Гърция-Фанари и Порто Лагос
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
Ами от 08.00 часа до към 12.00 часа имаше доста сафрид,а може би е вървял през целия ден.Двама колеги бяха хванали 3 лефера ,но за кратко време сутринта , после е имало затишие и доидоха да ловят сафрид..zazturbo написа:По кое време сте ловили сафридите,през деня или през нощта?Лаврак няма ли?Благодаря предварително за отговора.
-
- сериозен играч
- Мнения: 2066
- Регистриран на: Пон Юли 23, 2012 2:43 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
колега къде точно на Порто Лагос е сафрида
-
- сериозен играч
- Мнения: 2066
- Регистриран на: Пон Юли 23, 2012 2:43 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
В събота вечер на кея на Порто лагос 5 кефала и 1 лаврак и 10 змиорки
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 143
- Регистриран на: Сря Сеп 21, 2011 6:29 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
Ники, това ли е резултата от уикенда???
-
- сериозен играч
- Мнения: 2066
- Регистриран на: Пон Юли 23, 2012 2:43 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
да ето и снимка мако е кофти ,но толкова
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
Добре си уловил.Тия змиорки как ги приготвяш. Поздрави.
-
- сериозен играч
- Мнения: 2066
- Регистриран на: Пон Юли 23, 2012 2:43 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
не знам ,никога не съм правил-ето така ще ги правя от тази статия която пишеше.
Несъмнено змиорката (лат. Anguilla anguilla) е една от най- вкусните риби, срещани в нашите географски ширини, и несъмнено една от най-редките и трудни за улавяне.
Нарязвате филета на порции и ги оставяте да престоят 24 часа в марината, приготвена от чаша бяло вино, чаша ябълков оцет или лимонов сок, различен зеленчук (морков, целина, кисела краставичка, броколи) и обезателно 2 глави кромид лук, дафинов лист и черен пипер на зърна. Преди приготвяне зеленчукът се вади от маринатата и се реже на ситно. Към маринатата се прибавят чаша вода и чаена чашка зехтин. След това филетата се поставят в тава, намазана с масло, поливат се с така приготвената марината, зеленчукът се посипва върху филетата, тавата се запечатва с алуминиево фолио и се пъха в предварително загрятата до 200 градуса фурна. Пече се около 50 минути, след това се маха фолиото и се допича още 10 минути. Сервира се гарнирана с листа от маруля и лимонови резени или някакви други пресни листа. Консумира се с добре охладено шардоне.
Несъмнено змиорката (лат. Anguilla anguilla) е една от най- вкусните риби, срещани в нашите географски ширини, и несъмнено една от най-редките и трудни за улавяне.
Нарязвате филета на порции и ги оставяте да престоят 24 часа в марината, приготвена от чаша бяло вино, чаша ябълков оцет или лимонов сок, различен зеленчук (морков, целина, кисела краставичка, броколи) и обезателно 2 глави кромид лук, дафинов лист и черен пипер на зърна. Преди приготвяне зеленчукът се вади от маринатата и се реже на ситно. Към маринатата се прибавят чаша вода и чаена чашка зехтин. След това филетата се поставят в тава, намазана с масло, поливат се с така приготвената марината, зеленчукът се посипва върху филетата, тавата се запечатва с алуминиево фолио и се пъха в предварително загрятата до 200 градуса фурна. Пече се около 50 минути, след това се маха фолиото и се допича още 10 минути. Сервира се гарнирана с листа от маруля и лимонови резени или някакви други пресни листа. Консумира се с добре охладено шардоне.
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
Миналата седмица на Керамоти на тварния един грък хвана 3 бр.на плувка и не ги взе,взеха ги едни бг.Гръка вика ,че не били хубави,та затова питам за змиорките.Каза че ставали мн.хубави пушени.
-
- сериозен играч
- Мнения: 2066
- Регистриран на: Пон Юли 23, 2012 2:43 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
те Гърците нали ги знаеш хващат си само спаросчета и октоподи
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 289
- Регистриран на: Вто Авг 16, 2011 8:16 pm
- Местоположение: България,Златоград
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
Хващат и други риби, просто са ценители, а тези които за нас са екзотични за тях са ежедневие. Това което на мен са ми обяснявали за змиорката е че има няколко вида и само определен вид имал добри вкусови качества и става за готвене. И другите ставали след като ги "издуиш"и минат през ред други обработки, но месото не било вкусно и не си заслужавало да им отделяш време. Това ми беше обяснено от българин който живее от доста време в Гърция. Ники надявам се да си хванал от класните и след като ги опиташ да споделиш с нас мнението си. Това че на гърците не им харесва не означава че на нас няма да ни пасне.niki_volley написа:те Гърците нали ги знаеш хващат си само спаросчета и октоподи
-
- сериозен играч
- Мнения: 2066
- Регистриран на: Пон Юли 23, 2012 2:43 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
като знаеш толкова години какви ценители сме в България на риби,като каракуди,разпери,кефали,скобари и др.
не ми се вярва змиорките да са по зле от тях,като ги изконсомирам ще пишя ако оцелея
само да вметна ,че кефалите и лаврака на скарата бяха страхотни
не ми се вярва змиорките да са по зле от тях,като ги изконсомирам ще пишя ако оцелея
само да вметна ,че кефалите и лаврака на скарата бяха страхотни
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
Здравей колега,до сега не съм видял някой да е прибрал от змиорките уловени по пристанищата,само им режат главите и ги изхвърлят.През пролетта в устията на реките,а и в самите реки на земен червей се ловят друг вид змиорки-Хелиос,които мигрират от Саргасово море за да се размножават.Та те са вкусни,но приготвянето им изисква време.
-
- сериозен играч
- Мнения: 2066
- Регистриран на: Пон Юли 23, 2012 2:43 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
на Порто лагос вчера десетина кефала на кея по 400-500гр и двайсетина сафрида на каманаците
-
- новобранец
- Мнения: 69
- Регистриран на: Нед Авг 25, 2013 5:25 pm
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
Здравей колега , бравао за кефалите на Порто Лагос ще съм благодарен ако споделиш как ги хващаш - какъв такъм и по кое време на деня .Благодаря предварително
-
- сериозен играч
- Мнения: 2066
- Регистриран на: Пон Юли 23, 2012 2:43 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Гърция-Фанари и Порто Лагос
колега хващам ги на усет на дъното на пилешко месо монтаж олово с вирбел и кука под оловото