Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Внимание! Внимание!Вярно ли е, че варненския калкан имал глисти?
Модератор: emo vasilev
Re: Вярно ли е, че варненския калкан имал глисти?
Пояснение: Докторите казват 24ч във фризера и няма проблем.Основния проблем е да не попадне в устата,тоест при пипане,транжиране,яице на ГАДА да не полепне по ръцете и тнт.А от тигана не може да излезе нищо живо.Гаранция... Казаното по горе си е лично мое мнение,не го вземаите за самата истина.
Re: Вярно ли е, че варненския калкан имал глисти?
Този църав е дълаг около 3/4см. и е дебел колкото косъм (не става за ем ) и е вътре в чарвата на рибата не в месото е за суши може да не става, но мине ли през оганя няма прошка. Хубаво измиване на рибата и осоляване поне 30мин. преди приговяне и нямате грижи тези паразити не са от вчера имало ги е винаги тази година популацията им е по силна (като с рибата едната година сафрид повече другата чернокоп и тн.) Измивайте плячката хубаво и преди приготвяне и по възможност я подсушавайте(не взема толкова брашно) и няма проблем. На пресата винаги им трябва матриал.