Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняЗа черната мраня
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пет Юли 10, 2009 12:14 am
- Местоположение: Пещера
За черната мраня
Някои може ли да ми даде рецепта за черната мраня освен пържена,в нашага градска река има много мряна и някои друг клен,мярка се и пастърва (американка) избягала от рибарника по нагоре по реката.За тези които искат да знаят каде се намира обеснявам:Стара река, която минава през град Пещера (област Пазаржик).Наи интересното е ,че я ловя от моста в центара на града
- dancho11
- новобранец
- Мнения: 92
- Регистриран на: Нед Май 21, 2006 2:13 pm
- Местоположение: Русе, Луковит
- Обратна връзка:
Re: За черната мраня
Според мен , най - добрият вариянт е пържена. И аз едно време я ловях от моста в центъра на Луковит, ама много срекмета и парашути........спирам че се ядосах.
Иначе, много я харесвам тая рибка
Иначе, много я харесвам тая рибка
Re: За черната мраня
По-мое скромно мнение,черната мряна е с доста добри вкусови качества,макар и пържена.Предвит не големите и размери,трудно може да се приготви по-друг начин,освен ако не надърпаш няколко екземпляра поне по 25-30 см. и да опиташ нещо на скарата.
TICA FAN
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пет Юли 10, 2009 12:14 am
- Местоположение: Пещера
Re: За черната мраня
ок пържена ще си я правя благодаря
Re: За черната мраня
Има и една друга рецепта за мрена на сач или плоча.Нарязваш много лук и го размесваш с мрените,слагаш на сача покриваш с капак възможно най-добре.След 15-20 минути са екстра.Охладеното бяло вино много им отива
НЕ ЩЕМ АКЪЛ,ДАЙТЕ НИ ПАРИ!!!
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5612
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: За черната мраня
Нареди я на чиния,осоли ,малко олио и в микровълновата за 10м. Като истине почваш да хрупаш.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти
Re: За черната мраня
Печена на жар,увита в намокрена амбалажна хартия от тази кафявата като във всяка рибка се слага по една чаена лъжичка краве масло и леко усолена,пече се докъто хартията почернее първият слой.Всяка рибка се увива в 3 слоя хартия.
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Мнения: 447
- Регистриран на: Нед Яну 29, 2006 11:06 am
- Местоположение: varna
- Обратна връзка:
Re: За черната мраня
пасирай в една чаша копър ,чесън ,магданоз и девисил със една лъжица олио , 1/2 лимонов сок и малко сол.изпържената риба я мажеш със сместа докато е топла и после ми се обади... ако не ти е харесало
kasmet