Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняВкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- indalo
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2197
- Регистриран на: Пет Сеп 08, 2006 10:11 pm
- Местоположение: pernik
Re: Вкусотии в чинии
Леле мале, олигавил съм се целия.
Евала за рецептите, почвам да ги пробвам една по една, а и ако ми остане време ще издам и някоя моя.
Браво за начинанието.
Евала за рецептите, почвам да ги пробвам една по една, а и ако ми остане време ще издам и някоя моя.
Браво за начинанието.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Колеги, темата е отворена за всички, така че докато готвите, хване фотото, щрак-щрак и после тук.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
...все още са коледните пости, ама не се сдържах (оня ден заклахме прасето ) и рекох да сготвя нещо с мръвка.
Чудех се какво да бъде и накрая реших - МАНАСТИРСКИ ГЮВЕЧ! Пък и името на ястието едно такова...като да не е много греховно да се сготви...
Почистих от тлъстини месото и го нарязах на порции:
Метнах мръвките да се пържат, като прибавих лук, червен и черен пипер, сол, малко соев сос и вино, а след като се позадушиха - добавих гъби и чушки, нарязани на дребно.
После сложих чаша ориз, маслини и нарязани на парчета червени домати, залях с топла вода и оставих да поври още малко под капак до полуомекване на продуктите:
След това пресипах всичко от тенджерата в тавата и я ръгнах във фурната, където се позапече до получаването на това:
Чудех се какво да бъде и накрая реших - МАНАСТИРСКИ ГЮВЕЧ! Пък и името на ястието едно такова...като да не е много греховно да се сготви...
Почистих от тлъстини месото и го нарязах на порции:
Метнах мръвките да се пържат, като прибавих лук, червен и черен пипер, сол, малко соев сос и вино, а след като се позадушиха - добавих гъби и чушки, нарязани на дребно.
После сложих чаша ориз, маслини и нарязани на парчета червени домати, залях с топла вода и оставих да поври още малко под капак до полуомекване на продуктите:
След това пресипах всичко от тенджерата в тавата и я ръгнах във фурната, където се позапече до получаването на това:
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Ами имаш хубав фотоапарат,хубави манжди праиш.
Давай Адаш.Сега почваме пробите ти.
Давай Адаш.Сега почваме пробите ти.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2581
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: Вкусотии в чинии
А кажете ми, може ли човек да свали излишните си килограми при опитване на всичките тези вкусотии! Мисля, че не! От собствен опит! И ми е кеф! И на всички и весели празници!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Re: Вкусотии в чинии
Много ми хареса-ще-се пробва-утре съм на пазара за продукти-ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
- vlado_fidera
- новобранец
- Мнения: 96
- Регистриран на: Пон Мар 28, 2005 7:34 am
- Местоположение: sofia
Re: Вкусотии в чинии
Вземаме един шаран не по малък от 2,5-3 кг.Рязваме главата и махаме опашката.Измиваме го добре под течаща вода и подсушаваме с домакинска кърпа.В 1/2 пакет масло задушавае до омекване-доматено пюре,нарязан на ситно кромид лук,морковчета,чаена чашка ориз,орехови ядки,шепа стафии, гъбки,парченца кашкавал/пушено сиренце/,черен пипер,рибна подправка.След почистване от вътрешностите го напълваме с получената смес.Зашиваме внимателно коремчето и увиваме в тесто плътно от всякъде.Тази рецепта е подходяща за сред природата.Палим огън на подходящо място и изчакваме да се образува жар.В нея слагаме подница-съд за печене на хляб и покриваме с връшник-метален капак с диаметър според големината на подницата.Щом глината/калта/започне да побелява а капака стане почти червен разриваме жара и в подницата поставяме шарана.Покриваме с връшника и отгоре посипваме с гореща пепел и жар.От време на време жарта се подменя с нова за да може подницата да поеме от топлината и да задържи температурата постоянна.Печем около 1,15-1,20 мин.Така приготвения шаран става невероятно вкусен и пикантен.Но ако не сме сред природата тази рецепта я правим на домашни условия като рибата в случея печем в тава и съответно във фурната при температура от около 200 градуса за около 1 час като фурната трябва да е загрята предварително.Който е изпробвал рецептата всеки казва че крайния резултат е 6+.Пробвайте и Вие.Наздраве и добър апетит!
НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА, МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Владо, ами снимчици?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
- vlado_fidera
- новобранец
- Мнения: 96
- Регистриран на: Пон Мар 28, 2005 7:34 am
- Местоположение: sofia
Re: Вкусотии в чинии
Като си отделя пари и си купя нов цифров фотоапарат ще направя снимки и ще ги кача.По независещи от мен причини се разделих с два фотоарапата и именно това ме спира .Иначе проблема е никакъв
НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА, МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
По време на грипна ваканция, какво му остава друго на човек, освен да вземе мерки за превенция и да убие време на топло около готварската печка.
И така...
Какво да бъде този път?
На принципа "клин, клин избива", рекох да метна едни свински пържолки, надявайки се, че не са кашляли до вчера.
Направих марина от олио, вино и всички налични подправки в шкафа:
Извадих плик замразени зеленчуци от фризера /морковче, чушки, син домат, червен, тиквички, краставица и лук/ и тях също ги мариновах.
..след което заминаха на скарата:
Пържолите ги последваха, като и едни наденички им правеха компания:
Чрез свинско и винско - към пълна победа над грипа! Ай, наздраве!
И така...
Какво да бъде този път?
На принципа "клин, клин избива", рекох да метна едни свински пържолки, надявайки се, че не са кашляли до вчера.
Направих марина от олио, вино и всички налични подправки в шкафа:
Извадих плик замразени зеленчуци от фризера /морковче, чушки, син домат, червен, тиквички, краставица и лук/ и тях също ги мариновах.
..след което заминаха на скарата:
Пържолите ги последваха, като и едни наденички им правеха компания:
Чрез свинско и винско - към пълна победа над грипа! Ай, наздраве!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 127
- Регистриран на: Вто Сеп 23, 2008 6:05 pm
- Местоположение: Нова Загора
Re: Вкусотии в чинии
Само така колега браво за рецептити.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Темата е отворена за всички кулинари с фотоапарат в ръка, така че дерзайте и вие.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Брех, че мързели, никой не се включва...
Като ви мързи да готвите, мързи ли ви и да папкате, а?
Ето как направих СМЯДОВСКА ЛУКАНКА
И такаааа...заколваме едно прасе и едно теле.
Смесваме мръвките в следните пропорции:
35% телешко месо;
45% свинско /ама най-добре да е от източнобалканска порода/
25% гръдна сланина от прасето
Подправки за 1 кг:
22 гр. сол;
4-5 гр. черен пипер;
1 гр. чесън;
3 гр. кардамоМ...или карадамоН ...май се среща в двата варианта;
2-3 гр. захар;
1гр. чилска селитра...к'вото и да е т'ва
Месото се реже на парчета, охлажда се, отделните парчета не се допират едно до друго.
Сланината се мели охладена, от -2 до 4 градуса.
Месото се смила два пъти, с две решетки, първо с едра, после с по-ситна.
Да онагледим нещата дотук:
Част от каймата я смесих със ситно нарязан праз, за да станат някакви наденички:
А това е сместа за луканките:
Срещу 5 кинта от 1 транжорна взех 10 метра говежди черва, които са за около 5 кг. кайма. Преди употреба се накисват в хладка вода:
След това чИрвото се надява, от каймата заформих нещо като говънца , за да влиза по-лесно в мелачката и започнах пълненето:
Получи се това:
Ааааа...за каймата да ви кажа, както е по рецепта, първо едро, после ситно:
Луканчици:
Луканчици, наденички с праз и наденички с...ъъъ....подправки разни:
Упс!
Забравих да ви кажа - след смилането на каймата, сместа се остава ден-два да узрее и да придобие червен цвят!
След като чИрвата са натъпкани като гньетена чушка , следва опушване.
Най-добре е сами да си я опушите като за предпочитане е да използвате акация, бук или бял дъб.
Мен ме домързя и занесох мръвките да се пушат в един цех, та ето ги опушени:
След това луканките се валират за първи път.
Следва сушене в продължение на 58 дни и е готова луканчицата.
Вярвам, че няма смисъл да обяснявам какво се прави след като се изсуши.
Наздраве и весела Коледа!
Като ви мързи да готвите, мързи ли ви и да папкате, а?
Ето как направих СМЯДОВСКА ЛУКАНКА
И такаааа...заколваме едно прасе и едно теле.
Смесваме мръвките в следните пропорции:
35% телешко месо;
45% свинско /ама най-добре да е от източнобалканска порода/
25% гръдна сланина от прасето
Подправки за 1 кг:
22 гр. сол;
4-5 гр. черен пипер;
1 гр. чесън;
3 гр. кардамоМ...или карадамоН ...май се среща в двата варианта;
2-3 гр. захар;
1гр. чилска селитра...к'вото и да е т'ва
Месото се реже на парчета, охлажда се, отделните парчета не се допират едно до друго.
Сланината се мели охладена, от -2 до 4 градуса.
Месото се смила два пъти, с две решетки, първо с едра, после с по-ситна.
Да онагледим нещата дотук:
Част от каймата я смесих със ситно нарязан праз, за да станат някакви наденички:
А това е сместа за луканките:
Срещу 5 кинта от 1 транжорна взех 10 метра говежди черва, които са за около 5 кг. кайма. Преди употреба се накисват в хладка вода:
След това чИрвото се надява, от каймата заформих нещо като говънца , за да влиза по-лесно в мелачката и започнах пълненето:
Получи се това:
Ааааа...за каймата да ви кажа, както е по рецепта, първо едро, после ситно:
Луканчици:
Луканчици, наденички с праз и наденички с...ъъъ....подправки разни:
Упс!
Забравих да ви кажа - след смилането на каймата, сместа се остава ден-два да узрее и да придобие червен цвят!
След като чИрвата са натъпкани като гньетена чушка , следва опушване.
Най-добре е сами да си я опушите като за предпочитане е да използвате акация, бук или бял дъб.
Мен ме домързя и занесох мръвките да се пушат в един цех, та ето ги опушени:
След това луканките се валират за първи път.
Следва сушене в продължение на 58 дни и е готова луканчицата.
Вярвам, че няма смисъл да обяснявам какво се прави след като се изсуши.
Наздраве и весела Коледа!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...