Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняЗамразена скумрия за упушване - да или не.
Модератор: sapuna
- nikolai montana
- новобранец
- Мнения: 44
- Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 11:14 pm
Замразена скумрия за упушване - да или не.
Колеги, може ли да се упушва замразявана скумрия или не е за препоръчване?
- stefanburnev
- новобранец
- Мнения: 22
- Регистриран на: Пет Фев 27, 2009 5:51 pm
- Местоположение: Велико Търново
Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.
Колега на това попаднах: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=607616" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да ловя риба, но много се забавлявам докато опитвам!
- nikolai montana
- новобранец
- Мнения: 44
- Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 11:14 pm
Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.
Аз правя пушена скумрия със замразена.Става много добре.
Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.
колега това е от мен,да вhttp://www.youtube.com/watch?v=dFK55cYU1D0и е сладко. и аз съм го пробвал това
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.
Изчисти я,осоли я,изчакай час.nikolai montana написа:Колеги, може ли да се упушва замразявана скумрия или не е за препоръчване?
После - намери една тенекия от сирене (понеже няма да намериш вече,
мисли и други вариянти)
На дъното нареди един слой около 5см клонки едногодишни от плодни дръвчета.
рибата я завързваш за опашките с тел,и я окачваш над клонките.
(там на два тела над кутията - абе измисли нещо де )
Покриваш отгоре с една тенекия - не плътно де.
Палиш отдолу огина,след 50мин си готов.
Да ти е сладко после......
И да са поФалиш.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.
Да не си помислиш,че всичката пушена скумрия дето я продават е била прясна
Направи я както ти е казал 'бат Киро и
Направи я както ти е казал 'бат Киро и
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 196
- Регистриран на: Чет Окт 15, 2009 9:18 pm
- Местоположение: ПЛЕВЕН
Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.
Вече са ми готови няколко скумрии от замразените , но само осолени и после на терасата да съхнат - вкусно. Чувал съм за номера на КИРО , като тенекията е завита с мокър парцал , а рибите нанизани през очите , слагаш я на газовия котлон и след 40-50 минути първата тупва на дъното на тенекето със скъсан врат. Това ще ми е следващата проба, набавих си и тенекия.
- dako71
- сериозен играч
- Мнения: 1311
- Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 3:14 am
- Местоположение: Фидер отбор Пирдоп
- Обратна връзка:
Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.
Скумрия само от тази в кашоните взимайте. Тази в разфасовките някога е била в кашон.
Иначе както е казал Кирето. осоляваш солиш и с една лъжица захар, ако е кафява очен харашо. Поливаш и няколко лъжички бренди и така да поседи ден или по малко редиш в теникията над талаш или трици от джанка ябълка или дрян и час на газовия котлон но на най слаб огън. Става направо мозък.
Ако искаш може да я увисиш да се повее на ветъро седмица две.
Иначе както е казал Кирето. осоляваш солиш и с една лъжица захар, ако е кафява очен харашо. Поливаш и няколко лъжички бренди и така да поседи ден или по малко редиш в теникията над талаш или трици от джанка ябълка или дрян и час на газовия котлон но на най слаб огън. Става направо мозък.
Ако искаш може да я увисиш да се повее на ветъро седмица две.
Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.
Тъй като аз редовно си пуша риба всякаква - скумрия, чернокоп, хамсия, сафрид и таранка също съм пушил в пушилнята, та..
1. Рибата се осолява в саламура, не в сол. Саламурата се прави като във водата се слага сол докато кокоше яйце изплува.
2. Голяма скумрия 1 час, рибите под 0.5 кг 30 мин.
3. Рибата трябва много добре да се изцеди от водата (аз дори я подсушавам с хавлия ) за да стане златиста.
4. По тринцип се пуши със стърготини от костилкови дървета. Много добре става с орехови черупки. За пушилнята обаче съм си купил от магазина (има различни видове за риба, месо, пиле и т.н.) щото там се слагат 2-3 супени лъжици. Ако е тенения, 3 пръста.
4. 20 мин. са достатъчни, за да придобият златист цвят.
1. Рибата се осолява в саламура, не в сол. Саламурата се прави като във водата се слага сол докато кокоше яйце изплува.
2. Голяма скумрия 1 час, рибите под 0.5 кг 30 мин.
3. Рибата трябва много добре да се изцеди от водата (аз дори я подсушавам с хавлия ) за да стане златиста.
4. По тринцип се пуши със стърготини от костилкови дървета. Много добре става с орехови черупки. За пушилнята обаче съм си купил от магазина (има различни видове за риба, месо, пиле и т.н.) щото там се слагат 2-3 супени лъжици. Ако е тенения, 3 пръста.
4. 20 мин. са достатъчни, за да придобият златист цвят.
- nikolai montana
- новобранец
- Мнения: 44
- Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 11:14 pm
Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.
Колеги, много ви благодаря за съветите, който ми дадохте.Желая на всички ви да сте живи и здрави,а аз тичам до магазина за рибка и старт на начинанието.Ще се вдига пушилка.