Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняКаракуда със чесън
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3796
- Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
- Местоположение: Strumica/Macedonia
- Обратна връзка:
Каракуда със чесън
Кой не е пробвал,задължително да пробва
Две каракуди пият 600 мл вино
Значи ,така-------
Махаш им главите,и се започва със нарезване на рибата през 1 см максимум,дълбоко се до средната кост.
Там кадето се прави реза,се слагат малки исечени части от бел лук(по 2 във рез)
Рибата се пържи във горещо олио на следващиа начин.(на макс)
Три минути от едната страна,па три от другата,па повторно три минути от първата страна,па още три минути от другата.
Не остава нито една дребна кост,наистина не съм очаквал че една каракуда може да е толко вкусна.
Направо се налихме от вкусотия
Две каракуди пият 600 мл вино
Значи ,така-------
Махаш им главите,и се започва със нарезване на рибата през 1 см максимум,дълбоко се до средната кост.
Там кадето се прави реза,се слагат малки исечени части от бел лук(по 2 във рез)
Рибата се пържи във горещо олио на следващиа начин.(на макс)
Три минути от едната страна,па три от другата,па повторно три минути от първата страна,па още три минути от другата.
Не остава нито една дребна кост,наистина не съм очаквал че една каракуда може да е толко вкусна.
Направо се налихме от вкусотия
Последно промяна от Nikola Polizovski на Сря Яну 13, 2010 4:59 pm, променено общо 1 път.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 113
- Регистриран на: Вто Дек 08, 2009 3:36 pm
- Местоположение: софия
Re: Каракуда със бел лук
Само веднъж ядох каракуда очаквах да е по гадно ама не е лоша четох че ако е много жълта станала от тиня да преседи в прясно мляко за едно денонощие а рецептата ше се пробва
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2708
- Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
- Местоположение: "Резерват Северозапад"
- Обратна връзка:
Re: Каракуда със бел лук
Тя жълтата не е жълта от тинята колега,а си и е такъв сорта.И е по-вкусна даже от бялата,а и по-едра.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 113
- Регистриран на: Вто Дек 08, 2009 3:36 pm
- Местоположение: софия
Re: Каракуда със бел лук
да де златиста ама като са по дребни е по добре и като се препържиstich написа:Тя жълтата не е жълта от тинята колега,а си и е такъв сорта.И е по-вкусна даже от бялата,а и по-едра.
Re: Каракуда със бел лук
Убаво е че видох рецептата,употребих червеноперка-стана,море винце червено...
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3796
- Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
- Местоположение: Strumica/Macedonia
- Обратна връзка:
Re: Каракуда със бел лук
Хубаво пробвай и с каракуда поне половинка да е.starcho написа:Убаво е че видох рецептата,употребих червеноперка-стана,море винце червено...
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Re: Каракуда със бел лук
Обещавам,макар и редко да я употребявам.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
- Мнения: 1357
- Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:32 pm
- Местоположение: В.ТЪРНОВО
Re: Каракуда със бел лук
Интересна рецепта ,ще я пробвам Весело посрещане на новата година
п.п.Хубавата едра каракуда (около 500-1000гр.)расла на свободен водоем е много по вкусна отколкото някой шаран хранен с всякакви мизерии в някой рибарник.Още повече че рецептата на Никола се приготвя с лук,а лука убива миризмата на тиня
п.п.Хубавата едра каракуда (около 500-1000гр.)расла на свободен водоем е много по вкусна отколкото някой шаран хранен с всякакви мизерии в някой рибарник.Още повече че рецептата на Никола се приготвя с лук,а лука убива миризмата на тиня
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2708
- Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
- Местоположение: "Резерват Северозапад"
- Обратна връзка:
Re: Каракуда със бел лук
майсторчето страхил написа:...
п.п.Хубавата едра каракуда (около 500-1000гр.)расла на свободен водоем е много по вкусна отколкото някой шаран хранен с всякакви мизерии в някой рибарник...
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3796
- Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
- Местоположение: Strumica/Macedonia
- Обратна връзка:
Re: Каракуда със чесън
Искам сам да си направя една забележка.Вече съм изправил заглавието кадето наместо бел лук-сложих чесън.
Мислех че на чесъна казвате бел лук,но чак сега видех как трябва
Иначе при нас на лук,казваме- кромид а на чесън-лук
Бон Апетит.
Мислех че на чесъна казвате бел лук,но чак сега видех как трябва
Иначе при нас на лук,казваме- кромид а на чесън-лук
Бон Апетит.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Мнения: 2101
- Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Каракуда със чесън
последно с тва или с тва се прави?
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3796
- Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
- Местоположение: Strumica/Macedonia
- Обратна връзка:
Re: Каракуда със чесън
С второтобаш_майстора написа:последно с тва или с тва се прави?
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Мнения: 2101
- Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Каракуда със чесън
ясно!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Re: Каракуда със чесън
Кромид казваме на дъртио лук, а младичкия с зелена перушина-пресен лук,но знам че в македония на чесъна казват лукче.Ама ми хареса червеноперката с лук,тя не е на вкус като каракудата.Другия вариант на чесъна е сос с който рибока стои няколко часа и се яде студен-попчета с такъв сос са прекрасни.