ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 755
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 12:25 pm
Местоположение: Варна

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от Тошето »

Да съвсем точно
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 680
Регистриран на: Вто Ное 03, 2009 12:36 pm
Местоположение: Бургас

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от Pretor »

Купувал съм си истински оцет оттук http://applevinegar.run-bg.com/bg/index.pl и не е менте. Като престои си образува оцетна гъба, което е гаранция за качеството му.
Изображение
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 755
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 12:25 pm
Местоположение: Варна

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от Тошето »

Pretor написа:Купувал съм си истински оцет оттук http://applevinegar.run-bg.com/bg/index.pl и не е менте. Като престои си образува оцетна гъба, което е гаранция за качеството му.
Прегледах сайта.....това си е натурално-бутиково производство :)
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 680
Регистриран на: Вто Ное 03, 2009 12:36 pm
Местоположение: Бургас

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от Pretor »

Да, натурално е и се разлива в бутилки. На калъпи още не го продават :wink: :) . Важното е, че е истински.
Изображение
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 197
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от manuk »

На 21.03.2011 , На кафе при Гала гостуваше Доктор Мария Папазова.
В предаването ставаше въпрос за храненето с помоща на Синергична медицина.
Мисля,че това кратко резюме, ще Ви помогне да се ориентирате за какво става въпрос:
.....Природата е модел на Синергичната медицина..... Във всяко едно растение има много вещества, които взаимно усилват ефекта си.....
.....Ако се изтръгне само едно вещество, то само по себе си може и да е отровно.....но в компания с другите вещества то играе съществена роля и е обезопасено.....
.....Медицината повтаря, това от природата и използва всичко това за профилактика...... Можем да си помогнем и да работим в полето на профилактиката......
.....Дава се комбинация от храни, които взаимно усилват ефекта си........ и са особенно полезни..... като нещо неусвоимо в една комбинация, става усвоимо и полезно в друга комбинация.......във всяка храна има свободни радикали......
.....Във организма на всеки един от нас, на ден се генерират около 10000 ракови клетки......
.....Въпроса е с помоща на комбинацията от храни да се подържа имунната система която.......като една голяма ножица седи и реже(унищожава), това което не ни трябва......
1. Дадени са противоракови комбинации:
.....Примерно – Зелен лук, черен пипер, куркума......
2. Дадени са комбинации срещу анемия:
.....Примерно – Нахут и червена чушка (зелена чушка, лимон)....
.....Нахута снабдява организма с органично желязо а останалите съставки с Витамин С.......
.....Оказва се че накиснат Нахут във вода, ако се приема всяка сутрин на гладно по 10 -15 зърна е отлично средство срещу високо кръвно налягане....
3. Комбинация за контрол на кръвната захар и глада:
.....Паста (спагети, макарони....), желателно е да е пълнозърнеста с добавка на лимонов сок, балсамов или ябълков оцет.....
.....Подкиселяването дава възможност да се контролира скороста на усвояване, като забавя тази скорост на усвояване на въглехидратите.....
.....Получава се пресичане по особен начин на скорбялата......и се регулира кръвната захар.....
.....Това се отнася и за картофи, ориз, цитруси , ябълки....всеки плод или зеленчук, поради наличието на фибри,бавно освобождава въглехидратите си......
.....За подпомагане на това бавно освобождаване на въглехидратите, добре е, когато се прави картофена салата да се подкисели и да престои известно време преди консумация...а не да се яде веднага....
4. Типично мъжки храни и с какво са добри те?:.....
.....Тук става въпрос и за соята и нейните полезни свойства,тъй като тя съдържа естрогени.....тук влизат още....банани,стриди (Zn –цинк + фолати).....всякакви ядки, всички варива, тъмно зелени зеленцуци, тикви, тиквени семки (сурови), слънчогледови семки (сурови).....
5. Храни за мозъка и цялата нервна система:
.....Овесени ядки, сушени плодове (съдържатщи Витамини В1 и В6)........
.....Добре е овесените ядки да се приемат с кисело мляко, както и да са смесят с плодове (боровинки, къпини, горски плодове......може и да са замразени).......
.....Може да се добавят бадеми, орехи, лешници, за растителни белтъчини.....
6. Коментар за традиционни комбинации на алкохол + мезе, които по принцип мъжете харесват:

......като Шопска салата + ракия, Ядки + уиски, Червено вино + пържола, Таратор + мастика, Картофи + бира........
.....Твърде положителни при умерена консумация
.....Пълното съдържание на казаното от Доктор Мария Папазова може да видите на: (Link)
...............................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
Последно промяна от manuk на Чет Мар 24, 2011 6:05 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 632
Регистриран на: Вто Дек 23, 2008 8:13 pm
Местоположение: Ямбол

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от spear »

И да не забравяме Е-тата с които ни заливат от всякъде:
http://www.vegebg.org/materiali/razumni ... ianec.html

Пише ги с много ситни букви в съдържанието на всеки продукт.
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 197
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от manuk »

В реда на мисли, колегата Spear е абсолютно прав, но все пак има и здравословни храни в които по принцип, липсват Е-та и просто няма как да се сложат в тях. Имам в предвид най- различни варива (фасул, грах, леща, нахут, соя и други), ядки (орехи, бадеми, лешници и други),семена ( слънчоглед, тиква, сусам и други, особенно ако са покълнали). Освен това те са и изключително полезни. Обикновенно, когато съм на морето аз винаги си нося, всичко споменато по горе с една подробност - винаги имам на разположение по 4-6 фурми на ден. Причините за това са следните:

Финиковата палма (на латински: Phoenix - "феникс" поради това, че след смъртта тази палма се възражда с млади издънки от корените) e род растения от семейство Палмови (Arecaceae), включващ 18 вида, чиито плодове са костилкови, известни като фурми. В своето семейство финиковата палма отстъпва по стопанско значение единствено на кокосовата палма. Вавилонците твърдели, че от тези палми могат да се получат толкова продукти, колкото са месеците в годината. В пустинните местности на Северна Африка и Близкия изток тя е била основен източник на храна в продължение на хилядолетия. По тези места тя се отглежда вече 4 000 години. Изображения на този вид са намерени на древноегипетските паметници. Херодот, Теофраст, Страбон и Плиний са писали, че финиковите палми се отглеждат от Вавилон до Канарските острови. Вкусните плодове съдържат много витамини и ценни въглехидрати, заради което и до днес се използват в традиционните местни ястия. Фурмите на финиковата палма са вече разпространен вносен продукт в България, достъпни в изсушен вид. Узрелите фурми са оранжеви, а след ферментация стават тъмнокафяви. Пресните плодове са твърди, не са вкусни и не са така сладки. Ферментацията ги превръща в добре познатите ни фурми. В момента в голяма част от Северна Африка и Западна Азия фурмите са основен хранителен продукт.
Фурмата е представена като едно от благата на Рая. (Сура Рахман, 68). Когато този плод бъде разгледан внимателно може да се забележи, че той има много важни качества. Фурмата, която е едно от най-отдавна познатите растителни видове, днес е предпочитана храна не само поради възхитителният си вкус, но и поради хранителното си съдържание. С всеки изминат ден биват откривани все нови ползи предоставяни от фурмите и те освен като храна се използват и като лекарство.
Със своето захарно съдържание от 60-65% фурмата е един от плодовете, които съдържат най-много захар.
Фурмите са важни от гледна точка на позволяването на захарта да навлезне в тялото и предотвратяват спадането на кръвното налягане. Тяхната високо калорична ценност укрепва хората, които са отслабнали в резултат на болест или силна умора.

