Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняСушено филе от толостолоб
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 159
- Регистриран на: Съб Окт 06, 2007 8:18 pm
- Местоположение: Stara Zagora
Сушено филе от толостолоб
Колеги дайте някоя рецепта.Понеже филенцето е мазничко,може да
стане много здраво здраво мезе за качествена домашна ракийца
стане много здраво здраво мезе за качествена домашна ракийца
-
- разбира нещата
- Мнения: 749
- Регистриран на: Чет Апр 05, 2007 3:38 pm
- Местоположение: Недко Митев - Смолян
Пастърма от толстолоб
Отделяме рибиците на по-едър толстолоб и ги натриваме с морска сол за 24 часа. Обръщаме от другата страна за още 24 часа. След това киснем в силна саламура (1,5кг. вода - 1/2кг. морска сол) 72 часа на студено и тъмно.
Отцеждаме и овалваме (или мажем) в каша от: счукан на ситно чер пипер, червен пипер, ситно смлян чимен, чубрица, счукан или пасиран чесън, 1 чаша сухо бяло вино. Рибиците сушим на проветриво и прохладно място, далеч от слънчевите лъчи. Според дебелината на рибиците времето за сушене е около 3-7 дни.
Да ти е сладко!
Отделяме рибиците на по-едър толстолоб и ги натриваме с морска сол за 24 часа. Обръщаме от другата страна за още 24 часа. След това киснем в силна саламура (1,5кг. вода - 1/2кг. морска сол) 72 часа на студено и тъмно.
Отцеждаме и овалваме (или мажем) в каша от: счукан на ситно чер пипер, червен пипер, ситно смлян чимен, чубрица, счукан или пасиран чесън, 1 чаша сухо бяло вино. Рибиците сушим на проветриво и прохладно място, далеч от слънчевите лъчи. Според дебелината на рибиците времето за сушене е около 3-7 дни.
Да ти е сладко!
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак