Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняВкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- Vid
- кандидат преподавател
- Мнения: 3399
- Регистриран на: Нед Окт 24, 2010 8:44 pm
- Местоположение: Хасково
Re: Вкусотии в чинии
Ми то само Кауфланда да беше... Всички БГ производители работят със замразено бразилско и пр.. месо, все луканки и салами де правят само де на етикета им е "произведено в България" и то си е верно де...
А знаеш ли на кои им викат самоубийци- тези де консумират кренвирши и малотрайни колбаси............
А знаеш ли на кои им викат самоубийци- тези де консумират кренвирши и малотрайни колбаси............
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Да се върнем малко на темата
Събота и недела обикновено се поразглезваме
Едни бързи питки,тип студентска лавка а пък може и по научному калцоне
Кайма,малко кисели краставички,малко маринована чушка за плънкатар,общо взето куту има у рефриджирейтъра и се забулват питките
Отгоре се намазват с жълтък разбит с малко вода и се поръсва с кашкавал
Бях се зазяпал в един много интересен чат форум ,та забравих маята на включеният котлон, ма нейсе и не можа добре да ми втаса тестото
За закуска реших малко да се поотпусна с едни яйчица върху подложка от сьомга
От няколко дни бях забъркал една домашна закваска с хмел и накрая пъкна едно лучниче със свинско и винско
Събота и недела обикновено се поразглезваме
Едни бързи питки,тип студентска лавка а пък може и по научному калцоне
Кайма,малко кисели краставички,малко маринована чушка за плънкатар,общо взето куту има у рефриджирейтъра и се забулват питките
Отгоре се намазват с жълтък разбит с малко вода и се поръсва с кашкавал
Бях се зазяпал в един много интересен чат форум ,та забравих маята на включеният котлон, ма нейсе и не можа добре да ми втаса тестото
За закуска реших малко да се поотпусна с едни яйчица върху подложка от сьомга
От няколко дни бях забъркал една домашна закваска с хмел и накрая пъкна едно лучниче със свинско и винско
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Едно чомлече гласа за довечерка,то днес ми се падна тежката участ цял ден в къщи,аз какъвто съм домошар
Свински джоланчета върху канапе от картофи и лук едро нарязани,дафинов лист,пипери,вино много и печено от 2 часа насам в бомбардата за едър дивеч
Като за премръзнали хора
Свински джоланчета върху канапе от картофи и лук едро нарязани,дафинов лист,пипери,вино много и печено от 2 часа насам в бомбардата за едър дивеч
Като за премръзнали хора
Re: Вкусотии в чинии
За вечеря...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Късмет.Всичко е до късмет.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Влашка саламура - амброзия от Олимп!
Представете си аромата на варена чушка.......трудно се долавя, а?
Хайде сега си представете аромата на печена чушка......ммммммм......усещате го, нали?
Варена риба или риба на пара....цъ, не мирише.......ами риба на скара - охааааа!
Варени гъбки.....ъъъ....лек гъбен аромат от бульона, но печени гъбки, които са си напълнили кошничките с течност, как цвърчат и как ухаят!
Какво е влашката саламура? - Това е експлозия от аромати, феерия от месо от риба, зеленчуци и букет от подправки.
Внимание, следващото четиво не се препоръчва на гладни хора или такива с махмурлук, защото предизвиква бурно слюнкоотделяне и възклици от рода на "Ой, на батя котя!", "Малииий, що не е пред мен ся тва!", "Аууууууууу, от глад умиргам!" и др. такива.
По същество - много съществено е всичко да се грилова преди да скочи в тенджерата да се вари - именно за да се отпуснат гореспоменатите аромати, пълнещи сетивата.
В случая ползвах кило шайби от толстолоб, които метнах на грил-тигана:
...след изпичането, отделих месото от костите:
През това време гриловах и гъбки:
Както и лучец и праз:
...изпекох и обелих чушки:
Накрая събрах всички зеленчуци в тендерка да си се задушават и да си поемат миризмите:
В голяма тенджера сложих подсолена вода, добавих настърган морков и като поувря, добавих месото от рибата и зеленчуците, както и печени, обелени и нарязани домати, подготвих чесън и магданоз:
Леко запържих чесъна в малко зехтин, колкото да го овкуси:
...и добавих брашънце и червен пипер, които запържих, след което един черпак с чорба сипнах в тигана, после още 2-3, за да се темперира и постепенно да се сгъсти от брашънцето.......после изсипах всичко обратно в тенджерата, добавяйки и магданоз:
Умишлено не сожих най-важното за тази саламура - лютите чушки, за да могат и децата да хапват, но пък в купичката, която си сипах:
...добавих на върха на лъжичката малко червен пипер от каролина рийпър
Убийствена чорба при студ, махмурлук или просто за събота вечер...
Представете си аромата на варена чушка.......трудно се долавя, а?
Хайде сега си представете аромата на печена чушка......ммммммм......усещате го, нали?
Варена риба или риба на пара....цъ, не мирише.......ами риба на скара - охааааа!
Варени гъбки.....ъъъ....лек гъбен аромат от бульона, но печени гъбки, които са си напълнили кошничките с течност, как цвърчат и как ухаят!
Какво е влашката саламура? - Това е експлозия от аромати, феерия от месо от риба, зеленчуци и букет от подправки.
Внимание, следващото четиво не се препоръчва на гладни хора или такива с махмурлук, защото предизвиква бурно слюнкоотделяне и възклици от рода на "Ой, на батя котя!", "Малииий, що не е пред мен ся тва!", "Аууууууууу, от глад умиргам!" и др. такива.
По същество - много съществено е всичко да се грилова преди да скочи в тенджерата да се вари - именно за да се отпуснат гореспоменатите аромати, пълнещи сетивата.
В случая ползвах кило шайби от толстолоб, които метнах на грил-тигана:
...след изпичането, отделих месото от костите:
През това време гриловах и гъбки:
Както и лучец и праз:
...изпекох и обелих чушки:
Накрая събрах всички зеленчуци в тендерка да си се задушават и да си поемат миризмите:
В голяма тенджера сложих подсолена вода, добавих настърган морков и като поувря, добавих месото от рибата и зеленчуците, както и печени, обелени и нарязани домати, подготвих чесън и магданоз:
Леко запържих чесъна в малко зехтин, колкото да го овкуси:
...и добавих брашънце и червен пипер, които запържих, след което един черпак с чорба сипнах в тигана, после още 2-3, за да се темперира и постепенно да се сгъсти от брашънцето.......после изсипах всичко обратно в тенджерата, добавяйки и магданоз:
Умишлено не сожих най-важното за тази саламура - лютите чушки, за да могат и децата да хапват, но пък в купичката, която си сипах:
...добавих на върха на лъжичката малко червен пипер от каролина рийпър
Убийствена чорба при студ, махмурлук или просто за събота вечер...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
- трапера
- сериозен играч
- Мнения: 1471
- Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
- Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)
Re: Вкусотии в чинии
Ония Бексове, тук ли ги притика!Ой, на батя котя!
ПП. Силно се надявам, толупа да е бил дунавски!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Бах мааму,от тая страница и най големият вегетарианец ще си преосмисли ценностната система
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
трапера написа:Ония Бексове, тук ли ги притика!Ой, на батя котя!
ПП. Силно се надявам, толупа да е бил дунавски!
Бексът беше един и да - тук заминА! Както казах - няма лоша студена бира.
Толстолобът, разбира се, че беше дунавски, уловен и транжиран предишния ден от мой приятел.
Иначе репортажите от Панега ме настървиха за мрвка яко, та си метнах една юнашка закуска:
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
То и прясолчето става за закуска,особено след събота вечер
Re: Вкусотии в чинии
Добавка в манджи.
Получих ги като подарък от моя приятел
Бате Жоро.
Павката и той има от същите,та ръснах една шепа,на жена ми в гювеча,и тя разправя,
Е това е да готвиш с любов.
Сега целия вход усеща аромата на манатарки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Люс, и аз имах два такива пакета от Жорето, 'ма вече ги няма де, щот заминаха хименно куту добавки в разни манджи, прибавяйки харомат на манатарки.
Т'ва в никъф случай да не се счита куту намек към Жорката!
Т'ва в никъф случай да не се счита куту намек към Жорката!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
- Vid
- кандидат преподавател
- Мнения: 3399
- Регистриран на: Нед Окт 24, 2010 8:44 pm
- Местоположение: Хасково
Re: Вкусотии в чинии
Скромна вечеря кат за ерген човек- чилийски миди с бейби морковчета и 3-4 рулца от раци и накрая малко соев сос.....
Обикновено ги правя по препържени, че само един господ знае колко пъти са замразявани и размразявани доде да стигнат до Б-я...
Обикновено ги правя по препържени, че само един господ знае колко пъти са замразявани и размразявани доде да стигнат до Б-я...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Ъхъ,за ергенчета е Дига са перископа
Минах през Лидл,чух вчера, че са пуснали охладени плофки братфертиг,че имам още зейе у бидоня Баба Марта настъпва
Минах през Лидл,чух вчера, че са пуснали охладени плофки братфертиг,че имам още зейе у бидоня Баба Марта настъпва
Re: Вкусотии в чинии
Вечерята...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Късмет.Всичко е до късмет.
- Vid
- кандидат преподавател
- Мнения: 3399
- Регистриран на: Нед Окт 24, 2010 8:44 pm
- Местоположение: Хасково
Re: Вкусотии в чинии
Никой уважаващ се гастроном, не купува от Лидл, таме са само боклуци от евросъюза, т.е. такива де не могат да ги продадат таме и ни ги пращат тука на ниски пари....Bigmarlin написа:Минах през Лидл,чух вчера,
Преди време гледах у Лидл имаше и продукти на БГ производители, вече гледам няма такива... Само боклуци....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека