СКУМРИЯ С ЛИГИ (мезе)

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

СКУМРИЯ С ЛИГИ (мезе)

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Значи (ловите) една по голяма скумрия почиствате я от вътрешностите,червената артерия на гръбнака, главата не ви трябва-шат,ако сте я уловили такава,продължавате. Солта да бъде тип морска по песъклива,сее се от вътре и от вън върxy вестник с риболовна тематика! Навивате вестника с осоления труп от към кръстословицата, подгъвате двата края и прибирате в хладилника долу в избеното отделение, ако е от новите клас"А" горе и така не отваряте 14 дни!(не хладилника, ВЕСТНИКА !) След 2те седмици развивате, махате лe-е-екичко кожичката а през това време ЛИГИТЕ ви капат отгоре.....................!Останалото е резане,лимонене, наздраве, отпиване, резане,лимонене,НАЗДРАВЕ :!: P.С. :?: :?: Внимавайте със осоляването не като сланината!! Ако правите рецептата с паламуд няма да има ЛИГИ ,защото ако не сте го (уловили), ще ви е пресъхнала кухината от ЦЕНАТА
Последно промяна от БОВСКИЯТ КОРМОРАН на Нед Мар 05, 2006 9:47 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 383
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 5:15 pm
Местоположение: несебър-влас и обратно....

Мнение от spook »

ако я направиш със ситна сол престоява в хладилника само седмица и е пак толкова вкусна :lol: :lol: :lol:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

spook написа:ако я направиш със ситна сол престоява в хладилника само седмица и е пак толкова вкусна :lol: :lol: :lol:
ако е дребна да, ама по едрата е по-мазничка а от там,болката от ляво по-малка :lol:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”