Морски раци
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Морски раци
Така е, време им е, ама за забрана им е време.
В. Други водни организми
9. Голяма водна жаба (Rana ridibunda) от 1 април до 31 май
10. Езерен рак (Astacus leptodactilus) от 15 октомври до 15 май
11. Пагур (Eryphia spinifrons) от 1 април до 31 май
12. Обикновен (зелен) крив рак (Carcinus maenas) от 1 април до 31 май
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Re: Морски раци
Във форумът naRiba.com не се толерират бракониерски прояви, затова не се чудете къде са изчезнали някои мнения!
Re: Морски раци
http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=3759
Имал съм шанса да опитвам многократно от разни видове раци по света.
Смея да твърдя, че Паурът - е един от най вкусните! Определено по-вкусен от омарите. както отбеляза колегата по-горе - яде се всичко!
И...разстройство не ме е хващало...
Имал съм шанса да опитвам многократно от разни видове раци по света.
Смея да твърдя, че Паурът - е един от най вкусните! Определено по-вкусен от омарите. както отбеляза колегата по-горе - яде се всичко!
И...разстройство не ме е хващало...
- var4o
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 289
- Регистриран на: Нед Яну 04, 2009 11:47 pm
- Местоположение: София-Люлин-Балчик
Re: Морски раци
Колега Чуроликпенчо,това с ваденето на гръбначният мозък на рака,ако не се лъжа се отнася само за сладководния рак.
Re: Морски раци
Чурулика отдавна не пише по форумите ...паури съм ял с тонове , не съм вадил никво черво и не ме е фащало разстройство от това , в морето има все още паури
Re: Морски раци
и аз така
Re: Морски раци
Според мен е хубаво да се отпенват като завтър. А относно рецептата повечко сол да не се налага после да солиш , и бира на око като заври водата. После трябва да играе ЗААДЪЛЖИТЕЛНО ТЕСЛАТА
Re: Морски раци
Даже и според мен бирата от снощния мач да сложиш е по -добре от вода.И след това като не забравяш да оставиш малко за следващата порция на другия ден .Снощи я направих тая работа с раци които взехме от Червенка.Лек ден колеги и на слука които не е на работа като мен.
Re: Морски раци
И аз смея да твърдя че съм хапвал 4-5 вида раци но паура най- е вкусен.
(Мнение на американски морски пехотинец, който инструктира български изборни наблюдатели в Босна!)...Не се навеждай,за да вдигнеш каквото и да било, освен ако не е току-що паднало от твоя собствен джоб !
Re: Морски раци
Със сигурност и аз съм на това мнение , но моя начин на приготвяне е още по прост.... много сол и бира (без вода) на дъното на тенджерата с похлупак ... когато се зачервят и течността почти изври се отстраняват от котлона и се сервират задължително със ... орехотрошачкаliubi_d2 написа:... паура най- е вкусен.
.... , а познайте на тази снимка на кои раци се изважда червото ?
... и многоооооооооооо бириииииии
You'll Never Walk Alone
Re: Морски раци
не знам за червото, ама само хрилете им вадя и всичко останало минава през "прахосмукачката" лошото е че и много бира засмуква....
п.с. аз 5-6 вида чак не съм пробвал, ама лангусти/лангустини съм хапвал във всякакъв вариант, и по много, и то майсторски приготвени, и не мога да изкривя душата...мнооооооо са добри!
п.с. аз 5-6 вида чак не съм пробвал, ама лангусти/лангустини съм хапвал във всякакъв вариант, и по много, и то майсторски приготвени, и не мога да изкривя душата...мнооооооо са добри!
...когато няма риба, и жабата е рак...