Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняПъстърва на скара"КОРМОРАНСКИ"
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
Пъстърва на скара"КОРМОРАНСКИ"
На Лазаров ден ме сполетя рибарско щастие на Безден , 5 пъстърви , едната 1430гр. , 47см. която филетосах и обезкостих ,за нея ще има друга тема ,а сега иде реч за другите 4.
Вечерта се събирахме на рожден ден и се помайвах какво да ги глезя , нали съм готвача на компанията , минах през Хита да огледам мръвките но се отказах защото на Цветница щях да отида до вилата и барбекюто беше сигурно та да не си развалям вкуса , раших да жертвам улова си от сутринта , но не просто да го жертвам, а така някакси катедрално и тържественно да стане .
Звъннах на баджанака да споделя идеята си и да го накарам да извади барбекюто на балкона , ма се почна една-а-а-а , мързиме да го зглобявам , сега ли се сети! А неговото е правено от джанта на кола ,джета ,на една стойка абе мераклийска работа , но уви , мързел!!
А аз не се отказвам лесно от идеите си , та през Практикер , взех едно готово заредено от тези за пикник и воала , готово!!!
От пазара взех всякакви зелении и салати и,......Абе я направо към рецептата , която кръстих скромно на мое име по разбираеми причини!
ПЪСТЪРВА ПО КОРМОРАНСКИ!
ПРОДУКТИ:
-Пъстърви (колкото има)
-Левурда (див чесън)-1 връзка
-Пресен лук (1 връзка , зелената част)
-1чч Вино (бяло)
-Масло (по възможност да не е нашенско , по разбираеми причини)
-Брашно
-Сол
-Пипер
начин на КОРМОРЕНЕ!
Изкормена и измита рибата се осолява и набрашнява от всякъде без да се изтръсква и се мята на загрятата скара , когато брашното изгори (почернее) се обръща ,като почернее и от другата страна е готова (логично) ако сте нетърпеливи сега е момента с лимона и изяждането и ,но не постъпвам в случая така а отпивам глътка стара Тетевенска сливова , гарнирана с доволно количество лед и леко с ножа се маха кожата която си е вече отделно мезе ,вадят се филетата по 4 на риба и се редят в плато ,леко се посоляват.!
За соса,мятам един тиган на скарата , кибрит масло ,като цвръкне ,ситно нарязаните пера лук и левурда, сол , за бързо се разбърква и се слага лъжица брашно ,бърка се като поеме маслото се сипва виното и се бърка , ако е гъсто се добавя водица и се отпива ракийка , на финала се слага бучка масло ,разбърква се ,ръси се черен пипер и се заливат филетата, отгоре на ситно зелени мерудийки и лимонче за украса!!
НЕ слагайте лимон по рибата или в соса , ще убие вкуса на виното!!!
време за приготвяне според сръчноста , на мен ми костваше 35 мин или чаша ракия
НАЗДРАВЕ И ДА ВИ Е СЛАДКО КАКТО НА МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ КОИТО ОСТАНАХА ИЗУМЕНИ ОТ ВКУСА!
ето и снимки
е това остава от рибата
Вечерта се събирахме на рожден ден и се помайвах какво да ги глезя , нали съм готвача на компанията , минах през Хита да огледам мръвките но се отказах защото на Цветница щях да отида до вилата и барбекюто беше сигурно та да не си развалям вкуса , раших да жертвам улова си от сутринта , но не просто да го жертвам, а така някакси катедрално и тържественно да стане .
Звъннах на баджанака да споделя идеята си и да го накарам да извади барбекюто на балкона , ма се почна една-а-а-а , мързиме да го зглобявам , сега ли се сети! А неговото е правено от джанта на кола ,джета ,на една стойка абе мераклийска работа , но уви , мързел!!
А аз не се отказвам лесно от идеите си , та през Практикер , взех едно готово заредено от тези за пикник и воала , готово!!!
От пазара взех всякакви зелении и салати и,......Абе я направо към рецептата , която кръстих скромно на мое име по разбираеми причини!
ПЪСТЪРВА ПО КОРМОРАНСКИ!
ПРОДУКТИ:
-Пъстърви (колкото има)
-Левурда (див чесън)-1 връзка
-Пресен лук (1 връзка , зелената част)
-1чч Вино (бяло)
-Масло (по възможност да не е нашенско , по разбираеми причини)
-Брашно
-Сол
-Пипер
начин на КОРМОРЕНЕ!
Изкормена и измита рибата се осолява и набрашнява от всякъде без да се изтръсква и се мята на загрятата скара , когато брашното изгори (почернее) се обръща ,като почернее и от другата страна е готова (логично) ако сте нетърпеливи сега е момента с лимона и изяждането и ,но не постъпвам в случая така а отпивам глътка стара Тетевенска сливова , гарнирана с доволно количество лед и леко с ножа се маха кожата която си е вече отделно мезе ,вадят се филетата по 4 на риба и се редят в плато ,леко се посоляват.!
За соса,мятам един тиган на скарата , кибрит масло ,като цвръкне ,ситно нарязаните пера лук и левурда, сол , за бързо се разбърква и се слага лъжица брашно ,бърка се като поеме маслото се сипва виното и се бърка , ако е гъсто се добавя водица и се отпива ракийка , на финала се слага бучка масло ,разбърква се ,ръси се черен пипер и се заливат филетата, отгоре на ситно зелени мерудийки и лимонче за украса!!
НЕ слагайте лимон по рибата или в соса , ще убие вкуса на виното!!!
време за приготвяне според сръчноста , на мен ми костваше 35 мин или чаша ракия
НАЗДРАВЕ И ДА ВИ Е СЛАДКО КАКТО НА МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ КОИТО ОСТАНАХА ИЗУМЕНИ ОТ ВКУСА!
ето и снимки
е това остава от рибата
Охх майкааа
Зна4и реших да пробвам твойта рецепта Обачеедна от съставките не ми се получи или поскоро я няма по магазините в Ямбол.Значи купих барбекю купих и пастървата щот тука в Тунджа няма зелениики масла работи сичко ОК обаче ТЕТЕВЕНСКА СЛИВОВА Е НЕМОЖАХ ДА НАМЕРА БРАТЧЕ
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
- Мнения: 3072
- Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 2:56 pm
- Местоположение: от Село
Re: Охх майкааа
Абе що се занимаваш с таз съставка като при вас има Сливенска Перла Много мазна бе колега...... А за пъстървите кат гледам снимките майстор готвач трябва да е KORMORAN Ама то си има и за това приказка ( жените готвят, а мъжете ЗГОТВЯТ!)Gan4eff написа:Зна4и реших да пробвам твойта рецепта Обачеедна от съставките не ми се получи или поскоро я няма по магазините в Ямбол.Значи купих барбекю купих и пастървата щот тука в Тунджа няма зелениики масла работи сичко ОК обаче ТЕТЕВЕНСКА СЛИВОВА Е НЕМОЖАХ ДА НАМЕРА БРАТЧЕ
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
да бе да
Има сливенска перла верно много е хубаваобаче е към 20лева киуоту аз по хубуу да зема уиски мноо скъпа да дам 20 кинта да ме боли глава после Аааа нема да стане пак ще карам с татювата компот грозданка ако е останала де те той май мрази да му замирише на ракия замирише ли ми и я уништожава веднага хаха
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
Re: Охх майкааа
ако говориш за ЛЕФУРДАТА,не в Ямбол,ами в ПАРИЖ нема да намериш това ми е ЛЮБИМАТА мюрдия!!!я кажи,бе корморане,отде я берете тая лефу рда?Gan4eff написа:Зна4и реших да пробвам твойта рецепта Обачеедна от съставките не ми се получи или поскоро я няма по магазините в Ямбол.Значи купих барбекю купих и пастървата щот тука в Тунджа няма зелениики масла работи сичко ОК обаче ТЕТЕВЕНСКА СЛИВОВА Е НЕМОЖАХ ДА НАМЕРА БРАТЧЕ
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
ган4ев,ган4ееев...НИЩО не си направил без див 4есьн от рецептата на корморано като дойда лятос ямболско да оставя детето,ще те светнем на лефурда,па ти мене на Тунджа стига корморана да си признае,4е на мен ве4е ми свьрши-бех си изсушил за специални слу4аи
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
охоооо
абе в ямбол див чесън по Ормана колкото изкаш тъй го газим пълно е циганите редовно го поскат и продават пълно е .5Кила заповядай в ямбол то на тунджа незнам колко ли риба ще остане от тез боклуци дето ги изсипват вътре ама има язовирчета колко щеш ама и на тунджа има местенца все още преди ямбол
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
в София на всеки по голям пазар има сергийки с пресни подправки целогодишно , фен съм на салата от домати , сирене и Босилек и зимата го има свеж , даже и по екзотични салати като РОКУЛА ма на мен ми бие на месо а салата дет не е расла на кокал не е за мен!
Иначе имам познати от ЛУКОВО , а там е пълно по поляните , които ми правят едно мезе дето си изгризваш Фалангите после ,
ПРОСТО ПО СЕЛСКИ , ВКУСНО ПО ФРЕНСКИ!
Левурда , нарязана ,1купа
Овче кисело мляко ,1 купичка (домашно)
Овче сирене,1 малка буца (домашно)
сол и олио , СЕДИ ГЪСТО КАТО, ХОЧ-ПОЧ(миш-маш)
Незнам дали при вас ще се получи защото има една тайна съставка а тя е 3 литрова дамаджанка с Луковска гроздова двоен препек , която никога не свършва ,вълшебна е ,всеки път когато отида е пълна , не смея да питам как става така за да не разваля магията !А аз още варвам в чудеса!!!!
Ето това е Луковския БЕЗАКЦИЗЕН Фокусник
А това е Барбекюто от КАРБОРАН И РИБАРНИКА в двора, има Кленчета ,Каракуди, Сомче, в плашешти размери! докато се разгорят дървата за скарата си чешеш крастата , абе ИДИЛИЯ!!
Иначе имам познати от ЛУКОВО , а там е пълно по поляните , които ми правят едно мезе дето си изгризваш Фалангите после ,
ПРОСТО ПО СЕЛСКИ , ВКУСНО ПО ФРЕНСКИ!
Левурда , нарязана ,1купа
Овче кисело мляко ,1 купичка (домашно)
Овче сирене,1 малка буца (домашно)
сол и олио , СЕДИ ГЪСТО КАТО, ХОЧ-ПОЧ(миш-маш)
Незнам дали при вас ще се получи защото има една тайна съставка а тя е 3 литрова дамаджанка с Луковска гроздова двоен препек , която никога не свършва ,вълшебна е ,всеки път когато отида е пълна , не смея да питам как става така за да не разваля магията !А аз още варвам в чудеса!!!!
Ето това е Луковския БЕЗАКЦИЗЕН Фокусник
А това е Барбекюто от КАРБОРАН И РИБАРНИКА в двора, има Кленчета ,Каракуди, Сомче, в плашешти размери! докато се разгорят дървата за скарата си чешеш крастата , абе ИДИЛИЯ!!