Хайвер

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Booker T
новобранец
новобранец
Мнения: 3
Регистриран на: чет окт 28, 2004 9:17 pm

Хайвер

Мнениеот Booker T » нед окт 31, 2004 9:43 pm

She vi buda mnogo blagodaren ako niakoi mi kage dali moge da se iade haiver na sldkovodni ribi, na koi to4no i po koe vreme.Predvaritelno blagodaria

Хайвер

Реклама





Гост

Re: Хайвер

Мнениеот Гост » пон ное 01, 2004 4:11 pm

Booker T написа:She vi buda mnogo blagodaren ako niakoi mi kage dali moge da se iade haiver na sldkovodni ribi, na koi to4no i po koe vreme.Predvaritelno blagodaria


Chuval sum che hajver na mrjana e otroven.

Tozi na karakuda, sharan, pusturva stava.

Hajvera se jade kogato go ima v ribite :D

Гост

Мнениеот Гост » пон ное 01, 2004 5:15 pm

така е,
на мряната е отровен хаивера, симптоми на холера са болните,яли от този хаивер
на шарана и каракудата стават хаивера със всичко върви :)

Гост

Мнениеот Гост » пон ное 01, 2004 7:10 pm

na pasturvata e dosta gotin! :) sus hlqb, lu4en sok, limon i olio!

Гост

na som ne se jade.

Мнениеот Гост » вт ное 02, 2004 1:30 pm

na som ne se jade

Потребителски аватар
executor
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 561
Регистриран на: пет юли 02, 2004 8:33 am
Местоположение: Varna

Мнениеот executor » вт ное 02, 2004 2:11 pm

Много хайвер ядете :x ....затова няма риба :evil:

Реклама





Петър Петров

Мнениеот Петър Петров » вт ное 02, 2004 2:43 pm

Екзекуторе , защо си впрягаш толкова в каракудата много често има хайвер дълго време след като е свършила забраната аз наскоро опитах и хайвер от СИВЕН хванат от рибарник :shock: един червен и едър за първи път видях такъв

Потребителски аватар
executor
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 561
Регистриран на: пет юли 02, 2004 8:33 am
Местоположение: Varna

Мнениеот executor » вт ное 02, 2004 3:12 pm

За каракудата съм съгласен че през голяма част от времето си има хайвер,но ако забелязваш,по горе се споменава шаран,пъстърва,че и сом.Не искам да се заяждам с никого :wink: Както и да е....
Наслука на всички!

Петър Петров

Мнениеот Петър Петров » ср ное 03, 2004 12:19 pm

:( :( Абе май си прав аз като хвана шаран с хайвер / знаеш колко много хайвер има в шарана / и то от платен гьол ми става тъпо пък камоли за сом и пъстърва

Потребителски аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 134
Регистриран на: ср яну 19, 2005 3:48 am
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот GE6_HUNT » ср яну 26, 2005 3:18 am

Ето и една рецепта по темата за почивка на чатещите:Основната пропорция е -на една чаена чаша хайвер бавно се прибавя литър олио на малки порции като през това време направо не спираш да бъркаш с пасатора.Отначало става доста гъсто но после като се прибави останалото олио се поразрежда до плътност на майонеза.После се добавя ,лимонов сок,копър и чесън.По темата за отровния хайвер
знам ,че само на Дунавската мрена е негоден.

Потребителски аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 128
Регистриран на: вт юли 20, 2004 11:19 am
Местоположение: Sofia

Мнениеот pet55 » ср яну 26, 2005 9:34 am

GE6 да не бъркаш пропорциите " на 1 ч.ч. хайвер ЕДИН ЛИТЪР :shock: ?? олио " струва ми се много олиото

Реклама





Потребителски аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 134
Регистриран на: ср яну 19, 2005 3:48 am
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот GE6_HUNT » чет яну 27, 2005 2:07 pm

Ако 6те6 вярваъ,но аз слагам дайе и повече от литур.Иначе става много густо(като булкит направо).Пурво слага6 хаъвера в един голям и широк суд,разбива6 го с пасатора,после добавя6 малко олио и пак разбивар,пак добавя6 малко олио и пак разбива6 и така докато ти хареса на густота.За да стане с плутност на маЁнеза отива литур и нагоре олио за 1 чаена чаша хаъвер.Един познат слада и малко грис отначало.Те сега червеноперките,кустурите и 6туките са пулни с хаъвер.Като хване6 не6то извади хаъвера и пробваъ.
ВАЙНО:като извади6 хаъвера от рибата ко слага6 в някакув суд и го осолява6 пове4ко.Оставя6 го в хладилника да престои 2-3 дни или повече докато зурната узреят(стават много големи).Не се притесняваъ ако си го осолил доста,не се разваля дори за 2 седмиcи в хладилник.Но солта не трябва да се пести изоб6то-все пак после се разрейда с много олио.

Потребителски аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 128
Регистриран на: вт юли 20, 2004 11:19 am
Местоположение: Sofia

Мнениеот pet55 » чет яну 27, 2005 3:09 pm

:P ок ще пробвам ,
досега само котката намазваше от хайвера ,а и в рибената чорбица го слагах но нея си я ям само аз та затова не я правя често :?

Потребителски аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 383
Регистриран на: пон яну 24, 2005 5:15 pm
Местоположение: несебър-влас и обратно....

Мнениеот spook » съб яну 29, 2005 8:48 am

колега срамота как ще го даваш на котката ! ако не ти се яде разбит пробвай пържен . 1 ч.ч. хайвер разбъркваш с 1 яйце и с лъжицата пускай в тигана. да не забравиш сол и ч.пипер. стахотно мезе!

Потребителски аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 134
Регистриран на: ср яну 19, 2005 3:48 am
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот GE6_HUNT » съб яну 29, 2005 4:28 pm

Между другото съм виждал доста хора да пържат по гореспоменатия начин и семенниците(едни бели лиготии) не мъжките рибоци.И да си кажа честно като ги гледах веднъж колко сладко ги `наъват`и аз пробвах и наистина рибешките ташаци се оказаха много вкусни,и ги слагам натравно с пържения хайвер по вкусови качества.


Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: DEMON и 2 госта