Каракуда със чесън

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3796
Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
Местоположение: Strumica/Macedonia
Обратна връзка:

Каракуда със чесън

Мнение от Nikola Polizovski »

Кой не е пробвал,задължително да пробва :!:
Две каракуди пият 600 мл вино :wink:
Значи ,така-------
Махаш им главите,и се започва със нарезване на рибата през 1 см максимум,дълбоко се до средната кост.
Там кадето се прави реза,се слагат малки исечени части от бел лук(по 2 във рез)
Рибата се пържи във горещо олио на следващиа начин.(на макс)
Три минути от едната страна,па три от другата,па повторно три минути от първата страна,па още три минути от другата.
Не остава нито една дребна кост,наистина не съм очаквал че една каракуда може да е толко вкусна. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Направо се налихме от вкусотия :mrgreen:
Последно промяна от Nikola Polizovski на Сря Яну 13, 2010 4:59 pm, променено общо 1 път.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
tubusa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 113
Регистриран на: Вто Дек 08, 2009 3:36 pm
Местоположение: софия

Re: Каракуда със бел лук

Мнение от tubusa »

Само веднъж ядох каракуда очаквах да е по гадно ама не е лоша четох че ако е много жълта станала от тиня да преседи в прясно мляко за едно денонощие а рецептата ше се пробва
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2708
Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
Местоположение: "Резерват Северозапад"
Обратна връзка:

Re: Каракуда със бел лук

Мнение от stich »

Тя жълтата не е жълта от тинята колега,а си и е такъв сорта.И е по-вкусна даже от бялата,а и по-едра. :wink:
Изображение
tubusa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 113
Регистриран на: Вто Дек 08, 2009 3:36 pm
Местоположение: софия

Re: Каракуда със бел лук

Мнение от tubusa »

stich написа:Тя жълтата не е жълта от тинята колега,а си и е такъв сорта.И е по-вкусна даже от бялата,а и по-едра. :wink:
да де златиста ама като са по дребни е по добре и като се препържи :drinkers:
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Каракуда със бел лук

Мнение от starcho »

Убаво е че видох рецептата,употребих червеноперка-стана,море винце червено...
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3796
Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
Местоположение: Strumica/Macedonia
Обратна връзка:

Re: Каракуда със бел лук

Мнение от Nikola Polizovski »

starcho написа:Убаво е че видох рецептата,употребих червеноперка-стана,море винце червено...
Хубаво :drinkers: :drinkers: пробвай и с каракуда поне половинка :wink: да е.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Каракуда със бел лук

Мнение от starcho »

Обещавам,макар и редко да я употребявам.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1357
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:32 pm
Местоположение: В.ТЪРНОВО

Re: Каракуда със бел лук

Мнение от майсторчето страхил »

Интересна рецепта ,ще я пробвам :smt023 Весело посрещане на новата година :drinkers:
п.п.Хубавата едра каракуда (около 500-1000гр.)расла на свободен водоем е много по вкусна отколкото някой шаран хранен с всякакви мизерии в някой рибарник.Още повече че рецептата на Никола се приготвя с лук,а лука убива миризмата на тиня :wink: :smt023
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2708
Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
Местоположение: "Резерват Северозапад"
Обратна връзка:

Re: Каракуда със бел лук

Мнение от stich »

майсторчето страхил написа:...
п.п.Хубавата едра каракуда (около 500-1000гр.)расла на свободен водоем е много по вкусна отколкото някой шаран хранен с всякакви мизерии в някой рибарник...
:smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3796
Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
Местоположение: Strumica/Macedonia
Обратна връзка:

Re: Каракуда със чесън

Мнение от Nikola Polizovski »

Искам сам да си направя една забележка.Вече съм изправил заглавието :D кадето наместо бел лук-сложих чесън.
Мислех че на чесъна казвате бел лук,но чак сега видех как трябва :wink:
Иначе при нас на лук,казваме- кромид а на чесън-лук :wink:
Бон Апетит.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2101
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Каракуда със чесън

Мнение от баш_майстора »

последно с тва Изображение или с тва Изображение се прави?
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3796
Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
Местоположение: Strumica/Macedonia
Обратна връзка:

Re: Каракуда със чесън

Мнение от Nikola Polizovski »

баш_майстора написа:последно с тва Изображение или с тва Изображение се прави?
С второто :D
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2101
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Каракуда със чесън

Мнение от баш_майстора »

ясно! :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Каракуда със чесън

Мнение от starcho »

Кромид казваме на дъртио лук, а младичкия с зелена перушина-пресен лук,но знам че в македония на чесъна казват лукче.Ама ми хареса червеноперката с лук,тя не е на вкус като каракудата.Другия вариант на чесъна е сос с който рибока стои няколко часа и се яде студен-попчета с такъв сос са прекрасни.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”