ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

ПИСАНА

ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Мнениеот ПИСАНА » чет сеп 23, 2004 11:00 pm

ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ РИБАРИ!АКО ИМА КУЛИНАРИ НЕКА МИ КАЖАТ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА В БУРКАНИ.ПОСЛЕ СТЕРИЛИЗИРА ЛИ СЕ?ЧУВАЛА СЪМ ,ЧЕ СТАВАЛА МНОГО ВКУСА И КОСТИТЕ И СЕ СТОПЯВАЛИ ,ИЗЧЕЗВАЛИ,СТАВАЛА ''МОЗЪК''! УСПЕХ И ДА ХВАЩАТЕ ПОВЕЧЕ РИБА,ЗА ДА ИМА КАКВО ДА СЛАГАМЕ В БУРКАНИТЕ :P !

ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Реклама



паци
новобранец
новобранец
Мнения: 69
Регистриран на: пон юни 28, 2004 10:18 am
Местоположение: софия

Мнениеот паци » пет сеп 24, 2004 10:28 am

Ще ти дам моята рецепта за всякаква риба.
Рибата я режеш на не много големи парчета осоляваш я и я оставяш да се отцеди.
Необходимите продукти са:
Доматено пюре,кисели краставички,грах,дафинов лист,черен пипер на зърна/може зрял боб вместо грах/.На дъното на бурканче от лютеница слагаш една лъжица от пюрето след това един ред риба.Върху нея пак пюре и грах+няколко зърна пипер и резънчета краставичка дафиновия лист по стената на бурканчето.Итака докато напълниш бурканчето.Варенето изисква време не по-малко от 4 часа.Това е от мен НАЗДРАВЕ :D

Потребителски аватар
amatjora
новобранец
новобранец
Мнения: 74
Регистриран на: вт юни 01, 2004 8:29 am
Местоположение: Sofia

Мнениеот amatjora » пет сеп 24, 2004 1:53 pm

Не се ли слага и оцет за да се стопят костите?
Стува ми се, че е необходима някаква киселина за да се разгради калция.

паци
новобранец
новобранец
Мнения: 69
Регистриран на: пон юни 28, 2004 10:18 am
Местоположение: софия

Мнениеот паци » пет сеп 24, 2004 3:17 pm

Нямя нужда от оцет или друга киселина.Само забравих да кажа че по желание на консуматора може да се добави камба на кръгчета.От всички сладководни видове които съм консервирал платиката като чели става най-добре но това си е мое мнение.

Hristo Yordanov Mladenov
новобранец
новобранец
Мнения: 35
Регистриран на: нед окт 17, 2004 1:15 am

Мнениеот Hristo Yordanov Mladenov » нед окт 17, 2004 4:40 am

Moga da dam recepta za marinovana riba no e prepora4itelno ribata da e nqkakva bez zna4enie kakva no da e MORSKA [primerno taka stava mn dobre zargana,safrid,skumriq,ilariq,platerina,tricona]!
Ribata se po4istva i se slaga v gevgir sa sol da sedi 24 4asa dokato se ocedi hubavo.Sled tova se izkisva za okolo 2 -3 chasa vav voda,posle se slaga v ocet!No spored ribata naprimer ako e safrid nqkade okolo 12 4asa ako e ilariq 15 17 4asa i taka kolkkoto e po debna ribata tolkova po malko sedi v oceta!Sle kato prestoi v oceta se izkisva pak za okolo 3 -4 chasa,narejda se v burkani i se zaliva sas sgore6teno olio i ocet v saotno6enie 1:1!A propusnah da kajq 4e predi da se zalee v burkanite se slaga bahar,dafinov list i drugite mu saltanati}}}
Farlqsh,Vadish,Farlqsh,Vadish,VAdish,Vadish,Vadish.To ot tolkova mogo riba nqma vreme da farlish.!

Потребителски аватар
meto
новобранец
новобранец
Мнения: 50
Регистриран на: съб окт 16, 2004 11:22 am
Местоположение: Благоевград
Контакти:

Мнениеот meto » нед окт 17, 2004 3:02 pm

Eto vo oshte 1 recepta stava za sekva riba!
Rejat se ribite na pardcheta da vlizat v burkanite (nai dobre 1 litar).Sled tova se variat v smes ocet i olio 1:1 da vrat 4-5 chasa na tih ogan!!!Sled tova v burkanite se slagat malko liutenichka cher piper kiseli krasrvaichki dafinof list po jelanie koi kakto iska moe i da ne se slaga nishto.Zatvarat se i se kipvat.Tova e! :)

Реклама



Hristo Yordanov Mladenov
новобранец
новобранец
Мнения: 35
Регистриран на: нед окт 17, 2004 1:15 am

Мнениеот Hristo Yordanov Mladenov » ср окт 20, 2004 10:08 pm

Meto taka kato pro4etah tvoita recepta i mi sa stori dosta vkusna trqbva da q probvam



P.S>probval li si s morska riba kak e 6toto az sum ot BAPHA !!!
Farlqsh,Vadish,Farlqsh,Vadish,VAdish,Vadish,Vadish.To ot tolkova mogo riba nqma vreme da farlish.!

slims
новобранец
новобранец
Мнения: 29
Регистриран на: ср авг 04, 2004 9:20 pm
Местоположение: София

Мнениеот slims » чет окт 21, 2004 10:50 pm

рецептата на паци наистина е страхотна.Пробвала съм риба приготвена по този начин .Мога да ти дам по елементарна
почистената риба се осолява /сол и в коремчето/ред риба,ред сол.трябва да е морска сол/става и с готварска /48 часа да преседи,ако е костелива с вилица отделяш месо от кости,в бурканчета редиш ред риба ред дафинов лист,чер пипер на зърна,може и бахар.Заливаш с една лъжица оцет и 3 олио,затваряш и вариш ,да кипне.Става добро но малко тежко мезе
Бъди добър,прави добро

BrainDemage_MaSTeR
новобранец
новобранец
Мнения: 51
Регистриран на: пет авг 20, 2004 4:28 pm

Мнениеот BrainDemage_MaSTeR » пет окт 22, 2004 7:43 am

Ми ето една рецепта от един сайт:

Рибна консерва
Много пъти съм ял такава домашно направена консерва и съм питал за рецептата, ама все едни хора, га че у двата метра ще си я носят. "Ми много лесно става, много е просто, ма къде съм я сложил сега, ми имаше нек'ва тънкост...." Куп оправдания, за да не я дадат. А то било просто. Благодаря на Добромир, че я публикува, аз пък я взех и сложих тук.

Необходими продукти
Няколко риби: шаран, каракуда, платика, толстолоб, по-дебел костур

Доматено пюре
Грах или фасул
Дафинов лист
Черен пипер на зърна
Оцет
Сол на вкус


Приготовление
Рибата се разфасова на малко по-едри парчета, от тези, които се приготвят за пържене.
С ножица се махат всички перки на рибата. Осолява се и се пържи оваляна в бяло брашно до леко зачервяване, без да се препържва.
Подрежда се в бурканчета от лютеница като след ред риба се слага лъжица изварено доматено пюре и лъжица грах или зрял фасул, после пак ред риба, пюре, грах/фасул. Отгоре се залива с 3-4 лъжици мазнина (останала от пърженето, ако е малко - добавя се олио), 2 лъжици оцет (за стопяване на костите), дафинов лист и 3-4 зрънца черен пипер.

Бурканите да не се препълват! Вари се 2 часа и половина.


Потребителски аватар
meto
новобранец
новобранец
Мнения: 50
Регистриран на: съб окт 16, 2004 11:22 am
Местоположение: Благоевград
Контакти:

Мнениеот meto » пет окт 22, 2004 3:59 pm

Hristo Yordanov Mladenov ne ne sum probval s morska riba az sum ot Blagoevgrad i tuka kakto se seshtash niama kak da probvam:)Mnalata godina pravih sas skobar i nikfi iadove kato istinska riba si e ;)
PS: Ako nekoi iska podrobnosti za receptata da mi drasne nekoi red tuka ili ne e-maila moe i na ICQ ako se vijdat de che ne pomna dali sum gi dal :)

Потребителски аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 121
Регистриран на: пон сеп 06, 2004 7:23 pm
Местоположение: Sofia
Контакти:

Мнениеот bobsana » пет окт 22, 2004 7:37 pm

Можете да импровизирате с всякакви риби и подправки само след като се спазят 2 принципа:
1. задължително оцет или нещо приготвено от домати /пюре, лютеница, дом. сок/ в никакъв случай да не се ползват и оцет и домат а само едното, аз предпочитам да не е оцет.
2. да се вари много време, поне 3-4 часа.
И в заключение ще кажа, че по-тлъстите риби правят чудесни консерви. Такива като платиката, скумрия, шаран, толстолоп

Реклама



ivan_yo8835

Маринована риба ;Ропотамо|

Мнениеот ivan_yo8835 » пон ное 22, 2004 5:11 pm

В тенджера подходяща за количеството риба, на дъното се нареждат лозови пръчки /за да не загори/. Нарязва се рибата на удобни парчета исе реди в тенджерата. Залива се с равни количества оцет и олио/мериш счаша/ и след всяка трета/оцет иолио/ чаша вода, до обливане на рибата с около 2 до 3 пръста над нея. Вари се на бавен огън може и 3 до4 ч. но най вече докато изври оцета и омекнат костите. След туй редиш буркана ред грах/стар фасул/ риба, кисели краставички ,кет чуп, д.лист, чер пипер може и още нещо. Затваряш и вариш около 40мин. :idea: :idea: :idea:

KRIVIJ
новобранец
новобранец
Мнения: 12
Регистриран на: ср фев 23, 2005 7:53 pm

ЗА МАРИНОВАНА И ДР. РИБА

Мнениеот KRIVIJ » пон фев 28, 2005 11:44 am

И АЗ ДА ВИ КАЖА НЕЩО ОПИТАНО.

