Пастет от прясна риба.

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Заключено
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 410
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 6:45 am
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Пастет от прясна риба.

Мнение от babushka »

Това е стара рецепта от моята колекция /1992г/, може би някои от вас я знаят и в друг вариант.
Продукти за една доза:
300 г прясна /несолена/ риба, добре почистена, по избор,
125 г краве масло, 1 глава кромид лек,
средата на 2 филии сух, бял хляб, 2 средно големи сварени картофа,
1 с.л. оцет, 1 ч.л. стафиди, 1 щипка настъргана лимонена кора, сол, черен пипер на вкус и магданоз за гарнитура / ситно нарязан/.

Начин на приготвяне:
Почистената риба се нарязва на парчета и се вари в леко подсолена вода. Като кипне водата се прибавя оцетът.
Рибата се вари до разваряване, след което бульона се прецежда, а рибеното месо се претрира през сито заедно със сварените картофи. Прибавят се вкусовите подправки и накиснатия в бульона и изтискан хляб. Сместа се смесва добре и към нея се прибавя разбитото / с миксер/ на пяна масло. Готовият пастет се наръства със ситно нарязаният магданоз и се гарнира с лимонени резенчета, почистени от кората и семките, 1-2 сварени и нарязани яйца и няколко маслини.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Re: Пастет от прясна риба.

Мнение от sapuna »

..............................
Прекалихте!!!
Изтрих две страници мнения,но темата я оставям-все пак си е рецепта!
Преди да напишете нещо помислете!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Заключено

Обратно към “Риболовна кухня”