Чироз

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Потребителски аватар
lubo55
новобранец
новобранец
Мнения: 8
Регистриран на: вт апр 14, 2009 12:59 pm

Чироз

Мнениеот lubo55 » пон яну 25, 2016 7:38 pm

Здравейте, колеги!
Някой има ли идея, от къде мога да си закупя готов за хапване чироз? Тези по руските магазини не са оферта, а и няма голям избор..
Ако е проблем, че темата е в този раздел, моля да ме извините и да я преместите.

Чироз

Реклама



Потребителски аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 794
Регистриран на: пон юни 22, 2009 9:29 am
Местоположение: Варна

Re: Чироз

Мнениеот Kodjito75 » пон яну 25, 2016 8:14 pm

от къде си.

Потребителски аватар
lubo55
новобранец
новобранец
Мнения: 8
Регистриран на: вт апр 14, 2009 12:59 pm

Re: Чироз

Мнениеот lubo55 » вт яну 26, 2016 4:40 pm

Kodjito75 написа:от къде си.

От Плевен съм.

Потребителски аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 794
Регистриран на: пон юни 22, 2009 9:29 am
Местоположение: Варна

Re: Чироз

Мнениеот Kodjito75 » вт яну 26, 2016 6:37 pm

Във Варна знам къде има но не те устроива.

Потребителски аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1779
Регистриран на: съб окт 17, 2009 3:30 pm
Местоположение: Бургас

Re: Чироз

Мнениеот Pe6o_Tikvata » вт яну 26, 2016 7:48 pm

Колега ако имате Метро виж на рибният им щанд там трябва да има.Аз лично си купувам от магазините за риба , при нас в Бургас почти всеки такъв магазин продават чироз.Другият вариянт е да си направиш сам :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:

Потребителски аватар
Martin Mihailov
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3545
Регистриран на: чет авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Чироз

Мнениеот Martin Mihailov » нед фев 07, 2016 8:23 pm

Колеги от уклеи според вас можелида стане чироз.Вчера ми дадоха около 1килограм та акостава дапробам да исушим докатое студено и няма мухи

Re: Чироз

Реклама



Потребителски аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1779
Регистриран на: съб окт 17, 2009 3:30 pm
Местоположение: Бургас

Re: Чироз

Мнениеот Pe6o_Tikvata » нед фев 07, 2016 9:54 pm

За чироз не знам , но става страхотен маринован или на скара :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:

Потребителски аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2218
Регистриран на: чет сеп 15, 2011 2:06 pm
Местоположение: Плевен

Re: Чироз

Мнениеот Bigmarlin » нед фев 07, 2016 10:07 pm

Ял съм чироз от едър уклей,много е добър,но не съм правил лично На билата тия дни мернах ,че има чироз,в малки опаковки,но не запомних цената и от каква риба е

Потребителски аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3223
Регистриран на: пон май 02, 2011 9:54 am

Re: Чироз

Мнениеот bobo_33333 » пон фев 08, 2016 8:11 am

Те това е от уклей

Изображение

Подробности на тази страничка :lol:

https://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?t=73814&start=15
Аз там съм пораснал...

Потребителски аватар
Martin Mihailov
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3545
Регистриран на: чет авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Чироз

Мнениеот Martin Mihailov » пон фев 08, 2016 12:31 pm

А процедурата каквае чистисе осолявасе исе суши или има и друго нещо

Потребителски аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2218
Регистриран на: чет сеп 15, 2011 2:06 pm
Местоположение: Плевен

Re: Чироз

Мнениеот Bigmarlin » пон фев 08, 2016 12:33 pm

Скивай линка под снимката :wink: Апропо и маринован е много добър

Като изсъхне чируза трябва и студена рикия

Re: Чироз

Реклама



Потребителски аватар
Martin Mihailov
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3545
Регистриран на: чет авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Чироз

Мнениеот Martin Mihailov » пон фев 08, 2016 12:46 pm

Последно питане оцета и солта иматли пропорция или на око

Потребителски аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2218
Регистриран на: чет сеп 15, 2011 2:06 pm
Местоположение: Плевен

Re: Чироз

Мнениеот Bigmarlin » пон фев 08, 2016 12:50 pm

По принцип гледам,че по повечето стандартни рецепти пише така: След като рибата вече е уловена(или купена) бива изчистена и поставена в саламура наситена на сол-колкото поеме. Държа я 12 часа там, след което рибата я изплаквам във вода и я поставям в разтвор от вода с оцет в съотношение-50/50 в продължение на 2-3 часа. Следва ново изплакване и закачане на сенчесто и проветливо място

След като стане - чирозите се напичат на плочата на котлон докато хванат коричка но се внимава да не прегорят.Готовите чирози веднага се увиват във влажна кърпа и се оставят така 20 мин.През това време нарязваме кромид лук на шайби като го редим на дъното на елипсовидна чиния ,поръсваме с копър и сол на вкус слагаме чирозите и заливаме обилно с лим.сок и зехтин

Едно приятелче от Плевен прави и от едри таранки -много вкусно ми беше на проба,той пък ги изкисваше (готовата продукция) за около 20 мин във вода и оцет на вкус

starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1497
Регистриран на: съб фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Чироз

Мнениеот starcho » ср фев 10, 2016 10:25 pm

Русняците правят чироз от всичко,аз им вярвам,но от всяко дърво свирка не става....

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта