Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняСКУМРИЯ С ЛИГИ (мезе)
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
СКУМРИЯ С ЛИГИ (мезе)
Значи (ловите) една по голяма скумрия почиствате я от вътрешностите,червената артерия на гръбнака, главата не ви трябва-шат,ако сте я уловили такава,продължавате. Солта да бъде тип морска по песъклива,сее се от вътре и от вън върxy вестник с риболовна тематика! Навивате вестника с осоления труп от към кръстословицата, подгъвате двата края и прибирате в хладилника долу в избеното отделение, ако е от новите клас"А" горе и така не отваряте 14 дни!(не хладилника, ВЕСТНИКА !) След 2те седмици развивате, махате лe-е-екичко кожичката а през това време ЛИГИТЕ ви капат отгоре.....................!Останалото е резане,лимонене, наздраве, отпиване, резане,лимонене,НАЗДРАВЕ P.С. Внимавайте със осоляването не като сланината!! Ако правите рецептата с паламуд няма да има ЛИГИ ,защото ако не сте го (уловили), ще ви е пресъхнала кухината от ЦЕНАТА
Последно промяна от БОВСКИЯТ КОРМОРАН на Нед Мар 05, 2006 9:47 pm, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка: