Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Заедно naRiba, намери компания за риболов!
Модератор: Кърцата
Заедно naRiba, намери компания за риболов!
По идея на колегата ourglory пускам тази тема, в която всеки, който има желание да сподели излет с колега, да си раздели разходите по него, или просто да се обозначи в кои дни ще бъде на даден водоем и да си намери компания за риболов да пише тук, пък да видим какво ще се получи! 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

- daniel defoe
- разбира нещата
Re: Заедно naRiba, намери компания за риболов!
Адмирации към автора
p. s. На 30 и 31 Март, ще търся йедри кефалюги по река Струма, около с. Струма - координатите са както следва
N: 44.4° N
S: 41.1° N
W: 22.1° E
E: 28.9° E
ако има спинингист и/или мухар в този вилает с желание за съвместен излет да свирка на лс

p. s. На 30 и 31 Март, ще търся йедри кефалюги по река Струма, около с. Струма - координатите са както следва

N: 44.4° N
S: 41.1° N
W: 22.1° E
E: 28.9° E
ако има спинингист и/или мухар в този вилает с желание за съвместен излет да свирка на лс

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Относно темата ще кажа, че според мен съществуват два типа риболовци:
Първия тип ги наричам "затворен кръг" там риболовците си ходят за риба от дълги години с едни и същи хора, по едно също време (примерно само събота и неделя) и практикуват само определен вид риболов (примерно основно спининг или дънен риболов). Те никога или много рядко допускат други рибари в компанията си и са крайно недоверчиви. Дори и да им предложиш да направите съвместен излет най-вероятно ще отклонят идеята и биха предпочели ако партньора им е зает да отидат сами.
Втория тип (към който спадам и аз) биха експериментирали почти със всеки и биха се радвали винаги на нови запознанства и възможност да научат нови места и тактики директно от нов колега. Та смятам, че идеята на темата е много добра предвид кризата и предвид факта, че много често срещам хора ходещи сами за риба на 100 км.
Първия тип ги наричам "затворен кръг" там риболовците си ходят за риба от дълги години с едни и същи хора, по едно също време (примерно само събота и неделя) и практикуват само определен вид риболов (примерно основно спининг или дънен риболов). Те никога или много рядко допускат други рибари в компанията си и са крайно недоверчиви. Дори и да им предложиш да направите съвместен излет най-вероятно ще отклонят идеята и биха предпочели ако партньора им е зает да отидат сами.
Втория тип (към който спадам и аз) биха експериментирали почти със всеки и биха се радвали винаги на нови запознанства и възможност да научат нови места и тактики директно от нов колега. Та смятам, че идеята на темата е много добра предвид кризата и предвид факта, че много често срещам хора ходещи сами за риба на 100 км.
Eто поста ми от предната оригиналната тема- искам само да допълня, че към момента 70+ човека са отбелязали, че харесват идеята.
"Здравейте, колеги.
Пускам темата с идея, която се надявам да допадне на повечето от Вас. Ако пък не се оправдаят очакванията ми- здраве да е
Идеята ми е следната/>
Решили сте да отидете за риба, но си нямате компания. Тук може да я потърсите и намерите.
Да речем от София сте и утре сте решили да посетите язовир, река или др. водоем. Имате кола и свободно място, защото сте сам или защото имате голяма кола. Публикувате мнение в темата, че имате 2 свободни места за дата --.--.----, оставяте информация за контакт с Вас и това е, който желае ще се свърже с Вас и уточни. Може да пишете и например "За гориво 5 лева" или според Вашата преценка. Сигурен съм , че ще има хора, които няма да държат на парите.
Също така ако сте решили да посетите непознат водоем или такъв намиращ се в район, в който не познавате хора, пишете тук:
"Предстой ми да отида за риба на р./яз. и т.н. на дата --.--.----, ще ми е приятно да се срещна с други колеги. Ако има желаещи- да се присъединят, ще съм в района около "15 часа"."
И т.н., дано съм се изразил правилно, пиша на прима виста и идеята не се е избистрила съвсем ясно, дори в моята глава.
Поздрави!"
"Здравейте, колеги.
Пускам темата с идея, която се надявам да допадне на повечето от Вас. Ако пък не се оправдаят очакванията ми- здраве да е
Идеята ми е следната/>
Решили сте да отидете за риба, но си нямате компания. Тук може да я потърсите и намерите.
Да речем от София сте и утре сте решили да посетите язовир, река или др. водоем. Имате кола и свободно място, защото сте сам или защото имате голяма кола. Публикувате мнение в темата, че имате 2 свободни места за дата --.--.----, оставяте информация за контакт с Вас и това е, който желае ще се свърже с Вас и уточни. Може да пишете и например "За гориво 5 лева" или според Вашата преценка. Сигурен съм , че ще има хора, които няма да държат на парите.
Също така ако сте решили да посетите непознат водоем или такъв намиращ се в район, в който не познавате хора, пишете тук:
"Предстой ми да отида за риба на р./яз. и т.н. на дата --.--.----, ще ми е приятно да се срещна с други колеги. Ако има желаещи- да се присъединят, ще съм в района около "15 часа"."
И т.н., дано съм се изразил правилно, пиша на прима виста и идеята не се е избистрила съвсем ясно, дори в моята глава.
Поздрави!"
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Mного добра идея. Юли и август съм в Бг. и мога да взема колега на 100 -200 км за няколко дневен или на еднодневен по Марица или до Батак ,примерно при добро желание .Загубих си партньора ;БАЩА МИ ;така ,че запознанства приемам .Практикувам всякакъв риболов .;освен целенасочено шаранджииски.
IVKOPIVKO написа:Относно темата ще кажа, че според мен съществуват два типа риболовци:
Ха, ха, не бях мислил по въпроса...но се сещам, а и знам, колеги, в случая групичка, които са точно такива...ходят си само те, и не пускат никой около тях си...странно, ама всеки си е башка луд...нали, и всъщност, аз не одобрявам това, но както и да е...излетите с нови хора, и нови контакти, са прекрасно нещо.
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги. идеята е много добра и затова веднага се включвам. Лошото е че аз почивам сряда и четвъртък. Така че някой от Смолянска или Кърджалийска област ако иска да направим съвместен риболов да се обажда. Най- често практикувам шаранджийски и Морски риболов, в последно време се запалих и по фидера. Мухата и спининга също не ми са чужди.
Приемам щафетата и се включвам за идеята.Свободен съм целогодишно и постоянно си правя изгледи на риболовна тема.Търся контакти - КАРАВАНАДЖИИ за лятото.В момента се подготвям за събота 30,03,2013г., пресевните на с.Ягода -с.Юлиево. Ако има желаещи от Старозагорския край да ми пишат.Ще пробвам на фидер.Ще ми е много приятно да се срещнем с други колеги.
- nocalled
- научил се да хвърля
добра е идеята
ако може модераторите да я закачат и да е по региони/градове и или дестинации ще е още по ОК.
другия вариант е ние да си я организираме така.
ако може модераторите да я закачат и да е по региони/градове и или дестинации ще е още по ОК.
другия вариант е ние да си я организираме така.
you'd better run...
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз утре съм на Дяково,ще гоня костуря на спининг,който иска добре дошъл.
- dimmitov
- ще става разбирач
Според мен нещата се дублират. Под форума отивам ,, на риба,, не е ли точно за това.
Тук ми се струва че ще стане мазало.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- barutchiata ©
- Администратор
dimmitov написа:Според мен нещата се дублират. Под форума отивам ,, на риба,, не е ли точно за това.
Много си прав!

Виждам я малко по-различно тази тема.........когато е закачена, най-отгоре и се вижда винаги, няма да има нужда да се създават теми след теми, които в последствие да изчезват във времето, а тази ако се развие добре, то в нея ще и снимки от споделени излети, нови приятелства и най-важното ще стимиулира колегите за по-чести споделени излети, като за целта всеки може да върне само някоя и друга страница назад, наместо да рови в раздела из стари теми, също така доста колеги пребивават продължително време на дадени водоеми и наместо да отварят нови теми е достатъчо с един пост да се обозначат къде и докога ще бъдат, ако им трябва компания.......общо взето така ги виждам нещата, но в крайна сметка самата обща тема ще си покаже дали има смисъл и ще се развива, нищо не пречи да се пробва!
Баруте, може ли да я закачиш, пък да видим какво ще излезе, че нещо не ми се получава?
п.п. по принцип ми се струва, че на всеки ще му е по-лесно, и когат го налагат обстоятелствата(кофти инернет връзка при ползване на 3G мрежа примерно) да следи избрани теми за нови мнения, от колкото да чете наред в раздела, а страниците му се зареждат трудно през това време.....

Баруте, може ли да я закачиш, пък да видим какво ще излезе, че нещо не ми се получава?

п.п. по принцип ми се струва, че на всеки ще му е по-лесно, и когат го налагат обстоятелствата(кофти инернет връзка при ползване на 3G мрежа примерно) да следи избрани теми за нови мнения, от колкото да чете наред в раздела, а страниците му се зареждат трудно през това време.....
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

Как и да е.....
Тая седмица ще съм в Софийско поле и да питам :
Съклета пак ма хваща и има ли спинингист, с който да идем на Панчака и да помятаме "ей така" на стената или на някое друго място на водоема. Аз съм без проблем - с градския транспорт съм там
Само проблема ми е светкавиците дето виждам от терасата си по посока на дестинацията
Чудя се дали да не метна вече M-клас спининг там
Тая седмица ще съм в Софийско поле и да питам :
Съклета пак ма хваща и има ли спинингист, с който да идем на Панчака и да помятаме "ей така" на стената или на някое друго място на водоема. Аз съм без проблем - с градския транспорт съм там

Чудя се дали да не метна вече M-клас спининг там

- martinisd
- новобранец
Здравейте,
аз съм новобранец... както във форума, така и в риболова въобще...
Бих се радвал да намеря компания за риболов по Струма, тъй като живея в Благоевград... Когато не съм по чужбина де
Та ако има желаещи аз съм свободен за кратки излети по реката... пък може и риба да хванем...
аз съм новобранец... както във форума, така и в риболова въобще...
Бих се радвал да намеря компания за риболов по Струма, тъй като живея в Благоевград... Когато не съм по чужбина де

Та ако има желаещи аз съм свободен за кратки излети по реката... пък може и риба да хванем...

Кучета не са ме хапали, само хора..!