Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняЕдна Рецепта за Пържена Пъстърва!
Модератор: sapuna
- g00
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 248
- Регистриран на: Чет Яну 27, 2011 8:51 pm
- Местоположение: София-Одрин
Една Рецепта за Пържена Пъстърва!
Днес направих едно кулинарно ЧУДО от което още ми е тежко!
Поради причината че обичам много да готвя и то си ми личи от килограмите днес сготвих двете пъстърви които бях хванал вчера 4 Март!
Първо ходих до магазина купих следните продукти.
Три домата, една краставица, репички, лук, маруля и два лимона и едно пакетче краве масло на Верея.
Прибрах се и се захванах с готвенето.
Бях изчистил рибата вчера, изкарах я от хладилника и я изплакнах.
нарязах я на равни по големина части и допуснах една грешка.
След това разбърках брашно с черен пипер и сол, загрях тигана сложих около 40 50 гр. масло "краве масло на Верея" да се разтопи и овалях рибата в брашното изтръсках добре и сложих две парчета, докато се пържеше ми направи впечатление че от вън рибата се зачерви а отвътре остана сурова (това ми беше грешката) останалите парчета изрязах напречно на две и овалях пак в брашното и докато последните 3 парчета се пържеха пуснах фурмата да загрява на 100 градуса Сложих тава вътре колкото да събере всичките парчета риба, след като загря намазах дъното с масло и сложих парчетата вътре да са на топло. След това се заех с салатката като нарязах пресен лук, репички, краставичка, маруля, домати и овкусих със сос от първия лимон, после на вкус олио и сол, разбърках и всичко стана екстра. Сервирах салатата сипах по една ракия после рибката в чинийки и овкусих с лимонов сок и тях от втория лимон. Съжалявам че не вземах фотоапарата от колата но ме мързеше, все пак цял ден спах като къпан. Следващия път ще покажа всичко в детайли.
Поради причината че обичам много да готвя и то си ми личи от килограмите днес сготвих двете пъстърви които бях хванал вчера 4 Март!
Първо ходих до магазина купих следните продукти.
Три домата, една краставица, репички, лук, маруля и два лимона и едно пакетче краве масло на Верея.
Прибрах се и се захванах с готвенето.
Бях изчистил рибата вчера, изкарах я от хладилника и я изплакнах.
нарязах я на равни по големина части и допуснах една грешка.
След това разбърках брашно с черен пипер и сол, загрях тигана сложих около 40 50 гр. масло "краве масло на Верея" да се разтопи и овалях рибата в брашното изтръсках добре и сложих две парчета, докато се пържеше ми направи впечатление че от вън рибата се зачерви а отвътре остана сурова (това ми беше грешката) останалите парчета изрязах напречно на две и овалях пак в брашното и докато последните 3 парчета се пържеха пуснах фурмата да загрява на 100 градуса Сложих тава вътре колкото да събере всичките парчета риба, след като загря намазах дъното с масло и сложих парчетата вътре да са на топло. След това се заех с салатката като нарязах пресен лук, репички, краставичка, маруля, домати и овкусих със сос от първия лимон, после на вкус олио и сол, разбърках и всичко стана екстра. Сервирах салатата сипах по една ракия после рибката в чинийки и овкусих с лимонов сок и тях от втория лимон. Съжалявам че не вземах фотоапарата от колата но ме мързеше, все пак цял ден спах като къпан. Следващия път ще покажа всичко в детайли.
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
Re: Една Рецепта за Пържена Пъстърва!
Хубава рецепта, но не става за стръв за риба
Местя в "Кухнята"
Местя в "Кухнята"
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- разбира нещата
- Мнения: 850
- Регистриран на: Чет Апр 01, 2010 9:22 pm
Re: Една Рецепта за Пържена Пъстърва!
Може и да е хубава ,ама не става за пържена риба,камо ли за пастърва,няма нищо общо с пържената риба,след като по после я печеш ма ,,фурмата,,Кърцата написа:Хубава рецепта, но не става за стръв за риба
Местя в "Кухнята"
Като краен резултат имам предвид .
И аз съм пържил мноооого риба и по малко пастърва ,ама цяла си е най-добре.
На къса плувка,в репея...
- PREDATORst
- ще става разбирач
- Мнения: 307
- Регистриран на: Сря Мар 04, 2009 5:59 pm
- Местоположение: София
Re: Една Рецепта за Пържена Пъстърва!
До колкото разбрах я е сложил във фурната за да я потдържа топла доде нагласи салататаmimi750830 написа:Може и да е хубава ,ама не става за пържена риба,камо ли за пастърва,няма нищо общо с пържената риба,след като по после я печеш ма ,,фурмата,,Кърцата написа:Хубава рецепта, но не става за стръв за риба
Местя в "Кухнята"
Като краен резултат имам предвид .
И аз съм пържил мноооого риба и по малко пастърва ,ама цяла си е най-добре.
- g00
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 248
- Регистриран на: Чет Яну 27, 2011 8:51 pm
- Местоположение: София-Одрин
Re: Една Рецепта за Пържена Пъстърва!
Точно, най после един човек да разбира от пържена риба.. винаги се слага в фурна загрята на 100 градуса за да е топла рибата като се сервира.
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
Re: Една Рецепта за Пържена Пъстърва!
Точно по този начин постъпвам и аз ,когато се удължи (по незнайни причини )аператива.Даже открехвам леко фурната .
Д а не отварям нова тема пържена пъстървата я правя по следния начин.
Почиствам рибата,осолявам в морска сол за около 20-тина минути,след това смесвам доматено пюре,малко ядки (бадеми ,орехи ,фъстъци ) леко начупени ей така за тарикатлък не ме питайте защо,чесън натиснат с ножа,нарязана лщта чушка малко гъбки и бекон.Разбърквам го добре и пълня пъстървата със сместа.След това зашивам рибата ,разтапям достатъчно масло и на лек огън изпържвам докато поизгори даже и потъмнее съвсем отвън.Става мозък с каквото и да я преглъщате няма да сгрешите ,класиката си е бяло сухо с лед и лимон .Така я приготвям и във фолио на фурна като режа по няколко кръгчета лук и домати върху рибата отгоре и от долу преди да я загърна с фолиото .Сед това малко бяло вино в тавата и става .......муууцка само кадето няма фаца стои като варена риба ама ако ви се играе 5-минути преди да е готова махате фолиото и пуската вентилатора .......спирам ...усещам се май ,че съм гладен.Е поне знам какво ще вечерям довечера.Поздрави ,лек ден и приятно изкарване на празниците.
Д а не отварям нова тема пържена пъстървата я правя по следния начин.
Почиствам рибата,осолявам в морска сол за около 20-тина минути,след това смесвам доматено пюре,малко ядки (бадеми ,орехи ,фъстъци ) леко начупени ей така за тарикатлък не ме питайте защо,чесън натиснат с ножа,нарязана лщта чушка малко гъбки и бекон.Разбърквам го добре и пълня пъстървата със сместа.След това зашивам рибата ,разтапям достатъчно масло и на лек огън изпържвам докато поизгори даже и потъмнее съвсем отвън.Става мозък с каквото и да я преглъщате няма да сгрешите ,класиката си е бяло сухо с лед и лимон .Така я приготвям и във фолио на фурна като режа по няколко кръгчета лук и домати върху рибата отгоре и от долу преди да я загърна с фолиото .Сед това малко бяло вино в тавата и става .......муууцка само кадето няма фаца стои като варена риба ама ако ви се играе 5-минути преди да е готова махате фолиото и пуската вентилатора .......спирам ...усещам се май ,че съм гладен.Е поне знам какво ще вечерям довечера.Поздрави ,лек ден и приятно изкарване на празниците.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: Една Рецепта за Пържена Пъстърва!
пържена пъстърва
Добре е пъстървата да се опържи цяла 20-23 см парчето, разбира се почистена от хрилете, вътрешностите и люспите. Най добре рибата да се осоли и престои едно денонощие в хладилника със солта, така си поема солта и се отнема от влагата и'. Пържи се по-бързо и става с хрупкава коричка. Отупва се в брашно. Олиото не бива да е прекалено горещо, за да не изгори отвън, трябва са се изпържи равномерно до кост.
Сервира се веднага. Никакви фурни за претопляне, никакви тинтири-минтири.
Когато е в чинията се захваща с вилица, за да се изправи по корем и с нож се притиска по гърба, по цялото му протежение, като се започне от главата към опашката, след което се захваща месото и "разгръща" от към гърба като книга. Скелета, главата и опашката се отделят по този начин цели и се слагат в чиния за кости. Разбира се, никой не може да бъде упрекван, че му се услажда, когато осмуква главата или похапва от перките. Въпрос на вкус и разбира се на място;))))))
Добре е пъстървата да се опържи цяла 20-23 см парчето, разбира се почистена от хрилете, вътрешностите и люспите. Най добре рибата да се осоли и престои едно денонощие в хладилника със солта, така си поема солта и се отнема от влагата и'. Пържи се по-бързо и става с хрупкава коричка. Отупва се в брашно. Олиото не бива да е прекалено горещо, за да не изгори отвън, трябва са се изпържи равномерно до кост.
Сервира се веднага. Никакви фурни за претопляне, никакви тинтири-минтири.
Когато е в чинията се захваща с вилица, за да се изправи по корем и с нож се притиска по гърба, по цялото му протежение, като се започне от главата към опашката, след което се захваща месото и "разгръща" от към гърба като книга. Скелета, главата и опашката се отделят по този начин цели и се слагат в чиния за кости. Разбира се, никой не може да бъде упрекван, че му се услажда, когато осмуква главата или похапва от перките. Въпрос на вкус и разбира се на място;))))))
- PREDATORst
- ще става разбирач
- Мнения: 307
- Регистриран на: Сря Мар 04, 2009 5:59 pm
- Местоположение: София
Re: Една Рецепта за Пържена Пъстърва!
В момента я ям леко поистинала и на парчета опържена шото говорим за тупалки по килоидвеста и пак си е чук.Наздраве!Margatyna написа:пържена пъстърва
Добре е пъстървата да се опържи цяла 20-23 см парчето, разбира се почистена от хрилете, вътрешностите и люспите. Най добре рибата да се осоли и престои едно денонощие в хладилника със солта, така си поема солта и се отнема от влагата и'. Пържи се по-бързо и става с хрупкава коричка. Отупва се в брашно. Олиото не бива да е прекалено горещо, за да не изгори отвън, трябва са се изпържи равномерно до кост.
Сервира се веднага. Никакви фурни за претопляне, никакви тинтири-минтири.
Когато е в чинията се захваща с вилица, за да се изправи по корем и с нож се притиска по гърба, по цялото му протежение, като се започне от главата към опашката, след което се захваща месото и "разгръща" от към гърба като книга. Скелета, главата и опашката се отделят по този начин цели и се слагат в чиния за кости. Разбира се, никой не може да бъде упрекван, че му се услажда, когато осмуква главата или похапва от перките. Въпрос на вкус и разбира се на място;))))))
- g00
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 248
- Регистриран на: Чет Яну 27, 2011 8:51 pm
- Местоположение: София-Одрин
Re: Една Рецепта за Пържена Пъстърва!
А да ти е сладко значи..
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.