Как се дере костур ?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

georgi_bg1
новобранец
новобранец
Мнения: 8
Регистриран на: вт юни 15, 2004 8:41 am

Как се дере костур ?

Мнениеот georgi_bg1 » вт юни 21, 2005 12:11 pm

Как се дере костур ?

Как се дере костур ?

Реклама



kuneca
новобранец
новобранец
Мнения: 87
Регистриран на: нед апр 25, 2004 1:59 pm
Местоположение: София

!!!!!

Мнениеот kuneca » пон авг 01, 2005 7:37 pm

МОДЕРИРАНО!!!ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!

Потребителски аватар
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4370
Регистриран на: нед мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Контакти:

Мнениеот Бат Мирче-5кила » чет окт 05, 2006 8:29 pm

ще ти предложа друг вариант-с остьр мальк нож режеш главата,но така,че да остане да виси на кожата на корема,после правиш 2 разреза по гьрба от двете страни на грьбната перка чак до опашката,после подпьхваш прьсти от двете страни на перката,за да отлепиш малко от кожата,хващаш главата и я дьрпаш надолу-кожата се свлича заедно с червото,после хващаш отзадната страна грьбната и аналните перки и като ги дрьпнеш излизат заедно с гадните си кости дето стоят в месото-остава ти само чисто филе,ако искаш,кьсай главата от кожата-тя пада заедно с червото и самите кожи-царевично брашно и в тигана-става разкошен чипс за бира и вино :wink: може би ти звучи сложно,но се опитах да бьда по-подробен,ам,брато-тренировки му е майката :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".

Потребителски аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11757
Регистриран на: вт сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Контакти:

Мнениеот sapuna » пет окт 06, 2006 4:22 pm

А най лесният начин е следният-кипваш вода ,хващаш рибката за опашката,топваш я и броиш до пет.Вадиш,изтръгваш гръбната перка и я одираш за секунда.Остава само филето и опашката,която отрязваш. :wink:
Айде дери!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............

Потребителски аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 164
Регистриран на: нед авг 06, 2006 9:52 am
Местоположение: Щръклево

Мнениеот rusenec » пет окт 06, 2006 6:12 pm

аз я слагам направо във фурната с после като се упече я махам направо кожата не се занимавам

Потребителски аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 164
Регистриран на: нед авг 06, 2006 9:52 am
Местоположение: Щръклево

Мнениеот rusenec » пет окт 06, 2006 6:13 pm

аз я слагам направо във фурната а после като се упече я махам направо кожата не се занимавам

Реклама



Потребителски аватар
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4370
Регистриран на: нед мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Контакти:

Мнениеот Бат Мирче-5кила » съб окт 07, 2006 4:01 pm

да,ама,пичове-кожицата дава фира :lol: пробвайте ведньж да си вземете по 15 бири,опитайте ми рецептата и тогава ще си говорим :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".

Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2758
Регистриран на: пон фев 13, 2006 1:59 pm

Мнениеот Краси_поборника » съб окт 07, 2006 6:54 pm

От кожата става строхотен чипс като се изпържи. :idea:

Потребителски аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 164
Регистриран на: нед авг 06, 2006 9:52 am
Местоположение: Щръклево

Мнениеот rusenec » съб окт 07, 2006 8:12 pm

всичко трябва се проба :lol:

Потребителски аватар
ustata
новобранец
новобранец
Мнения: 63
Регистриран на: съб мар 31, 2007 5:50 pm
Местоположение: karnobat
Контакти:

Мнениеот ustata » чет апр 19, 2007 2:20 pm

ами тези малки гадни люспи махаш ли ги или направо с тях???

Потребителски аватар
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4370
Регистриран на: нед мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Контакти:

Мнениеот Бат Мирче-5кила » чет апр 19, 2007 3:52 pm

ustata написа:ами тези малки гадни люспи махаш ли ги или направо с тях???

:lol: :lol: :lol: направо с тях
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".

Реклама



наблюдател
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 749
Регистриран на: чет апр 05, 2007 3:38 pm
Местоположение: Недко Митев - Смолян

Мнениеот наблюдател » пон апр 23, 2007 3:40 pm

Поборников написа:От кожата става строхотен чипс като се изпържи. :idea:


Само че на по-дребните костури, които може и да не се дерат.
А от филето на едър костур стават най-вкусните панирани хапки.
Наздраве! :partyman:

Потребителски аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 421
Регистриран на: пон яну 22, 2007 7:00 pm
Местоположение: Ботевград

Мнениеот георги н. » пон май 28, 2007 6:01 pm

5кила написа:да,ама,пичове-кожицата дава фира :lol: пробвайте ведньж да си вземете по 15 бири,опитайте ми рецептата и тогава ще си говорим :wink:

Верно кожето е супер мезе . От два поредни излета драх костурите , псувах от мързел ама накрая на алкохолната вакханалия оставих аверите да папат месцето ама кожа за тех йок :evil: Само мъ е страх че ще стана кожодер :twisted: :twisted: , не знам дали бракониерската кожичка има такъви вкусови качества :twisted: :twisted:
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .

metoo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 899
Регистриран на: нед юли 22, 2012 4:02 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Как се дере костур ?

Мнениеот metoo » нед юни 02, 2013 8:18 am


nikilaaa
новобранец
новобранец
Мнения: 74
Регистриран на: съб юли 09, 2011 8:00 pm

Re: Как се дере костур ?

Мнениеот nikilaaa » чет юни 20, 2013 8:31 pm

извинявам се за глупавия въпрос но защо се дере...за да сме сигурни че няма тении ли???

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост