Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняКонсервиране на риба
Модератор: sapuna
Консервиране на риба
Моля, кажети ми някоя рецепта за консервиране на риба .
Re: Консервиране на риба
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=20&t=18836
Пробвал съм рецептата на колежката с цаца. Става перфектно.
Пробвал съм рецептата на колежката с цаца. Става перфектно.
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
пак за риба ще отидем !!!
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 264
- Регистриран на: Вто Яну 15, 2008 9:16 pm
- Местоположение: РУСЕ
- Обратна връзка:
Re: Консервиране на риба
Може и да повторя рецептата, нямям спомен дали съм я пускал, но е перфектна и я ползвам доста години. Рецептата е за 3кг. риба /всякаква/, но може които желае да си я преизчисли за повече. Значи 3кг. изчистена риба нарязана на парчета,300мл. олио, 300мл. хубав оцет, чер пипер, бахар, кисели краставички, грах и доматено пюре/ отива около 1 буркан за доза/. Рибата се слага в тенджерата под налягане/ хубаво е да се сложи скаричката на тенджерата, ако има такава и рибата да се нареди върху нея/ залива се с олиото и оцета и се слагат малко от подправките. Затваря се тенджерата и се слага на котлона. След като заври/тоест започне леко да изпуска пара през клапана/, огънят се намаля и се вари 20мин. След което рибата се оставя да изстине в тенджерата, без да се отваря капака на същата/по принцип аз я варя вечерта и след като я смъкна от котлона я вадя на другият ден/. Реди се в буркани, като се редува ред риба, ред краставички и грах, ред доматено пюре, като между тях се слагат и от останалите подправки и така се редува докато се напълни буркана. След като се затворят бурканите се заваряват 30мин.Става перфектна,а костите направо се стопяват. Може да се консумира веднага. Ами това е дано да съм бил полезен, но си заслужава да се пробва.
Който го може, си го може!