Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняРибник без риба ...
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Рибник без риба ...
... или как тъничко/и с какво/ прекарвам виното/и цялата днешна неделя/!
Тъй като братчето ми колна едно прасенце малко по рано,а аз му бях главен асистент-транжор се прибрах с пресни свински ребърца в къщи!Натурални,свежи и необирани!
Рибник нямах на Никулден по обясними причини,та рекох да импровизирам и си направя "Рибник,ама без риба" днес!
Речено - сторено!
Продуктите:
- половинка свински ребъца
- две глави лук
- чубрица
- черен пипер млян
- червен пипер
- сол
- чаша червено вино /в последствие много повече/
- тесто /аз ползвах готовите топки на Белла/
- кашкавал
Предполагам всичко ви е ясно,но все пак да го драсна!За плънката - сваряват се ребърцата,обезкостяват и нарязват на ситно.Заедно с нарязания на дребно лук,сол на вкус,черния пипер се запържват до златисто на лука!Преди да се спре процедурата се ръсва малко чубрица и червено пиперче!Лека запръжка и гасим пламъка!После в намазнената тавичка се разстила един блат тесто и се оформя като подложка/чиния/,разпределя се плънката,втори пласт тесто и във фурната!Малко преди изваждането,питката се поръсва с настърган кашкавал!
Лесно,просто,вкусно!
Аз си налях червено,казвам ви НАЗДРАВЕ и ви слагам няколко снимки за провокация!
п.п. Повярвайте,Божествено е!
Тъй като братчето ми колна едно прасенце малко по рано,а аз му бях главен асистент-транжор се прибрах с пресни свински ребърца в къщи!Натурални,свежи и необирани!
Рибник нямах на Никулден по обясними причини,та рекох да импровизирам и си направя "Рибник,ама без риба" днес!
Речено - сторено!
Продуктите:
- половинка свински ребъца
- две глави лук
- чубрица
- черен пипер млян
- червен пипер
- сол
- чаша червено вино /в последствие много повече/
- тесто /аз ползвах готовите топки на Белла/
- кашкавал
Предполагам всичко ви е ясно,но все пак да го драсна!За плънката - сваряват се ребърцата,обезкостяват и нарязват на ситно.Заедно с нарязания на дребно лук,сол на вкус,черния пипер се запържват до златисто на лука!Преди да се спре процедурата се ръсва малко чубрица и червено пиперче!Лека запръжка и гасим пламъка!После в намазнената тавичка се разстила един блат тесто и се оформя като подложка/чиния/,разпределя се плънката,втори пласт тесто и във фурната!Малко преди изваждането,питката се поръсва с настърган кашкавал!
Лесно,просто,вкусно!
Аз си налях червено,казвам ви НАЗДРАВЕ и ви слагам няколко снимки за провокация!
п.п. Повярвайте,Божествено е!
- lif3house
- разбира нещата
- Мнения: 1048
- Регистриран на: Пон Авг 22, 2011 8:26 pm
- Местоположение: София
Re: Рибник без риба ...
Добре изглежда, може да го пробвам и аз.
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5612
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Рибник без риба ...
и аз и аз ,ама трябва първо едно прасенце да си купя за ребрата
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти
Re: Рибник без риба ...
Браво майсторе! Станало е много добре. Задължително и аз ще пробвам рецептата
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Мнения: 3218
- Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am
Re: Рибник без риба ...
Браво,изглежда супер по тези пости.
Благо ,блажно,холестиролче -сичко си има
Ама шарана си е шаран
Благо ,блажно,холестиролче -сичко си има
Ама шарана си е шаран
Аз там съм пораснал...
- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Рибник без риба ...
А-а-а ВЯРВАМ ТИ !sapuna написа: .................................................................................
п.п. Повярвайте,Божествено е!
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!