Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Излети Информация за активноста на рибата по морето.Зарган 2019
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- ще става разбирач
- Мнения: 485
- Регистриран на: Вто Окт 20, 2009 7:29 pm
Re: Зарган 2019
Браво (не знам как да се обърна към теб ,защото си от нежният пол) дано все така да ни красиш с публикациите си !!!!Мilena написа:Аз днес се изложих!!!На любимото ми риболовно място, рибата просто я нямаше.
Имаше голям отлив и може би е била по навътре.
Ще се пробвам и утре.
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 261
- Регистриран на: Сря Мар 03, 2010 12:21 pm
- Местоположение: Варна
Re: Зарган 2019
Вчера на буните от 14 до 17ч- 15 бр. на потъваща бомбарда. Рибите кълвяха на много близка дистанция, буквално пред камъните.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Re: Зарган 2019
Да попитам колегите, дето прибират по 50+ риби на излет. Какво я правите тая риба?
Вчера кълвеше,днеска не ще!
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 259
- Регистриран на: Съб Окт 02, 2010 12:10 pm
- Местоположение: Белослав , обл. Варна
Re: Зарган 2019
Аз лично си мариновам 6-7 буркана и една две торбички в фризера. Ако имаш желание мога да ти споделя една много хубава рецепта за мариноване Вчера на шабла 61 бр от 10:30 до 16 часа.bantumi написа:Да попитам колегите, дето прибират по 50+ риби на излет. Какво я правите тая риба?
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Зарган 2019
Аз също си я мариновам 15-20 конфитюрени бурканчета ми стигат за зимата , правя си и някоя торбичка във фризера а ако имам повече риба и чироз
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
Re: Зарган 2019
За чироз и маринована и аз съм за, но ще е Ви споделя много лесна и вкусна рецепта от която, като вкус съм повече от очарована.Pe6o_Tikvata написа:Аз също си я мариновам 15-20 конфитюрени бурканчета ми стигат за зимата , правя си и някоя торбичка във фризера а ако имам повече риба и чироз
Изчистен по-едър зарган, кисне 4 часа в лимонов сок(това е да се размекнат костите, същият ефект ще има и оцета, но вкусът ще е друг), след това леко отцеждане и овалване в подправка за пастърма (Аз си я купувам готова). Провисвате на проветриво и хладно, и след 4 дни си хапвате
Все едно ядене филе Елена, но е по хубаво, защото е домашно, а вкуса на риба не се усеща.
Аз съм си АЗ
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Re: Зарган 2019
Днес от 14ч. до 17,30ч. на 3-та буна 5бр. като 3 са супер големи, а останалите средна хубост. Като цяло труден риболов. Вятър от югоизток и вълна.
Re: Зарган 2019
Забравих да споделя!
Днес по- зле от вчера, на мястото на което ловя имаше трима,а това е предела там.
От там на друго, и от 8,00ч. до около 12,00 ч., само два заргана, единият каиш, а другият среден.
После се появиха вълни, водорасли, новобранци, и всичко ми дойде малко в повече.
Днес по- зле от вчера, на мястото на което ловя имаше трима,а това е предела там.
От там на друго, и от 8,00ч. до около 12,00 ч., само два заргана, единият каиш, а другият среден.
После се появиха вълни, водорасли, новобранци, и всичко ми дойде малко в повече.
Аз съм си АЗ
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Re: Зарган 2019
Аз обичам риба, но точно тая нещо не мога да я докарам. Мариновам, пържа, ама не е моята май. Сподели рецептата иначе, да опитамIvan_nikolov написа:Аз лично си мариновам 6-7 буркана и една две торбички в фризера. Ако имаш желание мога да ти споделя една много хубава рецепта за мариноване Вчера на шабла 61 бр от 10:30 до 16 часа.bantumi написа:Да попитам колегите, дето прибират по 50+ риби на излет. Какво я правите тая риба?
Вчера кълвеше,днеска не ще!
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 147
- Регистриран на: Пон Сеп 11, 2017 4:17 pm
Re: Зарган 2019
Днес, на Тюленово, другарчето ми 61 броя от 7 до 6. Аз 15 бр от 15,30 до 18,30... Да живей вносителя на холандския червей, повече няма да си купя български докато не се дава гаранция за грамаж червеи в дозата. Торния, блатни, белия, пинкито, смесен - всички са с ясно количество при определена цена, само морския си е ебавка...
Re: Зарган 2019
Ivan_nikolov написа:Аз лично си мариновам 6-7 буркана и една две торбички в фризера. Ако имаш желание мога да ти споделя една много хубава рецепта за мариноване Вчера на шабла 61 бр от 10:30 до 16 часа.bantumi написа:Да попитам колегите, дето прибират по 50+ риби на излет. Какво я правите тая риба?
Здравейте колега!
Споделете рецептата, че колегата да не я похабява
"Аз обичам риба, но точно тая нещо не мога да я докарам. Мариновам, пържа, ама не е моята май. Сподели рецептата иначе, да опитам ":mrgreen:
bantumi
Аз съм си АЗ
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
- kikk4o
- ще става разбирач
- Мнения: 358
- Регистриран на: Нед Юни 18, 2006 12:51 pm
- Местоположение: Варна
Re: Зарган 2019
Вчера слаб риболов до към 12 на първа буна. Пет брая,от които четири писалки и множество изтървани дребосъци.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Зарган 2019
За маринования го режа на парчета за да се събере легнал в конфитюрени буркани (в тях бъркам по лесно да го редя че са ми къси пръстите )слагам го 12 часа в силна саламура яйцето да плува колкото левче после във винен оцет на Веда (едрия зарган 8 часа по дребния 6 часа) запържвам една филийка хляб в олио и като изстине слагам две супени лъжици олио в бурканчето и почвам да редя рибата на кръст (на всеки ред сменям посоката на редене) , като през два реда риба слагам бахар , черен пипер на зърна и дафинов лист и притискам рибата за да излезе въздуха.Като напълня бурканчето допълвам с олио ако има нужда , слагам капачките после в хладилника и чакам да минат 40 дни да узрее и го мятам.По тази рецепта правя сафрид ,платерина и белювица(уклей)
И за да не е спам днес от разсъмване до обяд 39 риби като след 8 отряза , добре че минаха семейство делфини че да я раздижат малко.Пробвах си и новите куки Gamakatsu LS 1050NS A1-Hard 12 номер , че много ми ги хвалиха но не видях с нещо да са по добри от тези които ползвах до сега Gamakatsu LS 1050 V-Head 12 номер освен почти двойната им цена и като свършат се връщам на старите си куки.
И за да не е спам днес от разсъмване до обяд 39 риби като след 8 отряза , добре че минаха семейство делфини че да я раздижат малко.Пробвах си и новите куки Gamakatsu LS 1050NS A1-Hard 12 номер , че много ми ги хвалиха но не видях с нещо да са по добри от тези които ползвах до сега Gamakatsu LS 1050 V-Head 12 номер освен почти двойната им цена и като свършат се връщам на старите си куки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
- volodia-vn
- новобранец
- Мнения: 21
- Регистриран на: Съб Авг 22, 2015 7:29 pm
- Местоположение: ВАРНА- Aспарухово
Re: Зарган 2019
Мilena написа:За чироз и маринована и аз съм за, но ще е Ви споделя много лесна и вкусна рецепта от която, като вкус съм повече от очарована.Pe6o_Tikvata написа:Аз също си я мариновам 15-20 конфитюрени бурканчета ми стигат за зимата , правя си и някоя торбичка във фризера а ако имам повече риба и чироз
Изчистен по-едър зарган, кисне 4 часа в лимонов сок(това е да се размекнат костите, същият ефект ще има и оцета, но вкусът ще е друг), след това леко отцеждане и овалване в подправка за пастърма (Аз си я купувам готова). Провисвате на проветриво и хладно, и след 4 дни си хапвате
Все едно ядене филе Елена, но е по хубаво, защото е домашно, а вкуса на риба не се усеща.
Благодаря ти Милена за рецептата , но лимоновия сок от шишета ли е или натурален изциден лимонов сок ...???
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Зарган 2019
Днес 3-ма колеги ловяха на китайски червей и си хващаха нормално на него кутийката (дозата) имала 15-16 червея които позволявали да ги късаш на 3 части и стрували 5лв. ако съм разбрал правилно
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека