Морунаж, как е по-добре?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Потребителски аватар
mishkar
новобранец
новобранец
Мнения: 34
Регистриран на: вт авг 21, 2007 9:58 am
Местоположение: софия

Морунаж, как е по-добре?

Мнениеот mishkar » пон юли 27, 2015 7:10 am

Приемам съвети за готвене на морунаж. Как е по-апетитен...пържен, скара, тава....

Морунаж, как е по-добре?

Реклама



Потребителски аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7817
Регистриран на: вт яну 11, 2005 11:07 am
Местоположение: Sofia
Контакти:

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнениеот chirusa_bg » пон юли 27, 2015 7:31 am

Ако е дребен месото е сухо и по-добре пържен.
Когато са големи от 700-800 гр. нагоре стават супер на скара.
:drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.

Потребителски аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 512
Регистриран на: нед окт 09, 2011 8:25 am
Местоположение: Ловеч
Контакти:

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнениеот oneillbgm » пон юли 27, 2015 6:03 pm

И малки и големи ми харесаха пържени. Но съм съгласен, че са хубави и на скара. За морунаж и 2та варианта са добри, тъй като вкусовите и качества са отлични.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата

N.Dimitrov
фен клуб-скобар
Мнения: 728
Регистриран на: пон юни 23, 2014 4:32 pm
Местоположение: Плевен

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнениеот N.Dimitrov » пон юли 27, 2015 6:22 pm

Аз съм ял и печен в тава, ама беше стабиУен към кило, и беше много вкусен.
Всъщност аз си го приготвих, сега щи кажа рецептата.

В тава си запържи малко лук, като омекне сложи малко доматки настъргани и малко вода(да закъкрят) подправки каквито искаш, аз ползвам дафинов лист сол и ч.пипер, слагаш рибата в соса като я покриваш изцяло, овиваш във фолио и печеш към 30/40 мин на 180/200гр

А и забравих да кажа рибата е хубаво да я нарежеш на шайби не много малки средни към 3см, рецептата я опитах за първи път на дунава един приятел ми я сготви, уникална е просто и става със всякаква риба.

Потребителски аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 212
Регистриран на: нед юли 15, 2012 8:25 am
Местоположение: р.Марица

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнениеот vobler4o » пон юли 27, 2015 8:06 pm

Зависи от морунажа ,ако е по-голям с домати става уникален.Само дето много кокали имат. :drinkers:
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!

N.Dimitrov
фен клуб-скобар
Мнения: 728
Регистриран на: пон юни 23, 2014 4:32 pm
Местоположение: Плевен

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнениеот N.Dimitrov » пон юли 27, 2015 8:10 pm

Ако следва рецептата обещавам ,че кокали няма да има само едрите де :)

Re: Морунаж, как е по-добре?

Реклама



Потребителски аватар
mishkar
новобранец
новобранец
Мнения: 34
Регистриран на: вт авг 21, 2007 9:58 am
Местоположение: софия

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнениеот mishkar » вт юли 28, 2015 7:57 am

Много ви благодаря! Обезателно ще пробвам, че съм на Резово и морунаж бол малко над педя.

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта