Как се дере костур ?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

georgi_bg1
новобранец
новобранец
Мнения: 8
Регистриран на: Вто Юни 15, 2004 8:41 am

Как се дере костур ?

Мнение от georgi_bg1 »

Как се дере костур ?
kuneca
новобранец
новобранец
Мнения: 83
Регистриран на: Нед Апр 25, 2004 1:59 pm
Местоположение: София

!!!!!

Мнение от kuneca »

МОДЕРИРАНО!!!ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ще ти предложа друг вариант-с остьр мальк нож режеш главата,но така,че да остане да виси на кожата на корема,после правиш 2 разреза по гьрба от двете страни на грьбната перка чак до опашката,после подпьхваш прьсти от двете страни на перката,за да отлепиш малко от кожата,хващаш главата и я дьрпаш надолу-кожата се свлича заедно с червото,после хващаш отзадната страна грьбната и аналните перки и като ги дрьпнеш излизат заедно с гадните си кости дето стоят в месото-остава ти само чисто филе,ако искаш,кьсай главата от кожата-тя пада заедно с червото и самите кожи-царевично брашно и в тигана-става разкошен чипс за бира и вино :wink: може би ти звучи сложно,но се опитах да бьда по-подробен,ам,брато-тренировки му е майката :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

А най лесният начин е следният-кипваш вода ,хващаш рибката за опашката,топваш я и броиш до пет.Вадиш,изтръгваш гръбната перка и я одираш за секунда.Остава само филето и опашката,която отрязваш. :wink:
Айде дери!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 163
Регистриран на: Нед Авг 06, 2006 9:52 am
Местоположение: Щръклево

Мнение от rusenec »

аз я слагам направо във фурната с после като се упече я махам направо кожата не се занимавам
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 163
Регистриран на: Нед Авг 06, 2006 9:52 am
Местоположение: Щръклево

Мнение от rusenec »

аз я слагам направо във фурната а после като се упече я махам направо кожата не се занимавам
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

да,ама,пичове-кожицата дава фира :lol: пробвайте ведньж да си вземете по 15 бири,опитайте ми рецептата и тогава ще си говорим :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2753
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:59 pm

Мнение от Краси_поборника »

От кожата става строхотен чипс като се изпържи. :idea:
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 163
Регистриран на: Нед Авг 06, 2006 9:52 am
Местоположение: Щръклево

Мнение от rusenec »

всичко трябва се проба :lol:
Аватар
ustata
новобранец
новобранец
Мнения: 63
Регистриран на: Съб Мар 31, 2007 5:50 pm
Местоположение: karnobat
Обратна връзка:

Мнение от ustata »

ами тези малки гадни люспи махаш ли ги или направо с тях???
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ustata написа:ами тези малки гадни люспи махаш ли ги или направо с тях???
:lol: :lol: :lol: направо с тях
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 749
Регистриран на: Чет Апр 05, 2007 3:38 pm
Местоположение: Недко Митев - Смолян

Мнение от наблюдател »

Поборников написа:От кожата става строхотен чипс като се изпържи. :idea:
Само че на по-дребните костури, които може и да не се дерат.
А от филето на едър костур стават най-вкусните панирани хапки.
Наздраве! :partyman:
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 421
Регистриран на: Пон Яну 22, 2007 7:00 pm
Местоположение: Ботевград

Мнение от георги н. »

5кила написа:да,ама,пичове-кожицата дава фира :lol: пробвайте ведньж да си вземете по 15 бири,опитайте ми рецептата и тогава ще си говорим :wink:
Верно кожето е супер мезе . От два поредни излета драх костурите , псувах от мързел ама накрая на алкохолната вакханалия оставих аверите да папат месцето ама кожа за тех йок :evil: Само мъ е страх че ще стана кожодер :twisted: :twisted: , не знам дали бракониерската кожичка има такъви вкусови качества :twisted: :twisted:
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
metoo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 899
Регистриран на: Нед Юли 22, 2012 4:02 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Как се дере костур ?

Мнение от metoo »

Ето как се дере, http://the5day.com/2009/01/31/%D0%BA%D0 ... %B4%D0%B8/" onclick="window.open(this.href);return false;
nikilaaa
новобранец
новобранец
Мнения: 74
Регистриран на: Съб Юли 09, 2011 8:00 pm

Re: Как се дере костур ?

Мнение от nikilaaa »

извинявам се за глупавия въпрос но защо се дере...за да сме сигурни че няма тении ли???
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”