ЗА МАРИНОВАНА РИБА:
ОСОЛЯВАНЕТО С МАРИНА - КОЙ КАК СИ ЗНАЕ И Е СИГУРЕН, ЗАЩОТО ЗАВИСИ ОТ РИБАТА, ГОЛАМИНАТА И Т.Н.
СЛЕД ОСОЛЯВАНЕТО [b]В МАРИНА [/b]И ОТКАПВАНЕТО НА РИБАТА, ЗАГРЯВАМ ОЛИОТО - КОЛИЧЕСТВОТО СПОРЕД КОЛИЧЕСТВО Р., ПРИ ЗАГРЯВАНЕТО СЛАГАМ 1-2 парченца ябълка да се запържат.
ДРУГОТО Е СЪЩОТО.ПРИ САФРИДА/АЗ ТАКОВА СИ ПРАВЯ/, ВСЕКИ САФРИФ ТОПВАМ В ОЛИОТО, РЕДЯ ПЛЪТНО В БУРКАНА И ОТГОРЕ , АКО ИМА ОЩЕ МЯСТО ДОЛИВАМ ОТ ОЛИОТО.ПОДПРАВКИТЕ - КОЙ КАКВОТО ЗНАЕ И ИСКА.
И............... ХУБАВО ВИНО ИЛИ БИРА.ХА, НАЗДРАВЕ!!!!!!!!! :D :lol:

ТЯ ЗА ТОВА СЕ КАЗВА - МАРИНОВАНА - ОСОЛЯВА СЕ И СЕ КИСНЕ В МАРИНА, А ТАМ ВАРЯ: ВОДА , СОЛ, ОЦЕТ, ЧЕР П., ДАФИНОВ ЛИСТ - КАКВОТО ИСКАМ.ЗА СОЛТА - ВСЕКИ ПЪТ РАЗЛИЧНО ПРАВЯ, ЧЕ МНОГО МЕ Е СТРАХ - БЕЗСОЛНА РИБА .....................ВСИЧКО ХВЪРЛЯШ, АМА ПРЕСОЛЕНА - НА КУЧЕТО ВАРЯ ПОПАРА. :lol: :wink: :D :lol:

hrivas
новобранец
новобранец
Мнения: 6
Регистриран на: ср май 31, 2006 4:59 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот hrivas » ср май 31, 2006 5:11 pm

Става със всякаква риба, подходяща за пържене.
Прави се пастет от чесън, като вместо тарама се използва чесъна. Накратко: Накисва се един стар хляб във вода,изстисква се!!!. смачква се чесъна и започвате яко бъркане с прибавяне на олио през три - пет минути, като при разбиване на майонеза /само в една посока, иначе се пресича/. Като свършите хляба още 15 мин. бъркане да се получи гъста течна маса. Пържете рибата и охлаждате, след час заливате с чесновата паста и на другия ден се стерилизира по общи правила. може да се консумира и в този си вид , демек прясна. В Бургаско му викат Гръцка марината .

Потребителски аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6943
Регистриран на: пон юли 03, 2006 10:46 am
Местоположение: Пловдив

Мнениеот krokibg » пет сеп 15, 2006 1:27 pm

Ето и една рецепта от мен.Става за всякаква риба,ПОЧТИ!!!

1.Нарязвате рибата след като сте я почестили,на стройни парчета,който да влизат свободно във буркана в който ще се затваря.
2.Правите марината:сол,оцет,дафинов лист и др по желание - на вкус а вода толкова колкото да залее цялото количество риба и го оставяте в голям съд да престой 24 часа.
3.Нареждате рибата във тенекия от сирене която е отворена на половина,като преди това отдоло нареждате лозови пръчки да не загаря.много внимателно и прецизно,защото от това ще зависи в последствие как ви изглежда консервата.
4.Най-отгоре,пак се слагат плътно лозови пръчки и се затискат със много добре измит плосък речен камък който да не позволява на рибата по време и след варенето да се разкашква.
5.Слагате тенекията със така направената и залята със същата марината риба,като я варите на много бавен огън - повтарям,много бавен огън,2-3часа
6.След като се свари рибата,задължително изсипвате марината,много бавно и внимателно,за да може рибата да остане на цели парчета /не махаите камъка и лозовите пръчки,а наклонете цялата тенекия като подържате капака със ръка/,след което оставяте рибата както е в тенекията да изтине.
7.След като е истинала,започвате подреждането на парчетата във буркани,като след всеки ред си слагате предварително преготвени- салата от боб,грах и нарязани кисели краставички.
8.Затваряте,стерилизирате и сте притежател на най вкусната рибна консерва.

УСПЕХ !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта