Страница 1 от 5

Сезон 2017

Публикувано: нед яну 01, 2017 10:27 am
от baretata
Хайде да я мятаме момчета. Честита Нова година, за много риби през 2017. И винаги на равни.

Re: Сезон 2017

Публикувано: пон яну 02, 2017 11:37 am
от Диканаров
Честита Нова 2017 и от мен! Да е здрава и успешна! Пълни кукани и на равни!
Златко, обяви приз за "Първи натопен неопрен и харпун" за сезон 2017г. бе или нещо подобно!

Re: Сезон 2017

Публикувано: вт яну 03, 2017 3:41 pm
от boqn_belchev
Честита Нова Година!
Нека да бъдем по-добри, както в риболова, така и в живота и работата! Да направим мястото в което живеем по-добро, както за нашите деца така и за всички по-света! Да постигаме мечтите си и да мечтаем за нови! Да намерим хармонията в нас и след това да я потърсим във водата,да я пазим чиста и за тези след нас! Да продължаваме да споделяме знания, умения или просто преживявания, да помагаме, когато има нужда и да се наслаждаваме на успехите на другите!

Re: Сезон 2017

Публикувано: вт фев 14, 2017 6:13 pm
от boqn_belchev
Честит празник! Вино да се лее и песен да се пее. Да се събираме и приятели добри и приказката да върви! Всички да са здрави и радостта да се лее от чашите ни!

Re: Сезон 2017

Публикувано: пон май 01, 2017 10:25 am
от rikitikitavi
Изображение
Тука са!
Пп: тавичката е широка 45см :sunglasses2

Re: Сезон 2017

Публикувано: пон май 01, 2017 12:15 pm
от rikitikitavi
i"]Като за първо влизане неуредици много. След ровене из разни тайни ъгълчета все пак успях да изровя всички части от оборудването си. Обаче ръкавиците се оказаха с няколко липсващи пръста. Ботите се оказаха срязани изящно от миди. Маската прашлясала. Щракалката ръждясала,а "Платеринка"с криви перки.
С други думи едно нормално начало на сезона.
На морето лек ветрец,среден мъртвак и мътничк,, но пък студена вода. Аз си знам, че ще има проблеми та мъкна само дългия харпун и вярната спътничка.
Влизане във водата ама е студена. Неприятно. Докато зареждам минават някакви забързани силуети в мътното. Това ме радва. Щото има шанс. Почвам да залягам. Пак минават ама едва се виждат силуетите. Второ такова минаване. Трето. Стрелям на невъзможна дистанция. Силуетите се размиват постоянно ама за мое учудване въжето се опъва рязко на страни и даже се опитва да измъкне харпуна от ръката ми. Егати и пларерината. Гоним се малко. Оказва се,че е кефал. Над половинка. Повече от това накъде.
Моята вярна спътница се оказвя,че плаши рибите. Местя я назад. Гмуркам. Настройвям се на подходяща вълна и. ...минава огромен кефал следван от десетина по-малки. Рибите се движат забързано и много гъвкаво. Не успявям да поведа правилно голямата риба. Стрелям някъде в средата й. Въжето се опъва рязко. Макара та се опитва да отпусне въже и блокирва. Клеясала е горката. Отпускам с издърпвяне и плувям след рибата. Тя слиза към дъното и аз след нея. На дъното се опитвам да я хвана с ръка,но главята е твърде голяма. Натискам я към пясъка и я захвящам за единия хрилен капак. Захвата е достатачно стабилен.  Изнасям се нагоре.
Изображение

Re: Сезон 2017

Публикувано: пон май 01, 2017 4:41 pm
от Бобo
Ееее...Браво,Ники !
Чудесно откриване на сезона!
Успех на теб и на всички гмуркачи през годината!

Re: Сезон 2017

Публикувано: пон май 01, 2017 9:20 pm
от pepo1
Поздравления Ники !!!

Re: Сезон 2017

Публикувано: вт май 02, 2017 6:42 am
от darkspot
Айде подпали гората, спирам да ходя на работа, болен съм ...
Чудесно откриване :smt041

Re: Сезон 2017

Публикувано: вт май 02, 2017 12:42 pm
от Valyo68
Поздравление за улова Ники! Браво и винаги на равни! :-)

Re: Сезон 2017

Публикувано: вт май 02, 2017 3:19 pm
от Митко Кирилов
Поздрави за първия успешен риболов,Ники!
Признавам въпреки че съм „дънар“, периодично, добронамерено „шпионирам“ вашия сайт за подводен риболов и от твоето инфо и на Баретата си правя изводи къде и на какво да пробвам.За мен споделената от вас информация е много ценна и полезна!
На времето, когато хващах доста едри платерини на НОИ от вътрешната страна, между края на буната и камъните преди „Сириуса“, много твои колеги идваха да видят какво имам в кофата и дали да си обличат костюмите и плавниците. Е, тогава нямаше спускане на лодки и беше много удобно от вътрешната страна.Смятам пак да пробвам там.
С пожелание за нови успехи и……споделена информация!

Re: Сезон 2017

Публикувано: вт май 02, 2017 5:30 pm
от rikitikitavi
Днес един забързан работен ден.  От снощи се почна с фонтан до блока изработен от ВиК.  Отнесе половин улица и се наложи да паркирам на долния паркинг. От сутринта бягане по разни социални заведения за.......здраве.Обяд набързо. После дълбок разнмисъл. Да отида да поплувам или да си легна. Имам всичко два часа. После пак е уплътнен графика. Избирам морето. То ме посреща гладко. Правя бързи пет изстрела по шесте мярнати пасажа. Една от рибашите дава рикошет.И аз незнам що. Една пропускам. Другите идват за вечеря.

Изображение

Вечерята:
Жената извади една ледена дърта ракия с една шопска салата. Докато обръщахме първата чашка свали от тигана прАжена голямата риба по китайски манталитет.(на едри парчета, без брашно, се топва набързо във вряло дълбоко олио. Обръща се два пъти и се вади. ..мммм). Рибата беше блажничка и сочничка...леле мале. Къф кеф. Направихме и двете малки цели по таз рецепта. Наляхме си вртората ракия и после извадихме ледената бииричка. За да е разнообразно се извади и мариновано сиренце на бучки и печени червени чушки на скара. Аз като един виден рибоуловител се сдобих и с купа вряла рибена чорба правена с части от печен голям кефал,варени мидички и мънинки кубчета картофи.
........абе......наздраве!

Re: Сезон 2017

Публикувано: вт май 02, 2017 7:30 pm
от lozzy.68
Браво Ники,Напълни ми душицата :drinkers: Много слука и Късмет !!! :fishing6:

Re: Сезон 2017

Публикувано: чет май 11, 2017 10:20 am
от rikitikitavi
Проверявах си теориите. След тези дъждове миграцията се е пресякла малко. Илариите вече се оглеждат за хапване. Морето леко болно още. За час видях три пасажа и две рибки пожелаха да дойдат за вечеря.

Re: Сезон 2017

Публикувано: съб май 13, 2017 5:44 pm
от rikitikitavi
[youtube]oA6Q1eu-WZg[/youtube]