Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняУЛОВИХМЕ РИБАТА, А СЛЕД ТОВА?
Модератор: sapuna
Re: УЛОВИХМЕ РИБАТА, А СЛЕД ТОВА?
За пръв път чувам за такива рецепти.румчо-01 написа:Препоръчвам ти да прочетеш пак рецептата на manuk, действително той я слага сурова в бурканите, без да я осолява, просто това не е необходимо. Солта се слага в дъното на буркана с олиото. Смятам, че като осолиш рибата предварително, няма как да прецениш колко сол е необходима, защото тя ще поеме сол, колкото и дадеш.milen92 написа:....Така като чета май само manuk е правил риба в буркани.Пораспитах стари рибари и те ми казаха че рибата се посолява отцежда се в гаца и си слага в буркани след това 4.5часа варене това е
И още нещо manuk вари рибата 2,5 часа, но под налягане, той е обяснил защо и какви са гаранциите за бурканите.
Лично аз никога няма да си причиня,
Такова нещо.
Първо защото ям прясната риба прясна,
А в буркан мариновам по друга рецепта.
Пък и на морето си търся квартира
С фризер,за замразяване задължително.
Та ако ви е повече рибата,и нямате фризер я изчистете,в леген я сложете в морска сол за сафрид поне 12 часа,чернокоп и 5 стигат,паламуда може
И в саламура на парчета.
После ги изплаквам с чиста вода,и в оцет.
12 часа,паламуд и повече може дори 24.
И буркани,без варене.
Като всичко е отцедено да няма влага,
Малко чер пипер се слагат дафиново листо,2,3 листа на буркан.
Кипва се олио да му излезе влагата,
Като изстине се залива буркана с рибата,
И на хладно да зрее.
След 20 дни е готово за ядене.
За това мезе има записвания
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.