Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняВкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Имайте милост към нас,епикурейците ,макар,че
и дон Жуаните имат нужда от такива неща
и дон Жуаните имат нужда от такива неща
Re: Вкусотии в чинии
На прохлада ,край реката,с прясно мезе и ....
Добра компания !!! Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Вкусотии в чинии
Забравих ,да кажа,че бирата и виното се ....охлаждат в реката!!!
Re: Вкусотии в чинии
Жега е но покрай,Морето....има морски полъх....
Наздраве на всички !!! Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Вкусотии в чинии
Белени домашни домати с домашна ,,моцарелла,, босилек и зехтин !
прясно-солено филе от Хамсия с копър ! Аперитива ...Ваш избор !!! Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Никога не съм бил фен на руколата,но в съчетание с горната салата ,се
случват много добре нещата + малко авокадо за цвят
случват много добре нещата + малко авокадо за цвят
Re: Вкусотии в чинии
Всичко е домашно .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Късмет.Всичко е до късмет.
Re: Вкусотии в чинии
Полях го с това.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Късмет.Всичко е до късмет.
- rikitikitavi
- разбира нещата
- Мнения: 997
- Регистриран на: Вто Мар 06, 2007 4:29 pm
- Местоположение: Варна
Re: Вкусотии в чинии
Една невероятно вкусна лятна рецепта искам да споделя.
Или казано по друг начин -кюфтенца на скара от морски кефал и платерина.
В плиткото риби Ич няма. Няколко часа изкарани във водата и видяни само четири кефала, три мини пасажа от по пет платерини, две самотни платерини и няколко любопитни иларии. Пустош. Все пак Нептун ми даде възможност да стрелям цели пет пъти и два кефала и две платерини се приготвиха да идват с мен.
Въпроса беше какво да ги правим. Нещо ново ни се хапваше.
Като идея решихме на кюфтета да ги направим.
Колко му е.
Свяляне на средния кокал. После с клещи се издърпват ребрата. Одира се лесно и кожата. За четири риби с мотането отиде половин час цялата процедура.
С месомелачката прекарахме пет пъти месото и се получи една чудна бяла каймичка. Към 800гр излезе от малко над две кила рибки.
От там един настърган голям лук, едно пакетче купешка кайма, сол и черно пиперче. Омесихме всичко здраво и в хладилника да чака време за вечеря.
За вечеря се запали скарата. Кюфтетата придобиха един добър и апетитен вид.
Малко хич не си направих труда да ги заглаждам ама. ....за ядене ги правих. После изпълних и една поръчка за бейби кюфтенца.
Станаха невероятни вкусотиики. Детето дето риба не яде, омаха половината без подканяне. Смятам това за уникално.
Та ако искате да скриете шапката на някой дет риба не яде...това е начина.
Или казано по друг начин -кюфтенца на скара от морски кефал и платерина.
В плиткото риби Ич няма. Няколко часа изкарани във водата и видяни само четири кефала, три мини пасажа от по пет платерини, две самотни платерини и няколко любопитни иларии. Пустош. Все пак Нептун ми даде възможност да стрелям цели пет пъти и два кефала и две платерини се приготвиха да идват с мен.
Въпроса беше какво да ги правим. Нещо ново ни се хапваше.
Като идея решихме на кюфтета да ги направим.
Колко му е.
Свяляне на средния кокал. После с клещи се издърпват ребрата. Одира се лесно и кожата. За четири риби с мотането отиде половин час цялата процедура.
С месомелачката прекарахме пет пъти месото и се получи една чудна бяла каймичка. Към 800гр излезе от малко над две кила рибки.
От там един настърган голям лук, едно пакетче купешка кайма, сол и черно пиперче. Омесихме всичко здраво и в хладилника да чака време за вечеря.
За вечеря се запали скарата. Кюфтетата придобиха един добър и апетитен вид.
Малко хич не си направих труда да ги заглаждам ама. ....за ядене ги правих. После изпълних и една поръчка за бейби кюфтенца.
Станаха невероятни вкусотиики. Детето дето риба не яде, омаха половината без подканяне. Смятам това за уникално.
Та ако искате да скриете шапката на някой дет риба не яде...това е начина.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
В общи линии - имаш крава, пиеш мляко!rikitikitavi написа:...кюфтенца на скара от морски кефал и платерина....
Никиииииии, пробвах да се гмуркам в Дунава, язовир и езеро - шубето е голям страх, ей!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Re: Вкусотии в чинии
И не съм голям плувец,
Но беше вкусна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
Re: Вкусотии в чинии
Пресен паламуд
На фурна ! Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- rikitikitavi
- разбира нещата
- Мнения: 997
- Регистриран на: Вто Мар 06, 2007 4:29 pm
- Местоположение: Варна
Re: Вкусотии в чинии
Ясно е,че ние мъжете Уж не можем и едни яйца да опържим. Ама понякога се налага да се покажем в една друга светлина.
Нека хора нямащи десет свободни минути да не четат долните редове!
Сезона на сафрида е.
На нас ,душата ни е в морето.
Ама на нашите нежни половинки малко им е писнало от тез чипарета,куки, кръв и риби из къщата.
Понеже без тях живота ни ще е скучен.
Е време да направим нещо специално за тях.
Разбира се има и уловка. Ако изпълните следните изброени дейности, то със сигурност ще имаме някаква "розова" изненада от половинката ни в съвсем близко бъдеще. Или много ще ни тръгне риболова.
Най вероятно и двете.
Да започнем с. .......
ГЪДЕЛИ
Първо ни трябва сафрид. Пресен. Отиваме на Калиакра. Закотвяме се на триста метра пред носа и тропаме с чипарето по дъното. Колкото и да няма две кила ще ги направим. Може и повече да отпусне Нептун и затова трябва хладилна чанта с охладители.
Две кила риба ги имаме. Трябват ни още малко неща. Налага се до магазина да отидем.
Там първо ни трябва оная микро лещата новата. КИНОА дет и викат. Няма как ще се прежалим. Трябва ни към две лъжици. Всяко малко пакетче ще ни свърши работа.
После изнамираме рафта с ония малки шишенца със странни оцети. Избиране нещо дето да има думата балсам в името. И там няколко лъжици ни трябват и колкото и микро да е шишето ще стигне.
Та.! Свършихме със специалните и сложни неща.
Трябват ни още:. Някое кило краставица и розово твърдо домати.
В къщи.
Първо КИНОАТА. Дребно неприятно нЯщо с афинитет към разсипване. Заврете литър вода. Изсипете вътре микро лещата. Оставете на котлона да ври докато се напукат зрънцата. Прецедете ги през цедка. Отделете две препълнени супени лъжици изцедени. Другото не ни трябва. Вънка има достатачно Фтичета дето биха му се зарадвали.
Вземете една краставица. Обелете я. Настържете я на рендето. На дребно. Омесете я с киноата и я наврете в хладилника.
Доматите. Надявям се твърди избрахте. Вземете белачката за картофи. Обелете доматите. Нарежете ги на парчета и ги сложете и тях в хладилника.
Четири бутилки с бира също да се сложат на хладно.
Време е за рибата. Оплакваме я хубаво. После ни трябва остър нож и дъска. Рибата се слага на дъската и се натиска за главата. Ножа се зарязва от към опашката и покрай кокала се отделя филето. Разрез покрай врата и едно филе е готово.
Обръщаме рибката върху кокала и повтаряме процедурата.
..........един половин час повтаряме едно и също.
Всеки би се замислил що по дяволите се тормози ама.....повярвайте .....има защо.
След цялата процедура имаме две шепи тънки и меки филенца. Осолявяме ги и ги слагаме на изчакване в хладилника.
Сега. Работата загрубява. Трябва да се действа бързичко,че да не утървем момента.
Първо. Нещастната краставица и лещата се поливат с специалния оцет и с малко оливце или зехтинче.
ДоматЕтата и те се заливат с оливце или зехтинец.
Взимаме голяма дълбока тенджера. Изливаме литър олио вътре.
Слагаме на котлона и даваме МАХ ПАУр. Време е да се развихрим.
Топваме филенцата в брашънце и ги мятаме в олиото. Някъде минутка и половина да цвърчат и се вадят. (Важно правило. Пускат се само по няколко парчета да си плуват без да се допират. ) Цялото пържене е петнайсетина минути.
После:
Нареждаме половинката си на масата.
Нареждаме две халби и две вилици.(можем да сложим и две салфетки ама. ...може и да не сложим).
Двете салати се посоляват и сервират.
Бирата се налива.
Тържествено се вади и топлата риба.
Ако сте успели да спазите всички инструкции то Вие сте супер.!
Да ви е сладко
Пп разчистването след толкова зор от ваша страна може благородно да го оставите на нежната половинка
Нека хора нямащи десет свободни минути да не четат долните редове!
Сезона на сафрида е.
На нас ,душата ни е в морето.
Ама на нашите нежни половинки малко им е писнало от тез чипарета,куки, кръв и риби из къщата.
Понеже без тях живота ни ще е скучен.
Е време да направим нещо специално за тях.
Разбира се има и уловка. Ако изпълните следните изброени дейности, то със сигурност ще имаме някаква "розова" изненада от половинката ни в съвсем близко бъдеще. Или много ще ни тръгне риболова.
Най вероятно и двете.
Да започнем с. .......
ГЪДЕЛИ
Първо ни трябва сафрид. Пресен. Отиваме на Калиакра. Закотвяме се на триста метра пред носа и тропаме с чипарето по дъното. Колкото и да няма две кила ще ги направим. Може и повече да отпусне Нептун и затова трябва хладилна чанта с охладители.
Две кила риба ги имаме. Трябват ни още малко неща. Налага се до магазина да отидем.
Там първо ни трябва оная микро лещата новата. КИНОА дет и викат. Няма как ще се прежалим. Трябва ни към две лъжици. Всяко малко пакетче ще ни свърши работа.
После изнамираме рафта с ония малки шишенца със странни оцети. Избиране нещо дето да има думата балсам в името. И там няколко лъжици ни трябват и колкото и микро да е шишето ще стигне.
Та.! Свършихме със специалните и сложни неща.
Трябват ни още:. Някое кило краставица и розово твърдо домати.
В къщи.
Първо КИНОАТА. Дребно неприятно нЯщо с афинитет към разсипване. Заврете литър вода. Изсипете вътре микро лещата. Оставете на котлона да ври докато се напукат зрънцата. Прецедете ги през цедка. Отделете две препълнени супени лъжици изцедени. Другото не ни трябва. Вънка има достатачно Фтичета дето биха му се зарадвали.
Вземете една краставица. Обелете я. Настържете я на рендето. На дребно. Омесете я с киноата и я наврете в хладилника.
Доматите. Надявям се твърди избрахте. Вземете белачката за картофи. Обелете доматите. Нарежете ги на парчета и ги сложете и тях в хладилника.
Четири бутилки с бира също да се сложат на хладно.
Време е за рибата. Оплакваме я хубаво. После ни трябва остър нож и дъска. Рибата се слага на дъската и се натиска за главата. Ножа се зарязва от към опашката и покрай кокала се отделя филето. Разрез покрай врата и едно филе е готово.
Обръщаме рибката върху кокала и повтаряме процедурата.
..........един половин час повтаряме едно и също.
Всеки би се замислил що по дяволите се тормози ама.....повярвайте .....има защо.
След цялата процедура имаме две шепи тънки и меки филенца. Осолявяме ги и ги слагаме на изчакване в хладилника.
Сега. Работата загрубява. Трябва да се действа бързичко,че да не утървем момента.
Първо. Нещастната краставица и лещата се поливат с специалния оцет и с малко оливце или зехтинче.
ДоматЕтата и те се заливат с оливце или зехтинец.
Взимаме голяма дълбока тенджера. Изливаме литър олио вътре.
Слагаме на котлона и даваме МАХ ПАУр. Време е да се развихрим.
Топваме филенцата в брашънце и ги мятаме в олиото. Някъде минутка и половина да цвърчат и се вадят. (Важно правило. Пускат се само по няколко парчета да си плуват без да се допират. ) Цялото пържене е петнайсетина минути.
После:
Нареждаме половинката си на масата.
Нареждаме две халби и две вилици.(можем да сложим и две салфетки ама. ...може и да не сложим).
Двете салати се посоляват и сервират.
Бирата се налива.
Тържествено се вади и топлата риба.
Ако сте успели да спазите всички инструкции то Вие сте супер.!
Да ви е сладко
Пп разчистването след толкова зор от ваша страна може благородно да го оставите на нежната половинка
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;