Например фурмата съдържа повече от десет елемента, които са от жизнена важност, за да може тялото да се запази здраво и енергично. Съвременните учени твърдят, че човешките същества в действителност могат да живеят в продължение на години само на фурми и вода. В. Х. У. Доусън, известен експерт в тази област, казва че една фурма и чаша мляко са достатъчни, за да посрещнат всички всекидневни хранителни потребности на един човек. Веществото окситосин, което се съдържа във фурмата, се използва в съвременната медицина за улесняване на раждането. Всъщност окситосинът означава “бързо раждане”. Също така е известно, че това вещество увеличава и нивото на майчиното мляко след раждането. Медицината е успяла едва през последните години да установи предимствата на фурмата. Фурмите също така съдържат вид захар, която дава на тялото високо ниво на подвижност и топлинна енергия и която лесно може да се разгради в тялото. Нещо повече, тази захар не е глюкоза, която бързо повишава нивото на кръвната захар, а плодова захар – фруктоза. Едно бързо повишаване на кръвната захар, особено при диабетиците, има вреден ефект върху множество органи и системи, най-вече очите, бъбреците, сърцето, кръвоносната и нервна система. Високата кръвна захар е една от основните причини за възникването на увреждания толкова сериозни, колкото загуба на зрението, сърдечна или бъбречна недостатъчност.
Фурмите съдържат множество витамини и минерали. Те са много богати на фибри, мазнини и протеини. Те също така съдържат натрий, калий, калций, магнезий, желязо, сяра, фосфор и хлор, както и витамините A, бета-каротен, B1, B2, B3 и B6. Някои от ползите на витамините и минералите във фурмите за човешкото тяло и особено по време на бременност могат да бъдат обобщени така:

1.Хранителната ценност на фурмите,
произлиза от целесъобразният минерален баланс в тях. Фурмата също така съдържа фолиева киселина - витамин Б, която е от жизнено значение. Фолиевата киселина (B9) е витамин, който изпълнява важна функция в изграждането на нови кръвни клетки и телесните градивни блокове – амино киселини и в обновлението на клетките.
Когато нивото на фолиева киселина е недостатъчно червените кръвни телца стават по-големи от нормалното, но с намалена функционалност, като това води до поява на симптоми на анемия.
Фолиевата киселина играе особено важна роля при клетъчното деление и при формирането на генетичната структура на клетката. Фурмата е изключително богата на фолиева киселина. Големите количества калий във фурмите са жизненоважни в това отношение, те също така са и от значение за водния баланс в тялото. Нещо повече, помагайки на кислородът да достигне до мозъка, калият помага на човек да мисли трезво. Наред с това той осигурява подходящото алкалоидно свойство на телесните течности и стимулира бъбреците да изхвърлят токсичните телесни отпадъци. Калия помага за намаляване на високото кръвно налягане и формирането на здрава кожа.
Желязото , което се съдържа във фурмите контролира синтеза на хемоглобин в червените кръвни телца и осигурява подходящото ниво от червени кръвни телца в кръвта . Това е от жизненоважно значение за предотвратяване на настъпването на анемия. Червените кръвни телца участват в запазването на клетките живи като носи кислород и въглероден двуокис в кръвта . Поради високото съдържание на желязо във фурмите човешкото същество може да посрещне своята потребност от желязо с изяждането само на 15 фурми на ден, като по този начин ще може да се предпази от увреждания възникващи от недостигът на желязо. Калцият и фосфатът във фурмите са важни елементи за скелетният растеж и балансирането на костната структура на тялото. Високите нива на фосфор и калций във фурмите предпазват тялото от костна слабост и спомагат за намаляване на увреждания от този вид.

2.Учените също подчертават начинът, по който фурмите намаляват стресът и напрежението. Проучване проведено от експерти от университета Бъркли разкрива, че фурмите съдържат голямо количество витамин B6 , който укрепва нервите, и магнезий , който е от изключително значение за бъбреците. Човек може да посрещне своята потребност от магнезий като изяжда само по 2-3 фурми на ден.

3.Витамин B1 , който се съдържа във фурмите, благоприятствува за здравословността на нервната система, спомага за превръщането на въглехидратите в тялото в енергия и за използването на протеините и мазнините така, че да посрещнат другите телесни нужди.
Витаминът B2 спомага за изгарянето на протеините, въглехидратите и мазнините, за осигуряване на телесна енергия и клетъчно обновление.

4. Благодарение на витаминът A, който съдържа, фурмата подобрява зрението и физическата устойчивост, и заздравява зъбите и костите.
Фурмите също така са изключително богати на бета-каротин . Бета-каротинът спомага за предпазването от рак като контролира молекулите, които увреждат клетките.

5.За разлика от фурмите, другите плодове обикновено са лишени от протеини.
Благодарение на това свое качество фурмите позволяват на тялото да се защитава от болести и инфекции, да подновява клетките и осигурява течен баланс. Месото също е полезен хранителен продукт, но може би не толкова, особено през време като това, колкото фурмата, когато е пресен плод. Ползите на фурмата, които са установени от съвременната медицинска наука едва през последните години, са посочени от египтяните още преди 4000 години.
.......................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постгнем, трябва да я платим!
GEORGE_SHARK
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Фев 21, 2011 6:14 pm
Местоположение: Варна

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от GEORGE_SHARK »

Поздравления за анализа! Ще очакваме с интерес продължението, за което предварително ти благодарим.
sintaxis
новобранец
новобранец
Мнения: 4
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 1:19 pm

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от sintaxis »

Колега Манук, както винаги сте представили чудесена и полезна информация. Бих искал да разясните ако е възможно дали цялата тази полезна менделеева табица се съдържа във ферментиралите вече фурми, или само в пресните. Ако е само в пресните то ние просто губим по точки от факта, че не можем да си ги осигурим.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 680
Регистриран на: Вто Ное 03, 2009 12:36 pm
Местоположение: Бургас

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от Pretor »

Освен безспорните ползи от консумацията на фурми, да се има предвид и следното:
1.Измивайте зъбите си всеки път след ядене на фурми. Поради лепкавата консистенция, по зъбите остава сладък налеп, който може да доведе до кариеси.
2.Понякога сушенето на фурмите се прави по промишлен път, като се използва парафин, който е вреден за астма и алергии.
3.Трябва да бъдете внимателни тези, които страдат от заболявания на храносмилателния тракт, по-добре е те да използват фурми и други сушени плодове в компоти.
4.Фурмите съдържат тирамин, който провокира свиването на кръвоносните съдове, което може да доведе до мигрена. В тях има оксалова киселина, вредна при камъни в бъбреците.
Изображение
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 197
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от manuk »

sintaxis написа:Колега Манук, ....... Бих искал да разясните ако е възможно дали цялата тази полезна менделеева табица се съдържа във ферментиралите вече фурми, или само в пресните. Ако е само в пресните то ние просто губим по точки от факта, че не можем да си ги осигурим.
Колега sintaxis,
Пресните фурми са твърди и не са вкусни. Когато узреят, стават оранжеви на цвят. След ферментация придобиват тъмнокафяв цвят.
Фурмите са класическите сушени плодове.
Те се сушат в продължение на една година, по специална технология.
При сушенето плодовете се покриват със светъл гъст „налеп" от изкристализиралата захар. В много редки случаи това захарно покритие е причина за образуването на плесен.
Верно е твърдението на колегата Pretor.......2.Понякога сушенето на фурмите се прави по промишлен път, като се използва парафин, който е вреден за астма и алергии.......
Веднага ще допълня, да това е така, всички обече знаем, че плодовете намазани с парафин са блестящи. Така че, когато си купувате фурми, гледайте те да са матови ( да имат „налеп”).
И така фурмите са великолепни сладки плодове, които идват в нашата страна изсушени и опаковани в сандъци или кутии, даже опаковани като цели клонки. Преди всичко, при покупка е необходимо да се обръща внимание на херметичността на опаковката и еднородността на цвета, кората на плодовете не бива да е набръчкана. За добро съхранение фурмите се слагат в стъклени, херметически затворени съдове и се съхраняват на хладно място, далеч от слънчева светлина. Така те могат да бъдат съхранявани в продължение на месеци. Не бива да се съхраняват фурми в пилиетиленови торби, защото плодовете плесенясват.
И още, в древния Ориент са използвали фурмите за подслаждане като заместител на меда. Плодовете на финиковата палма съдържат около 70% лесно смилаема плодова захар, която я прави насищаща и хранителна. Това е най-висок процент в сравнение с всички други плодове. И това е главно глюкоза и фруктоза (основното ни „гориво”).
Един килограм плод дава 315 калории. Три до четири фурми покриват дневната необходимост от желязо.
Също така те съдържат много желязо, магнезий, фосфор, минерални соли, витамини от групи А и Б, незаменими аминокиселини, които са 23 вида на брой и още нещо- съдържащи се във фурмите аминокиселини, липсват в повечето други плодове.
Ето защо те са важен елемент в хранителния режим на хората в много страни.
В горещите страни те са спечелили репутацията си на "хляб на пустинята" съдържат още.протеини и др.
Витаминното съдържание на изсушения плод, такъв какъвто ни се предлага на пазара, не е много високо.
Витамин С до 3 мг%. Високото съдържание на минерални вещества правят от фурмата извънредно полезен плод. Калий - 619 мг%, магнезий - 57 мг%, калций 53 мг%, фосфор - 25 мг%. Затова те са полезни за заздравяване на костите, зъбите и косата. Намират се следи и от йод.
Тук искам и да коментирам точка 4. от коментара на колегата Pretor- става въпрос за веществото Тирамин, което се съдържа във фурмите.
Тираминът е биологично активното вещество . Нормално тираминът се разгражда в чревната стена на неактивни съставки.
Това става чрез ензима тираминоксидаза.
Както и преди съм казвал всеки има своя Конституция, така че в редки случаи, някои хора имат относителен недостиг на този фермент.
При тях биогенно активното вещество тирамин “нахлува” в кръвта и може да предизвика нежелани реакции.
Наблюдава се зачервяване на лицето, изпотяване, треперене и покачване на кръвното налягане до степен на хипертонична криза, главоболие и понякога гадене. Това състояние обичайно преминава от само себе си за около половин час.
Рядко главоболието е много силно - вследствие на повишеното кръвно налягане. Тогава се налага лекарска намеса.
На такива хора се препоръчва: освен фурми, трябва да избягват зрелите сирена и кашкавали, както и други храни, богати на тирамин: бакла, червено вино, боза, бира, бирена мая.
Сами разбирате,че такива хора общо взето са малки изключения.
Колегата Pretor- казва още....... В тях има оксалова киселина, вредна при камъни в бъбреците.
Колкото до камъните в бъбреците, ето какво казва Народната медицина по този въпрос:
1.Най-лесният и ефикасен начин за изкарване на камъните от бъбреците: в половин кофичка кисело мляко се слагат 20 стръкчета ситно нарязан магданоз. Изяжда се вечер 30 мин. преди храна. Процедурата се повтаря докато камъкът излезе.
2. Изкопава се корен от дрян, тънък като свещ и дълъг един метър. Накълцва се на ситно и се слага в 2 л вода. Вари се 30 минути След това се оставя да изстине и се прецежда. Пие се по 1 кафена чашка 3 пъти на ден. Рецептата е толкова ефикасна, че изкарването на песъчинките не се усеща
3. Билката борш се смила на брашно и 3 сутрини на гладно се взема една равна чаена лъжица с малко мед или кисело мляко за по-лесно преглъщане. Два дни се почива и 3 дни се взем лекарството. След месец проверявате дали са изхвърлени камъните. Ако са останали песъчинки, продължавате лечението.
4. В три чаши непреварено мляко се сипва една чашка стрити семена от лен. Слага се да ври докато остане само 1 чаша. Прецежда се и в продължение на 5 дни се пие по 1 чаша. Възможно е да почувствате болка, което означава, че се разтварят камъните и пясъкът. След това болките отшумяват и настъпва облекчение. След една година лечението се повтаря.
5. Най-бързият начин за изчистване на камъните е като в 3 л вряла вода се слагат 3 суп. лъжици ленено брашно. Ври 10 мин. и след изстиване се добавят 2 лимона и 3 лъжици мед. Пие се 20 мин. преди ядене 3 пъти дневно по 1 винена чаша в продължение на 3 месеца, като камъните излизат без да усетите.
6. В 1 л вода се слагат 3 суп. лъжица ечемик и една овес. Сместа се вари, докато остане половината. Пие се 3 пъти дневно преди ядене в продължение на 3 месеца.
7. Средно средно голяма диня се срязва на две половини. Посипва се обилно със захар. Слага се във фурната и се пече до свиване на кората. Полученият сок се прецежда през марля и се пие 3-4 пъти дневно преди ядене. Ако с първата опечена диня не изхвърлите камъка и пясъка, то процедурата се повтаря.
8. За почистване на пясък се използва малка диня (1.5 кг) и се отрязва отгоре и се налива 100 г зехтин. С лъжица се разбърква добре и след това се изяжда наведнъж.
Лежите в леглото 90 минути.
............................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
румчо-01
новобранец
новобранец
Мнения: 55
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 5:41 pm

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от румчо-01 »

pipin162 написа:......
Искам да предложа едно умерено приемане на белтъчини и въглехидрати, което съм пробвал и виждал, че работи добре при културистите и въобще върху спортуващите....... . Късните и обилни вечери са един от основните проблеми на много хора, особенно семейните, това са личните ми наблюдения. Такива вечери и честите софри, водят до поява на много излишни мазнини,а недотатъчното движение е другия фактор........
До колкото ми е известно, не бива да се приемат едновременно белтъчини и въглехидрати.
Това е много вредно за организма, защото белтъчините изискват един вид стомашен сок, а въглехидратите друг вид. От тук се създават предпоставки за трудно храносмилане и като последствие -болести. :D
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 197
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от manuk »

Доктор Мария Папазова- специалист по Синергетична Медицина, отново гостуваше в Нова Телевизия.
Този път темата беше свързана с Ин – органа в Човешкото тяло- Черния дроб, който участва активно в храносмилането.
Ето и кратко резюме на казаното от нея:
След обилното похапване на яйца,козунаци и агнешко месо, най-вече много се натоварват Черния дроб и Жлъчката. Защо е важно да се погрижим за тях сега......
В източната медицина винаги се е подържала тезата за връзката между Човешкият организъм и Природата, тази връзка ние сме я позагубили.........
Знае се, че във всеки един сезон има по един орган, който се е активирал. Тъй като Черния дроб прилича на разклонено дърво, а през Пролетта се активира- зеления цвят, за това е и активен точно през този сезон......
Реда е такъв, Пролет – вятър – раждане(нови цветове и листа) - зелен цвят - кисел вкус(възбужда добре) – гняв......
Една от основните задачи на Чрния дроб е да изчиства отровите от организма, където пък се натрупват отровите на душата: гняв, ревност, алчност и т.н.т.
С други думи, тъмните черти на нашият характер се утаяват в Черния дроб, което от енергийна гледна точка води до промяна на нормалните Биохимични процеси и от там- до различни заболявания. Или както се казва, болестта започва от Душата......
За това е полезно през Пролетта, когато Черният дроб е активен той да бъде изчистен, от всякакви песъчинки и камъчета, които се натрупват от всякакви утайки. Полезно е това да се направи на няколко етапа през Пролетта.. ....
Черният дроб е около 2,5 кг (при 70 кг.човек) и е най-голямата жлеза в човешкият организъм или най-голямата Биохимична лаборатория......
Черният дроб изпълнява около 400 функции в организма. Като основната му функция е свързана с храносмилането и е на територията на храносмилателната система.
Той произвежда специални сокове,наречени жлъчни (жлъчни кисиелини) чрез които, се усвоява мазната храна, като я разграждаме.
Без тези киселини ние не можем да разграждаме мазнините в храната. Човешкия организъм има критична нужда от определени мазнини, разбира се има и вредни мазнини, но без мазнини не може тъй като всяка клетъчна мембрана съдържа мазнина.
Мастно разтворимите витамини А, D и К също не могат да се усвоят ако няма жлъчни сокове.......
Хората, които затлъстяват имат затлъстял Черен дроб а от там са и нарушени (затормозени) неговите нормални функции.
Освен това Черният дроб произвежда и ензими, които участват в храносмилането. Както и около 3000 метаболитни ензими, които отговарят за всеки Биохимичен процес в човешкият организъм........
Черният дроб участва и в производството на Протеини, и може би най-важната му функция за съвременния човек, участва в метаболизма на въглехидратите и глюкогена. Той е основното депо на глюкоген.......
Ето защо е и важен начина на хранене, тъй като основно през последните деситилетия се използват рафинирани храни (пици, мекици, тутманици, банички, пасти, торти, кексове, козунаци и други), които водят точно до затлъстяването на Черния дроб с всичките произлизащи от това последствия.
Черният дроб е най- важния орган в кръвотворенето, особенно при ембрионалното развитие, без него костният мозък неможе да функционира.
Тази връзка започнала през ембрионалното развитие, прозължава и през целият живот на човека.
Там се разпадат и кръвните клетки особенно червените кръвни клетки, освобождават се пигменти, които се преработват и стават водоразтворими, и по този начин могат да се изведат навън, чрез урината и изпражненията........
За това може да се запознаем с всякакви запушвания и заболявания, по цвета на урината и изпражненията.
Освен това участва в производството на белтъците, и такива с регулаторна функция в човешкия организъм. Той е орган на терморегулация, орган на имунната система, основен орган на детоксикация. Освен че е грдивен орган през него минава цялата „река” от мръсотия.......
С помоща на ензими токсичните вещества се превръщат в безвредни за организма.
Всичко прието в Организма, чрез храната и въздуха, както и медикаметните (химични средства) преминава през него. Особенно често Черният дроб се уврежда от въздействието на медикаментозното въздействие.
За това точно той трябва да се почиства, като се освежава неговата тъкан, да се нахранят клетките, да се изчистят токсините, песъчинките и т.н.т, които се натрупват в неговите каналчета.......
Подготовката става с преминаване за пет дни на вегетарианска диета, много вода или ябълков сок, използване на топлина, да се ляга преди 23 часа и да се лежи на дясната страна, както и да се съобразяваме с времето когато Черният дроб и Жлъчния мехур са активни (през два часа).
Жлъчен мехур:........Активен от 23 до 1 часа през Нощта.............Почива от 11 до 13 часа през Деня.
Черен дроб:............Активен от 1 часа през нощта до 3 часа.........Почива от 13 до 15 часа през Деня.........
Добре е след ставане от сън да се подскача сутрин което спомага за стръскване чисто механично всичко към жлъчния мехур......дихателни упражнения(приклякане) със запушена лява ноздра, тичане поне 20 минути сутрин, хигиена на мислите и чувствата и т.н.т.....
....Самото пречистване става, като на шестия ден в 18 часа и 19 часа се взима очистително(желателно е, да е на билкова основа).може и Манитол или Рициново масло.......21,45 ч.трябва да се затопли дясната страна на стомаха с грейка и да приемем около 200 ml сок от лимон(грейпфрукт) и 120 ml Зехтин......след което се ляга....около 6,30 сутринта нова доза очистително..... към 12,30 салата зеле с моркови....повече течности ... тичане ......
Цялото предаване можете да видите тук:
(Link)
............................................................................................
Всяко нещо си има цена ,за да го постигнем, трябва да я платим!
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 197
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от manuk »

Органичната Химия е основен дял на Химията, който изучава структурата, свойствата, състава и получаването на Органични съединения - Въглеводороди и техните производни.
Освен Въглерод и Водород, те могат да включват и други елементи, като Кислород, Азот, Сяра, Фосфор, Силиций и други.
Основата на молекулите на Органичните съединения са вериги или пръстени, образувани от свързани помежду си Въглеродни атоми.
Така че, разликата между Органичното и Неорганичното е на Молекулно ниво, а не на Атомно ниво.
Колеги, точно тук е спекулацията в термините, от заинтересовани от това производители.
Само ще припомня рецептата дадена от колегата Spear за производство но сирене по БДС:
Рецепта за 1 кг.
1. Протеин от телешко шкембе и/или дехидратирана суроватка- 280 г.
2. Палмово масло от Индонезия – 200мг.

3. Креда – 30 г.
4. Сол – 30 г.
5 .Лецитин – 1 г.
6 .Вода – 500 мл.
Макар в тази рецепта става въпрос за Калций (Креда – Неорганичен произход), този Калций по никакъв начин не е полезен за Вашия Организъм, а по скоро ще Ви навреди.
Нашият Организъм е пригоден да обработва отделните елементи от Менделеевата таблица, но само в групите на Въглеводородите.
Когато този Калций в Природата е свързан с елементите Въглерод и Водород в Молекула(от растенията с помоща на фотосинтезата) се преобразува вече в ОРГАНИЧЕН КАЛЦИЙ (от Органичен произход).
Така той може да бъде предаван по цялата жива хранителна верига.
От дискусиите до сега рабрахме, че нашата храна(основното ни гориво ), трябва да съдържа:
ВЪГЛЕХИДРАТИ 90%, (Глюкоза - съдържат и Въглеродни и Водородни атоми).
За повече информация може да видите тук:(Link)
За да се разградят – да бъдат „изгорени” е необходим Кислород именно за това и дишаме.
За това са твърденията за Минералите от Неорганичен произход, че НЕМОГАТ да се разградят - "изгорят" в нашето тяло, поради липсата в тях на Въглеродни и Водородни атоми.
Независимо от къде идват, било то от водата ,било то в храната, те са инертни за нашето тяло и могат само да навредят.

Ето за това, Органичната химия изучва свойствата на молекули, изградени от свързани помежду си групи, отнасящи се като едно цяло и в чиято основа лежи ВЪГЛЕВОДОРОДНА СИСТЕМА.

Съвременния етап от развитие на Органичната химия, е свързан както с детайлно изследване геометрията на молекулите, така и с изясняване същността на химичните връзки и взаимодействия.
Органичните съединения имат разнообразна структура и огромен кръг от практически приложения.
Те са основни съставки на много продукти (бои, пластмаси, храна, експлозиви, лекарства, нефтопродукти и много други).
С много малки изключения, играят водеща роля във всички жизнени процеси при живите организми.
Първоначално такива съединения са извличани главно организми, които са живи или са били такива, откъдето произлиза наименованието им.
Въглеродните скелети могат да бъдат многобройни по вид и сложност, което до голяма степен обуславя огромния брой Органични съединения — към 3 милиона, докато броят на съединенията на всички останали елементи не надвишава 50 хиляди.
Особеностите на Вглеродния Атом - свойството на Въглеродните атоми да се свързват помежду си, като образуват Въглеродни вериги.
В Органичните съединения винаги Въглеродният атом е в четвърта валентност.
При класификацията на Органичните съединения за основа се вземат Въглеводородите — най-простите съединения, съставени само от Въглерод и Водород.
Сведения за получаване и превръщания на органични вещества — Захари и природни багрила, Алкохолна и Оцетнокисела ферментация, датират от дълбока древност.
През Средните векове става известно изолирането на Етерични масла и лекарства от растения, получаването на Оцетна киселина чрез суха дестилация на дърва и други.
.
Органичната Химия добива характер на самостоятелна наука едва в началото на 19 век.
Изкуственото получаване на Органични вещества от елементите или Неорганични съединения по това време се смята за невъзможно, вследствие на което се приема, че Органичните съединения се образуват само под действие на особена „жизнена сила“, присъща на живите организми (Йонс Берцелиус).
Идеята, че свойствата на Органичните съединения зависят не само от състава, а и от строежа на молекулите им, довежда до полагане основите на съвременната структурна теория.
В 1857 година Фридрих Август Кекуле доказва постоянната четиривалентност на въглерода и възможността той да образува въглеродни вериги, като предполага и съществуването на явлението изомерия.
През следващата година А. Купър въвежда структурните формули, които в общи линии са се запазили и до днес.
Органичната Химия има изключителни успехи в изучаването на жизнените процеси.
През последните години тя свързва своите изследвания с Биологията, Медицината, Биохимията.
Органичната Химия днес е на ниво, което дава основание да се говори за нейния голям принос в създаване на материалната култура на съвременното Общество.

...................................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
jeko_k9
новобранец
новобранец
Мнения: 31
Регистриран на: Вто Яну 18, 2011 9:17 pm

Re: ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнение от jeko_k9 »

manuk написа:....... ставаше въпрос за храненето с помоща на Синергична медицина........Въпроса е с помоща на комбинацията от храни да се подържа имунната система която.......като една голяма ножица седи и реже(унищожава), това което не ни трябва......
Искам да попитам, има ли някаква диета за Псориазис и въобще може ли да се помогне с някаква диета или комбинация на храни.
Ако е възможно и нещо знаете колега Манук, какво може да направи народната медицина или тази Синергетична медицина по въпрэса с Псориазиса.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”