Сушено филе от толостолоб

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
вълк1
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 159
Регистриран на: Съб Окт 06, 2007 8:18 pm
Местоположение: Stara Zagora

Сушено филе от толостолоб

Мнение от вълк1 »

Колеги дайте някоя рецепта.Понеже филенцето е мазничко,може да
стане много здраво здраво мезе за качествена домашна ракийца :partyman:
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1743
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 10:51 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

A на каква стръв го хвана този толостолоб ???
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 749
Регистриран на: Чет Апр 05, 2007 3:38 pm
Местоположение: Недко Митев - Смолян

Мнение от наблюдател »

Пастърма от толстолоб

Отделяме рибиците на по-едър толстолоб и ги натриваме с морска сол за 24 часа. Обръщаме от другата страна за още 24 часа. След това киснем в силна саламура (1,5кг. вода - 1/2кг. морска сол) 72 часа на студено и тъмно.
Отцеждаме и овалваме (или мажем) в каша от: счукан на ситно чер пипер, червен пипер, ситно смлян чимен, чубрица, счукан или пасиран чесън, 1 чаша сухо бяло вино. Рибиците сушим на проветриво и прохладно място, далеч от слънчевите лъчи. Според дебелината на рибиците времето за сушене е около 3-7 дни.

Да ти е сладко! :tonqe:
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
вълк1
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 159
Регистриран на: Съб Окт 06, 2007 8:18 pm
Местоположение: Stara Zagora

Мнение от вълк1 »

nasko2 ще го хвана на десятка-5килца-оох батеее!Наблюдател благо-
даря за рецептата,ще я пробвам задължително!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”