ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Модератор: baretata

Потребителски аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: пон мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот manuk » пон мар 01, 2010 5:50 pm

Нашето тяло е една невероятна машина,има собствен неспиращ двигател(сърцето),собствена горивна система,(храносмилането),собствена филтрираща система(бъбреци и черен дроб),собствен мислещ компютър(мозъкът и нервната система),собственна регулация на температурата(потни жлези) и така нататък.
САМОТО КРЪВООБРАЩЕНИЕ Е РЕКАТА НА ЖИВОТА.!
Основната задача на кръвната циркулация е да осигури на всички наши клетки хранителни вещества, редовно снабдяване с кислород и редовно отстраняване на токсините от клетките,получени при работата им.
За изпълнение на тази жизнено важна функция,по цялото тяло е изградена сложна мрежа от тръби,които ние наричаме кръвоносни съдове.Следователно много е важно в какво състояние са те,ако тези тръби са чисти,те ще доставят всичко необходимо до всяка клетка,ще отстранят токсините и просто нашето тяло ще работи добре.
Учените смятат,че процеса на остаряване не е в резултат на минаване на времето, а е главно в резултат на неправилна кръвна циркулация в следствие на задръстване на кръвоносните съдове,която може да настъпи на всяка календарна възраст
Главните злодеи в случая са излишъкът на неорганични минерали,калций и токсични химикали(чийто основен източник е питейната и минерална вода),в комбинация с излишък от холестерол,напластен в кръвоносните съдове от диета богата на наситени животински мазнини и водене на нездравословен начин на живот.
Повечето хора не познават своето тяло и не се интересуват от холестеролните си нива.Те безгрижно продължават да използват огромно количество маргарин(произвежда се от нефтопродукти) и масло върху хляба.
Пият големи количества мляко и поглъщат големи количества сладолед,тлъсто месо,чипс, понички,бекон,шунка,наденица и други.
Всичко това препълва кръвообращението с излишни мазнини и запушва кръвоносните съдове,което води до високо кръвно налягане (тесни тръби -голямо налягане,широки тръби -малко налягане).
За да не става това, първо е желателно да се прибере солницата.
Единствено човека на нашата планета използва планини от сол.
Причина за тава е че:СОЛТА Е ОТЛИЧЕН КОНСЕРВАНТ.
Поради тези консервиращи свойства на солта,тя присъства навсякъде в хранителните продукти.Като се започне от сиренето и се стигне до всички колбаси,които се продават в супермаркетите.
Солта е неорганичен минерал(NaCl-натриев хлорид),сгъстява кръвта,при което тя става по трудно подвижна,натоварва се сърцето и се вдига кръвното налягане.Някои ще възразят,че солта ни дава така необходимият ни Натрий за организма.За щастие нашият организъм не може да разгради солта на съставните и части: Натрий(той се самозапалва при температура по ниска от телесната) и Хлор(отровно бойно вещество).
Голямото количество сол попаднала в организма ни втърдява(вкаменява) кръвоносните съдове,а също така и ставите..
Диетите с високо съдържание на органичен калий,съдържащ се в: бананите,фурмите,покълнали семена ,печени картофи(с корите),стафиди, сурови ядки,тиквени семки(сурови),пчелен мед и употребата на ябълков оцет(мътен с гъба в него), имат способността да намаляват кръвното налягане,тъй като пречистват кръвоносната система от натрупаните в нея шлаки.
Много от нас имат грешна информация за минералите,които са необходими на нашето тяло за да функционира то добре.
МИНЕРАЛИТЕ СА ОРГАНИЧНИ и НЕОРГАНИЧНИ.
Има строга разделителна линия между тях.Въпреки че химическият им анализ е един и същ независимо дали се намират във въздуха,земята,растение или животно.
НЕОРГАНИЧНИТЕ минерали никога не са били живи и по своята същност,попаднали в човешкото тяло са ИНЕРТНИ,което означава,че те не могат да се абсорбират.Те или трябва да се изхвърлят навън, затормозявайки фиптрите(черен дроб бъбреци) или да се натрупват по кръвоносните съдове. Единствено живото растение има способността да извлича НЕОРГАНИЧНИТЕ минерали от земята и да ги превръща в ОРГАНИЧНИ с помоща на слъцето,въздуха,почвата и водата.
Така неорганичните минерали стават органични,живи и полезни за човешкото тяло.
Никое животно или човешко същество не може да направи това.
Единствено това свойство ЖИЗНЕНОСТТА-отличава например атома на желязото в червените кръвни телца от атома на неорганичното желязо в изделията,които ползваме в бита.
Може да смучете един пирон с години и никога няма да извлечете от него органично желязо за изграждане на кръвта.
Когато ядете например къпини ,вие ще получите органично желязо необходимо за кръвта.
Единствено чрез великата,естествена чудодейна сила на ФОТОСИНТЕЗАТА,живото растение превръща НОРГАНИЧНИТЕ минерали в ОРГАНИЧНИ.
Сами може да си направите извода,какви минерали има във питейната и така рекламираната минерална вода.
Животните инстиктивно лягат в минералната вода да си облекчат болките,но не пият от нея.Те пият изворна или дъждовна вода.
Ако сте на необитаем остров,където няма растения вие ще загинете от глад, въпреки че в почвата под краката ви се съдържат всички 16 важни минерала,необходичми за правилната работа на тялото ви.
ТО ПРОСТО Е НЕСПОСОБНО ДА ГИ АБСОРБИРА!
Всяка храна,която поемаме независимо какво съдържя тя, в последна сметка трябва да се разгради при 36.6 градуса с помоща на ензими и от нея да се извлече:въглехидрати(глюкоза-проста захар),аминокиселини,минерални вещества,витамини и мастни киселини.Останалото трябва да се изведе навън,ако има такава възможност и време за това.
За наше улеснение вместо ВЪГЛЕХИДРАТИ ще използвам ГЛЮКОЗА,тъй като тя е по извеснтна в бита.
СЪОТНОШЕНИЕТО ИМ, ИЗВЛЕЧЕНИ ОТ ХРАНАТА НЕЗАВИСИМО КАКВО СЪДЪРЖА ТЯ ТРЯБВА ДА СА: :ГЛЮКОЗА 90%, АМИНОКИСЕЛИНИ 4,5%, МИНЕРАЛНИ СОЛИ 3-4%, МАСТНИ КИСЕЛИНИ 1% И ВИТАМИНИ ПОД 1%..
Ясно е ,че в храната,глюкозата(простата захар-обикновенно плодова),трябва да е преобладаваща.Когато глюкозата е в излишък тя се праработва от нашето тяло и се складира като мазнини.
Мозъкът не може да функционира повече от 15 минути без глюкоза,за това когато не постъпва храна,която да осигури глюкоза,той дава команда на организма:мазнините от резерва отново да се преработят в глюкоза.
Трябва да се уточни,че: тази преработка става само на СОБСТВЕНИТЕ НИ МАЗНИНИ
.Животинските и растителните мазнини ,постъпващи в тялото никога няма да станат човешки.Тяхният излишък запушва кръвоносната система.
От друга страна ако хранителните отпадъци останат дълго време в стомашно-чревния тракт всекидневно се натрупват токсични вещества.След това започват гнилостни процеси и самоотравяне.Не може да се очаква изграждането на висока ЖИЗНЕНА СИЛА с бедно на глюкоза(проста захар) и богато на белтъчини гориво.
Още преди 2500 години Хипократ е казал:"ВАШАТА ХРАНА ТРЯБВА ДА Е ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО".
Когато се каже на средностатистическия болен,че всичките му физически неразположения се дължат на,нечисто,замърсено кръвообращение-причинено от нездравословна диета и начин на живот...... той често се засяга и обижда.Не може да се получи нещо срещу нищо!
За да може мускулното действие да бъде ефективно,храната,която ядем,трябва да съдържа:ОБЕМ,ВЛАГА и СМАЗКА.
Отстраняването на натрупаните токсини в повечето случаи може да стане с едно разумно гладуване от ЕДИН ДЕН НА СЕДМИЦА.
Този ден се явява най-велик детоксикатор,защото,кагато не постъпва храна,цялата ЖИЗНЕНА СИЛА използвана за дъвкане,храносмилане,усвояване на храната и елеминиране на отпадъците,се използва за пречистване на тялото и отстраняване на натрупаните запушвания и токсични отпадъци.
ГЛАДУВАНЕТО действа чрез саморазпадане.Докато то трае,тялото ни извършва чудеса,като интуитивно разлага и изгаря само вещества и тъкани които са повредени,например:абцеси,тумори,излишни мазнини,натрупана вода и отпадъци
.Необходимо е било време на тялото с годините да натрупа токсини,за това е необходимо време те да се пречистят и изхвърлят.Колкото и да ни се иска,това не става с "магическото"хапче дадено ни от лекарите да ни излекува за два три дни.Хапчето лекува последствието но не маха причината и обикновенно болестите се връщат с по-голяма сила,тъй като привикват към него.
Невъзможно е каквито и да са микроби или вируси да атакуват чисти,здрави тъкани и активна здрава имунна система.
МИКРОБИТЕ СЕ ХРАНЯТ ЕДИНСТВЕНО С РАЗЛАГАЩА СЕ ТОКСИЧНА МАТЕРИЯ!
Много хора казват"Аз ям всичко,което пожелая и въпреки товасъм силен и здрав".На пръв поглед,докато са млади това е така,но с възраста нещата се променят.Простият съвет за тях е да погладуват 7-10 дни и ще се уверят,че се варят в собственото си гниене и токсини,които за това време организма ще изхвърли(след третия ден от гладуването устата започва да мирише на ацетон).
След всяко 24 часово гладуване трябва да стане желязно правило винаги да се започва всяко хранене с някакъв суров плод,например ябълка и след 15 до30 минути да се поемат сурови или леко сварени на пара или изпечени зеленчуци,ориз,бобови култури,сурови ядки,семена-желателно е да се покълнали.
Започва се с ябълка ,тъй като тя е богат източник на КАЛИЙ,така необходим за меките тъкани на тялото,както е КАЛЦИЯТ за костите и по-твърдите тъкани.КАЛИЯТ е органичен минерал на младоста,той е "ОМЕКОТИТЕЛЯТ НА АРТЕРИИТЕ",той подържа артериите гъвкави и еластични,унищожава опасните бактерии,вируси и отстранява запушванията натрупани от "твърдата вода".За това се използва и ябълковият оцет(мътен с гъба).С изяждането на ябълката се осигурява и първата доза от глюкоза(плодова захар) след гладуване.
Става ясно,че глюкозата извлечена от постъпилата храната е основното гориво за мозъка и тялото.Ето защо когато трябва в екстремна ситуация да се помогне на човек,парамедиците вливат директно в кръвта глюкоза.По този начин се спестява загубата на енергия и жизнената сила на тялото се изразходва за справяне с възникналия проблем.
Важно е да се знае,че белтъчините необходими на тялото,не се образуват,като ядем други белтъчини,а от съдържащите се в храната аминокиселини.
Трябва добре да се познават свойствата на АМИНОКИСЕЛИНИТЕ за да се разбере тамата за белтъчините.
Белтъчините се образуват в човешкото тяло от аминокиселините,които изобилстват в растителната храна.
Съществуват 23 различни аминокиселини.Всичките са от значение.Организма сам произвежда 15 от тях,останалите 8 трябва да постъпят с храната.
Ако ядете редовна плодове,зеленчуци,ядки,семена или клънове,вие получавате всички аминокиселини,потребни на вашето тяло за да образува белтъчините от които се нуждае.Докато плодовете и зеленчуците се въдприемат най-лесно от организма и изискват малко енергия за преработка,белтъчините са най трудносмилаемите хранителни съставки и изискват много голямо количество енергия за преработка.
Човешкото тяло рециклира 80% от постъпилите белтъчини в отпадъци.
Това става чрез отделителната система,урината,лющене на кожата,косата и потта.
Животинските белтъчини са си животински а не човешки
.Животните,както и хората са зависими от от растителните белтъчини,пряко чрез консумация на растения,или коствено чрез консумация на растителноядни животни.За това месоядните животни не ядат( освен в изключителни случаи) други месоядни животни,но ядат от убитото животно най напред вътрешностите, тъй като в тях има все още несмляна храна от растителен произход.
Голямо зло за организма се явява излишъкът на белтъчини.Този излишък не само хаби енергията ни(за да се разгради),а се и складира от организма,като отровен отпадъчен продукт под формата на допълнително тегло,докато тялото събере сили да го отхвърли..На другия ден обаче се прибавят още белтъчини,има нов излишък,който трябва да се преработи и положението се влошава още повече.
ИЗВОДЪТ Е ЧЕ БЕЛТЪЧИНИТЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЕНЕРГИЯ,ТЕ Я ИЗРАЗХОДВАТ!
Изследванията показват,че дневната нужда на произведените от организма белтъчини е 1 грам на килограм тегло.

При ПОДВОДЕН РИБОЛОВ човешкото тяло е под въздействието на различни екстремни условия при които участват фактори като:по-големи физически усилия,по-голямо отделяне на топлина,по-голямо налягане от водата,както и по голямо психическо напрежение.Всеки от тези фактори изисква от тялото на човека усилия,които са над нормалните.
От опит знаем че след обилно хранене нашите реакции са чувствително намалели и колко става тежка всякаква активност,която е над нормалната за нас.
Всичко това може де се обясни с по-големия приток на кръв към храносмилателния тракт,за да се обработи храната.Както и енергия(топлина),за смилането и преработването и.
Тук се вижда колко е важно поведението ни на масата в часовете преди гмуркането,трябва да се има в предвид,че натоварването на организма,свързани с храносмилането,са под прякото влияние на хранителните вещества по специално от тяхното количество и съдържание.
Що се отнася до храните те трябва да са лесно смилаеми,като се избягват храни ,които са трудно смилаеми.
Това означава,че изборът на храна не трябва да пада върху хранителни продукти,които макар и да притежават висока калоричност,изискват дълго време за усвояване(смилане).
Важно в случая е да се знае,коя храна колко време изисква за да бъде преработена и усвоена от организма.
ЕТО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС:
ВЪГЛЕХИДРАТИ-съдържат се в меда,глюкозата,всички плодове и някои зеленчуци.ВРЕМЕ ЗА ПРЕРАБОТКА 15-30 МИНУТИ
СКОРБЯЛА-познаваме я като нишесте,съдържа се в картофи,ориз,леща ,фасул,грах,пшеница и другите житни растения,както и в хляба ,който се прави от тях.ВРЕМЕ ЗА ПРЕРАБОТКА 1 ДО 3 ЧАСА.
БЕЛТЪЧИНИ-тези ,които са от РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД(всички ядки) се преработват както скорбялата за 1 до 3 часа.Всички белтъчини от ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД СЕ ПРЕРАБОТВАТ ЗА 3 ДО 8 ЧАСА.
От всичко това е ясно,че в деня на гмуркането,закуската трябва да се приема поне 2 часа преди влизане във водата.
Всеки сам трябва да прецени, какво неговият организъм ще преработи най-бързо с най-малък разход на енергия( натрупана през ноща от вечерята,която не бива да се прахосва за смилане на храна сутринта) ,тъй като всеки организъм има свой метаболизъм.
Ако ще се гмуркате следобед интервалът между обяда и влизането във водата трябва да се увеличи на три часа.
Препоръчителни са варените и печени блюда(без мазен сос),пържените храни трябва да се избягват.
От салатите не бива да се използват туршиите,както пресни краставици,чушки и лук.Преди гмуркане е добре да се избягват дини и пъпеши.
От напитките единствено заслужава внимание,изворната или дестилирана вода.Тези,които са свикнали да обядват с чаша вино или бира,е желателно да се откажат от това удоволствие.
От казаното до тук може да се направи заключение,че за подводен риболов се изискват не много големи жертви по отношение на режима на хранене.И все пак, трябва да се отделя повече внимание на това какво да сложим в стомаха,както и някои отклонения от придобитите навици от ежедневието ни.
Така ще си осигурим комфортен престой под водата и естествено всичките ни сетива ще работят на пълни обороти.

Всяко нещо си има цена,за да го постигнем трябва да я платим!

ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Реклама274227
новобранец
новобранец
Мнения: 6
Регистриран на: чет окт 09, 2008 8:36 am

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот 274227 » пон мар 01, 2010 7:36 pm

мерси за ценния ресурс, ще се постарая да се запозная обстойно. :D

Потребителски аватар
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 380
Регистриран на: вт фев 26, 2008 11:07 am
Местоположение: Варна

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот grizmin » вт мар 02, 2010 7:16 am

Към Модераторите-направете тази тема Важна(ако може).Не съм виждал или чел другаде информация,предадена така сбито и точно.Благодаря колега Манук.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.

all06
новобранец
новобранец
Мнения: 22
Регистриран на: вт яну 27, 2009 5:35 pm

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот all06 » вт мар 02, 2010 8:05 am

Браво много полезен материал! Благодаря на колегата!

Потребителски аватар
rumci
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5754
Регистриран на: вт окт 31, 2006 4:28 pm
Местоположение: Бургас

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот rumci » вт мар 02, 2010 8:15 am

Изключително полезна информация на колегата manuk и то не само за хората занимаващи се с подводен риболов. :smt023

Потребителски аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2744
Регистриран на: чет апр 27, 2006 11:23 am
Контакти:

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот Булти » вт мар 02, 2010 9:46 pm

Колега Манук , поздравления за темата !!!

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

РекламаПотребителски аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2744
Регистриран на: чет апр 27, 2006 11:23 am
Контакти:

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот Булти » ср мар 03, 2010 11:16 am

при мен специалния режим на хране се свежда до всекидневната сутрешна консумация на супа от коприва и при всяка възможност консумирам изключително морски продукти уловени от мен самия ...въпреки че се занимавам с йога , аз съм противник на всякакви вегетариански диети , според мен те водят до постепенно оглупяване ...човека винаги си е бил всеяден хищник и ловец и всяко залитане в посока към фотосинтезата :D и неубиването на други живи същества е отклонение...при редовни физически натоварвания , но не скучни а свързани с отделяне на високи нива адреналин , всичко излишно се изхвърля от само себе си ....както казва Джорджо Дапиран в миналото са оцелявали и давали поколение само най-добрите ловци...сравнена с тези времена следземеделската цивилизация с само миг...не живее ли мъжът поне малко по начин наподобяващ живота на древния ловец , а жената на древната събирачка , те не живеят по каноните заложени в оцеляването на човешкия род ...кви диети , кви 5 лева , натоварване яко и големи порции адреналин...най-голямата болест са скуката и бездействието :drinkers:

Потребителски аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: пон мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот manuk » ср мар 03, 2010 4:55 pm

Колега Булти,никъде в статията не съм агитирал да сте вегетариянец.
Аз съм се помъчил да обясня по най-прост начин и с най-малко думи какво става в човешкото тяло.
Още веднъж ще подчертая ,че независимо какво сте сложили в стомаха си,вашето тяло ще извлаче:
ВЪГЛЕХИДРАТИ (глюкоза) 90%, АМИНОКИСЕЛИНИ 4,5%, МИНЕРАЛНИ СОЛИ 3-4%, МАСТНИ КИСЕЛИНИ1%,
ВИТАМИНИ ПОД1%.
Подчертавам ,че всичко друго ще трябва да се мели и изхвърли(ако се даде тази възможност на тялото),за това се изисква време както и енергия.
Ако не се изхвърли се натрупва като плаки в кръвоносната система и ставите.
Самият вие казвате ,че сутрин си похапвате с чорбичка от коприва, ами ето къде е всичко,което ви трябва.
Сам казвате ,че използате и водорасли доколкото знам те съдържат не само необходимата ви въглехидрати,а и много органични минерали.Ето,че си идваме на думата.
Естествено е да си похапвате каквото искате след това.
Но подчертавам,че в месото въглехидрати няма!То не дава енергия,а изисква енергия за да се преработи.
Идеята е че трябва всичко да е с мярка.Точно за това съм отделил място в статията,където споменавам,че всеки сам трябва да следи работата на неговия организъм и да прецени,какво ще постигне в продължителен срок от време в бъдещето.
Лично аз сутрин не закусвам, изпивам чаена чаша с дастилирана вода в която съм разтворил супена лъжица мед и супена лъжица ябълков оцет.
Изминавам пеша 5-6 километра и отивам до ранчо на което си отглеждам всичко.Имам си парник.Готвя си от всико,което съм си произвел.Правя си и хляба.Имам и 52 кошера пчели.Така че работа колкото искаш.
Няма зима ,няма лято!
Само есента Септември,Октомври и Ноември се отдавам на любимото си хоби-подводния риболов.
Затварям си и консерви с риба по една много лесна и вкусна рецепта.По това време в гората има и много диворастящи гъби,така че към Пловдив се прибирам добре натоварен с зимнина от Царево.
Колкото за адреналина,ами какво да се прави като ни е заложено от природата.Нали за това и аз самия практикувам подводен риболов.
Наистина движение му е майката!
Мога и да обясня защо?
Защото при усилена дейност(не при лежане пред телевизора),се увеличава кръвният поток за да захрани увеличените изисквания на всяка клетка, от там бройката пъти на циркулацията на кръвта се увеличава през филтрите(черен дроб и бъбреци) и в резултат на всичко това се подобрява обмяната на веществата в целия организъм в това число и изхвърлянето на шлаки.
Още един път по внимателно с храната и движение колкото можеш,мисля че в това сме единодушни.

румчо-01
новобранец
новобранец
Мнения: 55
Регистриран на: ср мар 24, 2010 5:41 pm

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот румчо-01 » ср мар 31, 2010 4:56 pm

Поздравления колега Манук, за темата.
Явно има какво да се научи за да бъде човек във форма дълги години.
За съжаление,като правя преценка на реалността още от деца не ни учат какво е правилното "гориво "за нашето
тяло и когато се разболеем не разбираме,че сами сме си виновни.
Ясно е че пък като се разболеем,лекарствата просто ни довършват.Поне аз за себе си разбирам,че е добре да променя доколкото мога "горивото".
Мой приятел лекар казва:"И с лекарства и без лекарства болестта минава за седем дни"-той има в предвид обикновенната настинка.
От Лидия Ковачева съм чел,че с гладуване може да се лекуват и неизлечими болести,но дали е така трудно е да се каже.

Потребителски аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: пон мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот manuk » вт юни 29, 2010 2:35 pm

Колега румчо-01, верно е че, с гладуване се лекуват всички болести.
Не само Лидия Ковачева, но и много други автори пишат за това.
Ако те интересува ,бих ти препоръчал няколко книги на тази тази тема:
1.”Чудото на гладуването” от Пол Брег.
2.”Чудото на гладуването” от Г.П.Малахов.
3.”Тайните на тибетската медицина” от Академик Виктор Востоков.
4.”Законите на оздравяването – седем заповеди за здравето” от Г.П.Малахов и много други.
Аз самия съм стигал до 28 дни без храна, трудни са първите 2 до5 дни след това няма никакъв проблем.
Всичко зависи от мозъка а не от стомаха!
Разбира се точно това е момента да се пие много вода, за да се пречиства организма.
Гладуването е добре да се съобрази с фазите на луната, тъй като кръвта в организма в зависимост от фазите на луната, също е на приливи и отливи към стомаха, като всяка течност на земята.
Но преди всичко, трябва да се отстранят неблагоприятните особености на местността и обстановката, в която живееш, така наречените геопатогенни зони (ГПЗ).
Това е по силите на всеки един от нас с най-елементарни средства!
И нещо познато за теб:
„Хората съкращават живота си повече от преяждане, отколкото от недояждане. Болестите се лекуват с глад. Обаче не всякога гладът е на място. Някога гладът се отразява добре и върху здравите, но когато той се явява като вътрещен подтик.
Някой съзнателно се подлага на глад, но се плаши и прекратява гладуването. Тогава се явява в организма му известна отрова. Знай, че и с малко храна може да се прекара. Гладът е вътрешен подтик в човека, който го укрепва и обновява. Ако гладуваш със страх и съмнение, гладът произвежда обратна реакция.
Целта на поста е да се филтрират мислите и чувствата на човека. От друга страна постът е нужен за почивка на организма- външна и вътрешна.. Постът се препоръчва като средство за лекуване. Във време на пост горенето на организма е по силно, благодарение на което става изгаряне на всички вещества, които са причина за различни болести, неразположения и недоволства.
Който иска да пречисти своята нервна система, трябва пости поне четири пъти в месеца. Да знаеш да постиш, колко време да постиш, това е цяла наука. Пречистиш ли нервната си система, ти придобиваш в съзнанието си повече светлинна енергия”
Да това е казано от Петър Дънов – учителя!

-----------------------------------------------------------------------------------
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!

Потребителски аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2744
Регистриран на: чет апр 27, 2006 11:23 am
Контакти:

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот Булти » пет юли 02, 2010 9:08 am

...абсолютно съм съгласен НО , за да гладуваш трябва да имаш свободно време и да не извършваш тежки физически услилия , нито пък да ходиш на работа , нито пък да си подложен на стрес , нито пък да живееш в града ...казвам същото като колегата Манук , но на малко по достъпен език ...ако решите да гладувате по дълго , вземете си отпуска и идете някъде в природата - инак става по лошо :wink: - ако не ядеш ставаш по уязвим на отровите на цивилизацията ... гладуването е несъвместимо с гмуркането , в смисъл да се извършват по едно и също време продължително - тук поне имам горчив опит :D ...ако си гладен от няколко дена , забрави за добра апнея :D

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

РекламаПотребителски аватар
life_is_ a_dive
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 129
Регистриран на: нед авг 30, 2009 9:19 pm

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот life_is_ a_dive » пон юли 05, 2010 10:53 pm

браво за хубавата тема. мога само да кажа, че след двумесечно похапване на зеленчуци без никакъв алкохол от време на време риба и пилешко. наистина се чуствах добре в момента в който се върнах към старите си навици осъзнах че със сигурност това което консумирам не е хубаво и не е правилно.

Потребителски аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: пон мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот manuk » ср юли 14, 2010 10:09 pm

На няколко места в форума, от различни колеги прочетох, че имат наднормено тегло и желаят да се избавят от него.
Тъй като все пак, темата е хранене, мисля да се отклоня от класиката:по малко вкарваш калории- ядеш, повече изгаряш -гмуркаш и отслабването е осигурено.
За повечето хора, вкарването на по-малко калории в организма е почити като гладуване и е непосилно, а и в съвремения свят се движим все по- малко.
Има обаче и друг начин за стопяване на излишните килограми.
Добре е да се знае , че човешкият организъм е пригоден с МАЛЪК РАЗХОД НА ЕНЕРГИЯ да преработва- синтезира нишестето (скорбялата) и захарта – глюкозата (въглехидрати) в мазнини и да ги натрупва в резерв, когато те са в излишък.
Захарта и нишестето идват от плодовете , зеленчуците и варивата(грах, картофи, леща, жито и други).
При нужда излишъкът на мазнини отново се преработва в глюкоза, необходима за функционирането на мозъка и мускулите.
Човешкият организъм не може да синтезира белтъчини, те трябва да се доставят. Изисква се всекидневен минимум от един грам белтъчини за килограм телесно тегло.
Месото (белтъчини - протеини) се преработва с ГОЛЯМ РАЗХОД НА ЕНЕРГИЯ ,а излишъка се изхвърля.
В същият момент всички постъпили мазнини директно се трупат в резерв.
Изводът е че трябва да се поизлъже малко мозъка и от там целия организъм, като му се подават само белтъчини, а глюкоза за мозъка и клетките ще се достави от преработка на собствените натрупани мазнини.
Ето какво имам в предвид:използват се 4 етапа.

1.УДАРЕН РЕЖИМ: ЧИСТИ БЕЛТЪЧИНИ – 8 на брой
Средна продължителност 5 дни
1.Телешко, говеждо (на грил без мазнина) 2.Дреболии – телишки черен дроб, бъбреци, пилешки дробчета, език(върхът) 3. Всякякви риби – сурови или печени. 4. Морски дарове – ракообразни и миди. 5. Всички птици (с изключение на патици) – без кожа. 6. Олекотена шунка – пуешка, пилешка. 7. Обезмаслени млечни продукти. 8. Яйца.
От всичко това може да се яде колкото си искате без ограничения по всяко време на деня, храните могат да се смесват произволно по ваш вкус. Към всичко това може да се добави литър и половина вода. Използват се и следните добавки: кафе, чай, билкови отвари, оцет, ароматни треви, подправки, корнишони, лимон, сол и горчица (умерено).
НИЩО ДРУГО. По време на този режим – през първите три дни може да се почуства умора, която след четвъртия ден започва да преминава. Появява се лек дъх и сухота в устата, които може да смекчите с пиене на повече вода. След четвъртият ден се появява запек – купете си житни или овесени трици (може и двете) и ги приемайте с кисело мляко или си направете палачинка от трици, яйце и обезмаслена извара, ако това не е достатъчно приемете в края на основното ядене една лъжица течен парафин за пиене (от аптеките).

2.СМЕСЕН РЕЖИМ: РЕДУВАНЕ – ЧИСТИ БЕЛТЪЧИНИ (5дни) –
ЧИСТИ БЕЛТЪЧИНИ и ЗЕЛЕНЧУЦИ (5 дни)
Средна продължителност една седмица при свален един килограм.
Режимът се прави пет към пет или едно към едно в зависимост от желанието Ви.
Запазвате всички разрешени през ударния режим продукти и добавяте следните сурови или варени зеленчуци, които може да се консумират в неограничени количества по всяко време на деня и смесени по всякакъв начин. Разрешени: домати, краставици, репички, спанак, аспержи, праз, зелен фасул, зеле, гъби, целина, всякакви салати, салатно цвекло, патладжан, тиквички, чушки, дори и моркови но не на всяко ядене. Забранени: картофи, ориз, царевица, грах, бакла, леща, боб, нахут. Никакви мазнини освен сос “Винегрет” за овкусяване.

3.РЕЖИМ: ЗАПАЗВАНЕ НА ПОСТИГНАТОТО ТЕГЛО
Продължителността му зависи от броя на свалените килограми, като за всеки свален килограм се добавят десет дни. През този режим имате право на следните храни.
1. Храните на ударният режим. 2. Зеленчуци от смесения режим. 3. Една порция плодове на ден с изключение на: банан, грозде и череши. 4. Две филии пълнозърнест хляб дневно. 5. Кашкавал – 40 грама на ден. 6. Две порции нишестени храни на седмица. 7. Агнешко бутче и печено свинско филе.
ВАЖНО: Две гала вечери на седмица, но и задължително и не подлежащо на обсъждане – един ден ударен режим на чисти белтъчини. Приемане всеки ден по три супени лъжици овесени трици.

4.ПОСЛЕДЕН РЕЖИМ: ОКОНЧАТЕЛНО СТАБИЛИЗИРАНЕ
Чисти белтъчини всеки четвъртък (или друг избран от вас ден), до края на живота

РЕЦЕТТИ:
1.Сос “Винегрет” с парафиново масло – една доза парафиново масло (течен парафин за пиене), една доза газирана вода, една доза горчица, и две дози ябълков оцет.
2.Палачинка – една супена лъжица житни трици, две супени лъжици овесени трици, един жълтък или цяло яйце и една супена лъжица обесмаслена извара. Размесва се всичко и се сипва в тиган (по възможност от “Силарган”) или тефлон намазан с капка олио или сос “Винегрет”.
Уверявам ви ,че това е изпитано от член на моето семейство, който с ядене и спазване на всичко гореописано, за един месец отслабна с 6 килограма, като продължава да ги подържа.
Веднага ще кажа, че аз съм привърженик на класиката, но този начин на отслабване може и да помогне на някои колеги.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!

pipin162
новобранец
новобранец
Мнения: 10
Регистриран на: съб дек 19, 2009 12:17 am
Местоположение: гр. Варна
Контакти:

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот pipin162 » съб юли 31, 2010 9:57 am

Здравейте на всички и в тази тема. Manuk съгласен съм с това, което си написал, с много малки изключения,например за ориза и картофите, които са изключително полезни и важни, но по надолу ще се опитам да обясня, това кето аз знам и съм научил. Ще изтъкна някои факти за този тип диети за, който пишеш ти, които са от изключителна важност. Режимът на хранене, който си дал е познат от много отдавна и се използва като режим на хранене най-често в спортове като фитнеса и културизма, където красивата фигура, обема на мускулите са от много по-голямо значение за сметка качеството на самите мускули. Да разгранича от сега, обемни мускули и красиво тяло, не значи, че те са качествени, силни и особенно пък издържливи. Но да се върна пак към диетата, това е така наречената нисковъглехидратна диета, или високо-белтъчна. Тези диети се прилагат когато културистите влизат в предсъстезателен период два, три месеца преди състезание, но това е строго индивидулано все пак. Да уточня само преди да продължа, че не смятам да ви правя културисти и съм много далеч от тази мисъл. Напротив искам да изтъкна плюсовете и минусите на такъв тип диети, тъй като това е пряко свързано с спорта, който практикувате. Всички знаете и сте виждали каква невероятна(дори прекалена) мускулатура притежават културистите, за което много спомагат забранените медикаменти(анаболните стероиди) но и правилните тренировки и най-вече начинът и режимът на тяхното хранене. Когато не се състезават те са в основен период и не са така релефни като на състезание, имат и мазничко но не много. Стават така релефни когато започнат пред състезателната си подготовка и намалят въглехидратите на минимум(ниско-въглехидратна диета), а увеличават още повече белтъчините, които и без това приемат в не малки количества. Но тук има определени тактики, които се правят за да стане кожата им като пергамент но няма да се впускам в най-подробни обяснения а само в това, което нас ни интересува. Тази диета, нисковъглехидратната с висок прием на белтъчини, води както до добри, но и така и до неприятни последици след себе си. Обиковенно те представлява едно залъгване на организма, както каза Manuk по-горе. Организмът ни се нуждае както от въглехидрати така и от белтъчини, последните изследвания показват, че дори се нуждаем от повече(качествени,бавни) въглехидрати отколкото от белтъчини. Когато захранваме организма си основно с чисти белтъчини, които са основната храна на мускулите и приемаме въглехидратите в малък обем, които при това в такава диета е важно да са бавни, ние получаваме силен психически глад за въглехидрати, които пък хранят мозъка и са нашето гориво и енергия. Когато се получи такъв глад, който ние усещаме в себе си и води до дисконфорт и чувство на отпадналост, загуба на сила, културистите използват проста тактика за да не изпадне организма им в силен шок и да не изяде техните мускули вместо мазнини, защото знайте, че организма винаги "изяжда" първо мускула, който е богат на гликоген и чак после яде от мазнините. Тази тактика се изразява в това да се зарежда няколко дни организма с белтъчна храна и един ден зареждане с въглехидратна, съставена предимно от бавни въглехидрати. Така организма се зарежда с необходими въглехидрати,избягва се шока и се получва това залъгване, тъй като той изгаря част от мазнините за да се запаси с нови въглехидрати, но тъй като те са бавноразградими не могат да се преобразуват така както бързите в мазнини. По този начин се получава едно подържане на мускулите да са обемни, мазнините да намаляват. Но всичко това си има цена. Силата пада драстично, издържливостта също, тъй като с времето на диетата, след като нямаме необходимото гориво, а именно въглехидратите възтановяането става по-бавно и умората повреме на тенировките по-голяма, ставаме и по-лениви , защото организма се нуждае от още възтановяване. С времето се свиква с този метод на хранене но силата и издържливостта въобще не са това, което са били. Това е основният минус, който се заплаща с тази диета. Плюсовете са: бързо и сравнително трайно изчистване на мазнини, но загуба на сила и енергия. Мисля, че това няма да ви се хареса, защото в нашия спорт издържливостта е от същественно значение.
Това е като цяло за тази диетите от този тип, не се впускам да я обяснявам подробно как се правят, тъй като няма да кажа нищо ново, те хората са го написали и открили много преди аз да знам какво е спорт. Достатъчно е да напишете в гугъл ниско-въглехидратна диета или високо-белтъчна и ще ви излязат цял куп статии как точно се правят те, какво се консумира, по колко, колко пъти и кога.
Твърдо съм убеден, че това не е вашата диета. Имам мнение по въпроса, което ще се опитам да обоснова, или по-скоро да препоръчам начин на хранене. Ще напиша най-умерения според мен начин, да подържате една прилична фигура,която няма да се появи от нищото ей така, ще и трябва време, но съм убеден, че ще се чувствате по-добре. Това ще е един метод на хранене с умерен баланс между белтъчини и въглехидрати. Има и състезателен тип на баланс между тях, който не мисля да пиша тъй като предполагам, че нямате такива амбиции...
Ще има продължение... :)
Последна промяна от pipin162 на ср авг 04, 2010 8:02 am, променено общо 2 пъти.

Nasko Y
новобранец
новобранец
Мнения: 32
Регистриран на: чет яну 07, 2010 8:38 am

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот Nasko Y » съб юли 31, 2010 2:07 pm

Чакам с нетърпение продължението :D .

Още от naRiba.comВърни се в “Подводен риболов”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 9 госта