Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняСготвено на брега
Модератор: sapuna
- emo vasilev
- сериозен играч
- Мнения: 1943
- Регистриран на: Пон Окт 02, 2006 8:05 pm
- Местоположение: Перник
Сготвено на брега
Рибена чорба (импровизация)
Неизбежна част от риболовния излет е и приготвянето на трапезата -някои предпочитат бързото похапване ,други по бавното и мераклийско готвене.Е ....разни хора ,разни идеали ще кажете и сте прави.Лично аз съм от втората група и отделям голяма част от времето си за постигане на желания резултат.
Всеки уважаващ себе си риболовец- кулинар поне веднъж в живота си би трябвало да приготви и прословутата рибена чорба и ето че дойде и моят момент.Приготвянето на рибената чорба бе съчетано с няколко дневен риболов на любимата ми река Дунав.
Учудващо и за самия мен хванахме някоя и друга рибка и веднага ме осени идеята за чорбата , речено - сторено !
Ето и моята импровизация -
Няколко вида прясна риба ,малко пържена ,лук,чушки,картофки,олио и подправки
Нарязваме зеленчуците на ситно и рибата на парчета-
Наливаме олио и запържваме лука ,чушките и рибата-
Красота -
Доливаме водица ,прибавяме картофите и подправки -
Намаляваме огъня на две ....дръвчета и чакаме да се свари рибата
След като рибата се свари я обезкостяваме ,обезкостяваме и пържената и ги добавяме заедно с останалите подправки-
Оставяме да поври още малко и махаме от огъня .
Ето и крайния резултат -
Заради дребната риба ,която използвах останаха доста дребни костици ,които не ми харесаха - иначе чорбицата си я биваше.
Честно казано имах по големи очаквания , но винаги има първи път.
Неизбежна част от риболовния излет е и приготвянето на трапезата -някои предпочитат бързото похапване ,други по бавното и мераклийско готвене.Е ....разни хора ,разни идеали ще кажете и сте прави.Лично аз съм от втората група и отделям голяма част от времето си за постигане на желания резултат.
Всеки уважаващ себе си риболовец- кулинар поне веднъж в живота си би трябвало да приготви и прословутата рибена чорба и ето че дойде и моят момент.Приготвянето на рибената чорба бе съчетано с няколко дневен риболов на любимата ми река Дунав.
Учудващо и за самия мен хванахме някоя и друга рибка и веднага ме осени идеята за чорбата , речено - сторено !
Ето и моята импровизация -
Няколко вида прясна риба ,малко пържена ,лук,чушки,картофки,олио и подправки
Нарязваме зеленчуците на ситно и рибата на парчета-
Наливаме олио и запържваме лука ,чушките и рибата-
Красота -
Доливаме водица ,прибавяме картофите и подправки -
Намаляваме огъня на две ....дръвчета и чакаме да се свари рибата
След като рибата се свари я обезкостяваме ,обезкостяваме и пържената и ги добавяме заедно с останалите подправки-
Оставяме да поври още малко и махаме от огъня .
Ето и крайния резултат -
Заради дребната риба ,която използвах останаха доста дребни костици ,които не ми харесаха - иначе чорбицата си я биваше.
Честно казано имах по големи очаквания , но винаги има първи път.
-
- новобранец
- Мнения: 40
- Регистриран на: Нед Окт 05, 2008 1:01 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Сготвено на брега
Поздрави за тоз Велик репортаж от брега. И тамън на време. Жената току ме вика да хапнем по една чорбица от сом (купен де), малкия му плющят бузите в другата стая, а аз се кефя на колегата току пред екрана. Е тичам и аз да опитам от това вкусно и Полезно (всичко е прочела вече:) нещо:)
- Sorcerer
- научил се да хвърля
- Мнения: 137
- Регистриран на: Съб Фев 05, 2011 11:12 am
- Местоположение: Бургас
Re: Сготвено на брега
Тъкмо хапнах тази вечер и си викам я да скивам , кво ново има в нарибката и що да видя:
Красота! Искрено ти завиждам за преживяното...
Въпреки, че съм сит, ми се прииска да грабна лъжицата и да загреба от рибената чорбица
Красота! Искрено ти завиждам за преживяното...
Въпреки, че съм сит, ми се прииска да грабна лъжицата и да загреба от рибената чорбица
-
- ще става разбирач
- Мнения: 571
- Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
- Местоположение: Петрич
- Обратна връзка:
Re: Сготвено на брега
Евала Емо
- Garbolino
- разбира нещата
- Мнения: 817
- Регистриран на: Съб Ное 12, 2011 12:24 pm
- Местоположение: София
Re: Сготвено на брега
Страхотно!
- gotinbg
- научил се да хвърля
- Мнения: 151
- Регистриран на: Нед Окт 26, 2008 9:03 am
- Местоположение: Дупница
Re: Сготвено на брега
Шеф Vasilev,
Невероятно,гледам снимките и се опитвам да доловя и аромата.
Браво
Невероятно,гледам снимките и се опитвам да доловя и аромата.
Браво
- jean11
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 269
- Регистриран на: Вто Фев 27, 2007 3:56 pm
- Местоположение: В.Търново
Re: Сготвено на брега
хаха,евала за преживяното и за мерака.Да си модератор,не е като да си кулинар.Хм,в приготвенето на рибена чорба все пак има някой правила,които е задължително да е спазват.Не се чуди,че очакванията са били по-големи:)))
Дърпай и не му отпускай!
Re: Сготвено на брега
Браво Емо,надмина и Страхил.Добре сте изкарали.
А огнен оцет за чорбата?
А огнен оцет за чорбата?
Риба къща няма.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 335
- Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 11:21 am
- Местоположение: Плевен
Re: Сготвено на брега
Новият мастер шеф...Браво супер.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 335
- Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 11:21 am
- Местоположение: Плевен
Re: Сготвено на брега
Иначе старите дунавски вълци казват така,рибена чорба се приготвя от два вида риба,от Сом и от опашка на Сом,макар че съм хапвал и от бяла Мряна и също ми хареса но трябва да е едра поне 2-3кг
Re: Сготвено на брега
Емо евала за мерака а това е най важното за една гозба!!Аз също глася често на вода ама във къщи поготвям матряла а там само сглобявам....
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Сготвено на брега
А така! Браво за началото, другия път ще стане по-добре/никой не се е родил научен/, а па триножника с тенджерето и огиня си е трепач, направо класика .
Жалко, че народа се разглези и тръгна да търси леснината с газовите котлони .
Жалко, че народа се разглези и тръгна да търси леснината с газовите котлони .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Vesko1
- сериозен играч
- Мнения: 2352
- Регистриран на: Нед Яну 28, 2007 8:50 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: Сготвено на брега
Браво!Като за първи опит си се справил чудесно.Само един съвет да дам ....задължително рибата си я вариш отделно,след като се свари тогава я обезкостяваш и обезкостеното месо добавяш в общата тенджера.Така се избягва попадането на дребни костици в чорбата.Най добре става рибената чорба с хищна риба-костур или бяла,понеже се обезкостява много лесно.
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Re: Сготвено на брега
Паница с рибена чорба на фона на река Дунав - аз по-хубава снимка не съм виждал
Re: Сготвено на брега
От стари дунавски рибари съм чувал,че водата за чорбата трябва да е от реката-по-вкусна ставала.