Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняПечен костур
Модератор: sapuna
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2082
- Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 12:19 pm
- Местоположение: Някъде по Река Искър
- Обратна връзка:
Печен костур
моята рецепта.............
необходими продукти
•500 г костур
•2 глави испански лук/може и български/:)
•2 с.л. (20 мл) зехтин
•1 бр. лимон
•2 с.л. (20 г) галета
•черен пипер
•сол
начин на приготвяне....
Рибата се почиства, на всяка порция се прави разрез, в който се поставя резенче лимон. Дъното на огнеупорен съд се намазва с олио, подреждат се нарязания на парченца лук и приготвения костур, поръсва се с галета и олио и се пече в много гореща фурна.
да ви е вкусно....!!!
необходими продукти
•500 г костур
•2 глави испански лук/може и български/:)
•2 с.л. (20 мл) зехтин
•1 бр. лимон
•2 с.л. (20 г) галета
•черен пипер
•сол
начин на приготвяне....
Рибата се почиства, на всяка порция се прави разрез, в който се поставя резенче лимон. Дъното на огнеупорен съд се намазва с олио, подреждат се нарязания на парченца лук и приготвения костур, поръсва се с галета и олио и се пече в много гореща фурна.
да ви е вкусно....!!!
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2753
- Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:59 pm
Re: Печен костур
И аз да добавя,ако пържиме костура да не забравяме че тя е суха риба и по добре се пържи на слаб огън за да не прегаря същото важи и за уклея за да добие цвета на снимката.