Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняКостелива риба в тенджера
Модератор: sapuna
Костелива риба в тенджера
Дойде време и аз да дам своя принос за форума.
В плевенско село ядох мешана , костелива , речна риба направена в тенжера под налягане.Рецептата е следната.
На дъното на тенджерата се слагат 3-4 глави лук нарязани на четири.След това се поставят домати нарязани на шайби , за да покрият дъното и лука.Слагането на лъжица-две доматено пюре не е задължително , но е препоръчително.Рибката се реди с коремчетата надолу една до друга.Ако е повечко , отново домати и върху тях втори ред риба.Всичко това отгоре се посолява , малко черно пиперче , 2-3 скилидки чесън .Залива се с една чаша олио и същото количество оцет.Слагаме капачката на тенджерата и след като заври намаляваме котлона леееекинко да къкри около 35 мин.
Вариаций с други подправки-кой както му харесва , дафинов лист , бахар , кимион , девесил.
Пие всичко , и кокал не остава
В плевенско село ядох мешана , костелива , речна риба направена в тенжера под налягане.Рецептата е следната.
На дъното на тенджерата се слагат 3-4 глави лук нарязани на четири.След това се поставят домати нарязани на шайби , за да покрият дъното и лука.Слагането на лъжица-две доматено пюре не е задължително , но е препоръчително.Рибката се реди с коремчетата надолу една до друга.Ако е повечко , отново домати и върху тях втори ред риба.Всичко това отгоре се посолява , малко черно пиперче , 2-3 скилидки чесън .Залива се с една чаша олио и същото количество оцет.Слагаме капачката на тенджерата и след като заври намаляваме котлона леееекинко да къкри около 35 мин.
Вариаций с други подправки-кой както му харесва , дафинов лист , бахар , кимион , девесил.
Пие всичко , и кокал не остава
Последно промяна от tiramisu на Нед Дек 19, 2010 3:51 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 509
- Регистриран на: Вто Дек 11, 2007 10:56 am
- Местоположение: kazanlak
Re: Костелива риба в тенждера
Хубава ти е рецептата.Тя е един от вариантите ,за готвене на риба в тенджера.Става бързо,и вкусно !
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 259
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 9:34 am
Re: Костелива риба в тенждера
Хубава рецепта
Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- orion30
- разбира нещата
- Мнения: 716
- Регистриран на: Пон Юли 20, 2009 10:59 pm
- Местоположение: Варна, Елхово
Re: Костелива риба в тенджера
Въпроса ми е :
Какво стана с костите на костеливата риба. Според мен са останали и е доста трудно да се яде подобно блюдо. Хапваш и се давиш с кости.
Какво стана с костите на костеливата риба. Според мен са останали и е доста трудно да се яде подобно блюдо. Хапваш и се давиш с кости.
Re: Костелива риба в тенджера
Най-вероятно от комбинацията оцет+налягане кокалите омекват и не се усещатorion30 написа:Въпроса ми е :
Какво стана с костите на костеливата риба. Според мен са останали и е доста трудно да се яде подобно блюдо. Хапваш и се давиш с кости.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Re: Костелива риба в тенджера
Писал съм вече , че не остават кости(разбирай-омекват).Не знам според теб , но на мен ми бе доста лесно да консумирам въпросното блюдо , дори още си поисках , но за съжаление свърши А колкото до давенето , такова имаше , но бе заради ракията и последвалото домашно вино .orion30 написа:Въпроса ми е :
Какво стана с костите на костеливата риба. Според мен са останали и е доста трудно да се яде подобно блюдо. Хапваш и се давиш с кости.