказал от рибарлъка на 3 - то ходене :lol: иначе е голеМ критикар спрямо риболовците в Бг. дето имат знания и ловят риби на диви водоеми :wink:

Хммм тука ме хвана в крачка. Всички водоеми в Англия било то реки, язовири или езера са нечия собственност, клубна или частна така че голям див водоем малко трудно ще намериш. Дори големите язовири са платени. Всички обвиняват англичаните, че ловели на паткарници, но на всички международни състестезания те са на челните места. Именно риболова на такъв тип "Доспатски садки" те прави майстор защото рибата там е хващана и пускана многократно и тя става много предпазлива и трудна за хващане. И не водема където ловиш те прави майстор, а едни съвсем други неща, мога да ти дам личен пример, но явно ти имаш други разбирания за майстор каквото и да означава това. Аз знам кой съм и какъв съм и нямам нужда от твоето одобрение, но след като си казал искам да ми покажеш как ловиш щуки на див български водоем с мухарка и муха вързана от теб самия.
В България ходя за риба от детска възраст и все още не съм се отказал. Това са вече над 20г.

п.п. Ще помоля модератора да заключи темата защото ясна е работата на каде отива. Няма нужда да си хабим нервите.

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: пон яну 09, 2017 1:13 am
от mrenka
Дунавски, що се ядосваш за глупости?
Ами че това не е див водоем, а паткаро - садкарник. Дивият водоем не е на неекъв капиталист, а на народа, демек общ. На дивия водоем рибата се набутва в багажника, а не се връща обратно, пък като се снима - само главата и хрилете, да не се разпознае ни езеро, ни място.
8) :) :wink:

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: пон яну 09, 2017 9:48 pm
от hkoko
Чета коментарите и ми се повдига ,всички искаме репортажи и когато някой го направи изливаме тонове помия отгоре му.Човека се е потрудил да направи клип да ни го покаже как се хваща щука на муха не на спининг или тапа.И ние му казваме ,че това е детска игра защото езерата са платени и там всичко е много лесно.Хайде сега някой от по горе изказалите се да качи клип как хваща и пуска 2 кг щука през последната 2016 година и аз ще му се поклоня до земята и ще го почерпя когато го видя.

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: ср яну 11, 2017 1:35 am
от dunavski
Още едно клипче от днес. Труден ден като нещата не се случиха така както ги планувах, но все пак оттървах капото с две малки щучки.

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: ср яну 11, 2017 3:17 pm
от BIGVAS13
Супер колега Дунавски Много се изкефих на клиповете.Тези стримери които с които ловиш утежнени ли са Виждам че постигаш добри дистанции при замятането им .

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: ср яну 11, 2017 3:53 pm
от dunavski
BIGVAS13 написа:Супер колега Дунавски Много се изкефих на клиповете.Тези стримери които с които ловиш утежнени ли са Виждам че постигаш добри дистанции при замятането им .

Някои са утежнени някои сами си потъват. Имам едни вързани на джиг куки с малко утежнение зада потъват по-бързо. Ползвам девети клас мухарка и замятането им не е проблем.

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: ср яну 11, 2017 9:39 pm
от BIGVAS13
Със интерес ще продължавам да следя темата .Надявам се да направиш още клипове с щуки.Успех !

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: чет яну 12, 2017 10:49 am
от Bob Nudd
Хич да не ти е за майсторите.
Тука с кучия студ по цяла нощ само щуки и кустури са ми в главата. На последното клипче момнта в който взима рибето направо го усетих в петите.

dunavski написа:Някои са утежнени някои сами си потъват. Имам едни вързани на джиг куки с малко утежнение зада потъват по-бързо. Ползвам девети клас мухарка и замятането им не е проблем.


Сам ли ги връзваш стримерите? От началото на есента искам да си закупя няколко стримера с които да експериментирам, но не намирам подходящи. Тези които намерих са прекалено леки, ловя със спининг.

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: чет яну 12, 2017 12:18 pm
от dunavski
Bob Nudd написа:Сам ли ги връзваш стримерите? От началото на есента искам да си закупя няколко стримера с които да експериментирам, но не намирам подходящи. Тези които намерих са прекалено леки, ловя със спининг.

Да сам си ги връзвам, но за спиниг такъм са прекалено леки. В БГ ина доста хора, които връзват такива стримери може да ги помолиш да ти вържат няколко на стандартна джиг кука с олово зада може да ги мяташ.

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: чет яну 12, 2017 7:13 pm
от Herkules
То да има стримери само ко кат са леки .
Малко оловце на метър преди стримера или булдо,бомбарда,чебурашка,тиролска палка и става за спининг идеално.
Не ти се вижда стримера и на двата клипа много е секретен ли ко незнам ?
То не че в БГ ще кълве на стримери ама да са пробвам да направя малко като твоите .
Дай идея за цветове и материя .
Та стримери със спиниг хвъркат по-наделеч ама с добавка кот имаме там преди него .
А да та питам метален повод слагаш ли или си с 100 % карбон преди стримера?
Сметам да пробвам на спининг мухарките не ме кефят с тея макари да дърпам улова .
Пусни малко снимки на стримерите ти , ако може да се занимавам зимата .

Re: Щуки с мухарка

Публикувано: пет яну 13, 2017 12:14 am
от dunavski
Herkules написа:То да има стримери само ко кат са леки .

Нищо секретно няма. В Youtube е пълно с клипове за връзване на стримери за щуки. Аз основно ползвам опашка от елен и добавям малко лъскави материали, но лично според мен се губи цялата презентация с тежко олово.
Ето част от стримерите които ползвам
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


И едно кратко видео от днес. Няколко часа в дъжд и студ завърши с капо все пак по-добре от седене вкъщи.