Страница 1 от 5

Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 9:11 am
от максимов96
И така тази величествена риба вече плува и в нашите води.Няколко колеги са зарибили наш водоем с малки басчета,които се размножавали успешно ЕВАЛА.Тази риба направо ме заплени,та дочух че и в Гърция също се среща.Търсих в нета обаче уви,нищо.Ако някой знае къде мога да я открия нека ми пише на л.с. ще му бъда много благодарен :)

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 9:46 am
от bono2
много кофти - тия нема ли да пуснт нещо качественослед 5 години навсякъде ще ловиме само тия плеверни басчета ----сетих се и за слънчаците

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 9:54 am
от kaleeff
На тея "колеги" трябва да им се счупят ръчичките. Това е хищник, който унищожава всичко останало във водоема. Кога ще се научите, че не трябва да се внасят чужди видове в една екосистема?

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 10:15 am
от Красимир Атанасов
Бас мечо бас... :mrgreen:

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 10:21 am
от Д.Граховски
Ей трайте си за тая риба. Въобще не казвайте мястото. Пълна тишина и потайност. Максимов не се доверявай на колеги и не издавай мястото, защото ще го съсипят.

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 10:34 am
от lovo-бай СТОЯН
Д.Граховски написа:Ей трайте си за тая риба. Въобще не казвайте мястото. Пълна тишина и потайност. Максимов не се доверявай на колеги и не издавай мястото,Те във раните люти,посипвали сол ,като жар.Но устата сгрешила сама промълвила ............ :D :D :D :D :drinkers:

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 10:44 am
от С.Върбанов
Който е пуснал тоя боклук тук означава на 100% , че си няма и понятие каква чума е пуснал :idea: Питай ги тия мозъци дали изобщо знаят какво прави тази риба с останалия хабитат във водоема :?:

п.п. НЕ РАЗСЕЛВАЙТЕ ЧУЖДИ ВИДОВЕ ЗА ДА НЕ СТАНЕМ , КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ И ТОЛСТОЛОБА :idea: :idea: :idea:

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 10:48 am
от Д.Граховски
Уведомил съм ИАРА, положението ще бъде следено внимателно, надявам се.

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 11:25 am
от mita4eto
Пичове, някой ИМА ЛИ идея дори КАКВО означава да се изсипе някаква привнесена риба из нашите водоеми? На всичкото отгоре хищник?!?!?! Единственият вариант това да е приемливо е САМО АКО това е била добре координирана акция с ИАРА, след като се е чуло мнението на ихтиолози и хора, които имат теоретичното познание - ако е така, моля да споделите с нас.

Мисля си, че за всеки нормален човек е много близко до съзнанието, че ако един такъв безумен експеримент излезе от границите на водоема, нещата може да придобият необратими последици! Хищник, който изяжда и унищожава популацията на местни ценни видове ... не ща да си мисля дори!!! И МНОГО СИЛНО се надявам този експеримент да НЕ е просто самоцелна проба ....

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 11:36 am
от vankata81
мисля си че в бг. водоем каквато и риба да се разсели няма никакъв шанс да се размножи дотолкова че да стане напаст, освен ако не е охраняем или частен. Все пак ние си имаме един естествен враг на всички свободни водоеми. а филма за толстолоба в америка и аз съм го гледал, но просто те немогат да се справят с проблема защото си нямат цигани, а ние от този хищник имаме даже и за износ.

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 11:42 am
от besttop
Колега, този водоем плаче за торба хлорна вар, а не за ИАРА!!!! Не разбирам какво радостно има , че и я постваш тази радост. Само лудите могат да се радват така...а аз съм отново объркан. Тази риба не беше ли забранена за развъждане ?! Или аз се бъркам...

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 11:45 am
от С.Върбанов
besttop написа:Колега, този водоем плаче за торба хлорна вар, а не за ИАРА!!!!ТОЧНО :idea:

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 11:53 am
от Д.Граховски
Рибата е вече бая развъдила се, а хлорна вар не решава положението. Ще се избие всичко не само баса. Плюс това яде главно слънчака, нека видим какво ще стане.

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 12:02 pm
от niki71
Мите ,много е важно и баса да бъде изяждан и съответно регулиран от нещо, иначе ще приключи всичко
във водоема.

Re: Блек бас

Публикувано: вт юли 22, 2014 12:04 pm
от Д.Граховски
Щуки, сомове, костури във почти всеки наш водоем има от тези хищници плюс слънчака, който яде хайвер. Веднага се нахвърлихте кат лешояди. Аз откакто разбрах за тая риба съм изчел над 100 статии. Яде главно слънчак. Този вид бас в Щатите достига максимум 4,5 кила. Няма как да изяде каркудата и по-едрите риби. Живее едва 7-8 години.