ВЪПРОС ЗА КОНСЕРВИРАНЕ НА КАРАКУДА

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 261
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 2:53 pm
Местоположение: Варна

Re: ВЪПРОС ЗА КОНСЕРВИРАНЕ НА КАРАКУДА

Мнение от redovi555 »

ето и моята рецепта която става бързо и без оцет особенно за каракуди и подобни таралежи
нарязвате рибата на котлети и осолявате като за пържене
в тенджера изипвате един буркан доматено пюре( купешко )
един буркан вода ,
и около половин нищесте
подправки и сол и олио на вкус
загрявате докато се получи гъст сос, ако е рядък добавяте още нищесте
нареждате рибата и поливате със соса ,ако се слага боб трябва предарително да е сварен
сега най важното варят се в тенджера под нялягане която се пълни до половината с вода като започне да фъска 2 часа
намяляте само да къкрят
КОГАТО МИНАТ ДВА ЧАСА ИЗКЛЮЧВАТЕ КОТЛОНА И ЧАКАТЕ ПОНЕ ПОЛОВИН ЧАС ЗА ДА ОТВОРИТЕ ТЕНДЖЕРЕТА, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ БУРКАНИТЕ ЩЕ СЕ ВЗРИВЯТ
от кокалите и помен няма ,
правил съм със каракуда, платика,цаца,сафрид,кефал,и скумрия тя си е класика просто спор няма да ви е сладко

9 литрова тенджера събира 8 малки или 3 от 750 грама
затова като пуснаха на промоция тенджери си купих две
и докато си смуча ракийката все нещо къкри.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”