Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняКоя е най-вкусната риба и рецептата за нея
Модератор: sapuna
- rusenec
- научил се да хвърля
- Мнения: 163
- Регистриран на: Нед Авг 06, 2006 9:52 am
- Местоположение: Щръклево
Коя е най-вкусната риба и рецептата за нея
Споделете коя е най-вкусната риба според вас и начина и на приготвяне.
ЕТО И МОЕТО МНЕНИЕ
Според мен това е СОМа а начина по който я приготвям е пълнена с плънка(ориз-глазиран и след това леко задушен,моркуви и лук-запържеки, савсем малко орехи и подправки- черен пипер и сол)след това я овивам в тесто(брашно, 1 яице, вода и сол) савсем на тънко(1см) и пека във фурна 40 мин. е достатачно но зависи от големината на рибата. Става печена и леко задушена. Пробвал съм и с бяла риба пак става добе. Рибите обаче нетрябжа да са много големи, но ако са такива плънката трябва да е напълно задушена и готова.
ЕТО И МОЕТО МНЕНИЕ
Според мен това е СОМа а начина по който я приготвям е пълнена с плънка(ориз-глазиран и след това леко задушен,моркуви и лук-запържеки, савсем малко орехи и подправки- черен пипер и сол)след това я овивам в тесто(брашно, 1 яице, вода и сол) савсем на тънко(1см) и пека във фурна 40 мин. е достатачно но зависи от големината на рибата. Става печена и леко задушена. Пробвал съм и с бяла риба пак става добе. Рибите обаче нетрябжа да са много големи, но ако са такива плънката трябва да е напълно задушена и готова.
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 124
- Регистриран на: Сря Дек 20, 2006 10:26 am
- Местоположение: Добрич
моята любима рецепта е ,пастърва или бяла риба върху бланширан ориз,покрита с тънко назязани червени пиперке и лук.залята със заквасена сметана.изчистената риба се нацепва на няколко места от двете страни,след което се овкусява с сол,ч.пипер и риган/по желание/в.в правоъгална тава се слага ориза.рибата се слага да легне по корем/разтворен/.рибата,а и ориза се покриват със зеленчука.посоляват се.слага се вода в зависимост количеството на ориза.пече се половин час на умерена фурна,като след 10-та мин. се намазва със сметаната/2-3 кофички от малките/.
- краси12345678
- ще става разбирач
- Мнения: 450
- Регистриран на: Пон Май 22, 2006 1:06 pm
- Местоположение: Козлодуй-Пловдив
-
- новобранец
- Мнения: 59
- Регистриран на: Сря Дек 27, 2006 10:48 am
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
- Мнения: 1251
- Регистриран на: Пет Юни 17, 2005 12:55 pm
- Местоположение: Русе
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 256
- Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:03 pm
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2583
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
коя е най-вкусната риба?
Колеги морската, речната и океанската риби имат различен вкус. Не е възможно да се сравняват. Все пак на вкус и цвят ...... Нали знаете в поговорката какво се казва. Според мен от речната риба най-вкусни са чигата, есетрата до 15кг. сом до 7-8кг, сьомгата и балканката. Предпочитам ги печени на скара с дървени въглища или чига, бяла риба, есетра панирани или с маьонеза. Калкан пържен, лефер печен на дървени въглища, пясъчна акула панирана, санпиетро пържен с подчесанен сос, змиорка пушена и още колко други нежни мезета не мога да сравнявам. Обичам ги всичките! Страхотна е салатата от сварени с копър октоподи с нарязани на късчета и поръсени със ситен лук, чер пипер, лимон. Също невероятна е и панирана сепия. Обичам сварени с бира и копър раци. Обичам салата от сварени миди или стриди с майонеза. Но най важното за оценката на един деликатес е когато хората са участвали в улова и приготвянето му. И най-вкусната риба ако я хапваш в неприятна компания или с кофти пиене не се запомня. Мисля, че ако отвреме на време си показваме уменията в кулинарията, на другарските ни срещи ще е прекрасно.
Re: Коя е най-вкусната риба и рецептата за нея
Най-доброто за мен е пържена маришка черна мряна! По мое мнение по вкусна и от пъстървата.
TICA FAN
- krokibg
- учете се от него
- Мнения: 6920
- Регистриран на: Пон Юли 03, 2006 10:46 am
- Местоположение: Пловдив
Re: Коя е най-вкусната риба и рецептата за нея
Момчета,миналото лято,горе на Ивайловград ядох нещо,което никога преди несъм си и помислял да правя.Ядох сурова Бяла риба Да,но не точно Чичо ми,горкичкия все си взима разни продуктчета със него и така направи и когато го взех със мене на тролинг риболов.Хванах първите две бели,горе доло един калибър 2-2.100 и той започна да ги дере ,корми кълца и т.н.Понеже носеше и лимон/може би се е готвел да ме изненада/ цепна един лимон и го истиска върху ситно накълцаното месо от рибата и го посоли,след което сложи и сол и крумит-лук и всичко това го омеси добре.След един час ми даде да я опитам Няма да кажа нищо повече,просто го направете със Бяла риба извадена на момента от водата и ще разберете какво имам в предвид
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!